قیمت انواع نفت خام دوباره صعودی شد. نفت خام سبک آمریکا به بیش از ۷۱.۶ دلار و برنت به بالای ۷۵ دلار رسید. سبد نفت اوپک نیز صعودی بود. با این حال، بازار نفت در سال جاری با نوسان‌های شدیدی روبه‌رو بوده که اثرات مخربی بر اقتصاد جهان داشته است.

به گزارش صدای بورس، هراس از همه‌گیری دوباره ویروس کرونا و اعمال محدودیت‌های جدید در کنار ظهور گونه جدید «اومیکرون» به کاهش قیمت نفت خام منجر شده است. از زمان انتشار این اخبار، بهای نفت خام روندی نوسانی داشته است. برنامه‌های اوپک برای افزایش تولید و روند بهبود اقتصاد جهان نیز بر بازارهای انرژی اثرگذار بوده است. بازارهای انرژی با تهدید دیگری نیز روبه‌رو هستند چون آمریکا، کره جنوبی، چین و هند قصد دارند ذخایر استراتژیک نفت خود را برای مقابله با افزایش قیمت‌ها آزاد کنند. آنها افزایش قیمت نفت را عامل جهش تورم و تهدیدی برای بهبود اقتصاد خود می‌دانند.

از ابتدای سال ۲۰۲۱ تاکنون، قیمت نفت برنت حدود ۴۹ درصد افزایش یافته و این در حالی است که در یک ماه و نیم گذشته بیش از ۱۲ درصد افت را ثبت کرده است. این کاهش شدید در کنار بی‌ثباتی قیمت‌ها و نبودن چشم‌انداز مطمئن تاثیر منفی بر عملکرد ارزی اقتصادهای نوظهور که به قیمت نفت خام وابسته هستند، بر جا گذاشته است. به عنوان نمونه، «پزو» کلمبیا از جمله ارزهایی است که به شدت آسیب دیده است. از ابتدای سال تاکنون این ارز ۱۲ درصد افت را تجربه کرده است. پایین ماندن قیمت نفت خام برای مدت طولانی، تاثیر منفی بر روند بهبود اقتصاد کلمبیا بر جا می‌گذارد. چنین اتفاقی برای برخی تولیدکنندگان نفت که از شرایط مشابهی برخوردارند، رخ داده و ارزش پول آنها به شدت کاهش یافته است. در کلمبیا، فشارهای تورمی ناشی از افت شدید ارزش پزو به عمیق‌تر شدن شکاف‌های اقتصادی موجود دامن زده است.