صدای بورس- وحید بلالی: پتروشیمی زاگرس در سال ۱۳۷۹ و با هدف کسب سهم مناسبی از بازار متانول تاسیس شد به منظور توانمندسازی شرکت برای رقابت در بازارهای جهانی و همچنین با توجه به وجود منابع غنی گاز در منطقه پارس جنوبی و موقعیت استراتژیک منطقه، زمینی به مساحت ۳۱ هکتار در منطقه ویژه انرژی پارس جنوبی، تملیک و مجتمع تولیدی این شرکت در بندر عسلویه احداث گردید. از سوی دیگر، طراحی مجتمع به گونهای انجام شده است تا از حداکثر انرژی تولیدی در راکتورهای سنتز و همچنین انرژی بازیافتی در واحد ریفرمینگ برای تأمین انرژی مورد نیاز استفاده گردد و از این طریق در حدود ۲۰۵ تن بخار در ساعت با فشار ۴۰ بار تولید و به فروش رسد.
قرارداد انجام مهندسی پایه، تفصیلی، خرید تجهیزات با کنسرسیومی متشکل از شرکتهای Lurgi آلمان و پیدک ایران منعقد شد و کلیه فعالیتهای مربوط به اجرای عملیات ساختمان و نصب توسط پیمانکاران ایرانی انجام گردید. براساس قرارداد با شرکتهای لورگی و پیدک، فاز اول از سال ۱۳۸۰ آغاز و با ظرفیت سالیانه یک میلیون و ششصد و پنجاه هزار تن متانول گرید AA در سال ۱۳۸۵ پایان یافت. با خاتمه عملیات اجرایی فاز دوم در سال ۱۳۸۸، شرکت پتروشیمی زاگرس با ظرفیت تولید سالانه سه میلیون و سیصد هزار تن در زمره پنج شرکت بزرگ تولید کننده این محصول در دنیا قرار گرفت.
پتروشیمی زاگرس در استان بوشهر و در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس جنوبی(عسلویه) قرار داشته و توانسته از تولید تا مصرف محصولات خود را عرضه کند، یکی از بهترین مزایایی که پتروشیمی زاگرس داشته و بسیاری از کارخانجات و صنایع کشور ندارند، دسترسی به آبهای آزاد بوده، این امکان باعث شده هم در تولید و در بحث صادرات این شرکت مشکلات بسیار کمتری نسبت به شرکت های دیگر داشته باشد.
پتروشیمی زاگرس یکی از بهترین شرکتهای بازار سرمایه بوده و EPS این شرکت میزان فوق العاده ۳۰۵۱۵ بوده که بسیار کم نظیر است، PبهS این نماد نیز بسیار فوق العاده بوده یعنی ۳.۰۳ واحد است، PبهE این شرکت نیز ۸.۲۱ بوده که از متوسط گروه محصولات شیمیایی نیز پایینتر است.
در گزارش حسابرسی شده منتهی به ۳۱ شهریور ۱۴۰۰، درآمدهای عملیاتی پتروشیمی زاگرس نسبت به دوره مشابه سال قبل ۱۲۶ درصد افزایش یافته که نسبت به وضعیت کرونا و وضعیت تحریم بسیار عالی است، سودناخالص نیز در دوره منتهی به ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ نسبت به سال قبل ۱۲۴ درصد افزایشی بوده است.
در گزارش حسابرسی شده منتهی به ۳۱ شهریور ۱۴۰۰، سود پایه هر سهم نیز ۷۰ درصد افزایشی بوده و سود سهام پرداختنی نیز ۸۱۹ درصد افزایش یافته است، زاگرس در کل وضعیت فاندامنتال فوق العاده ای دارد و بیشتر پارامترهای این شرکت رو به سوددهی و افزایش است.
تحلیل تابلوخوانی
۸۹ درصد سهامداران عمده زاگرس حقوقی ها هستند که این میزان نقدشوندگی این شرکت را به ۹۹ درصد رسانده است، در معاملات روز شنبه شاهد ۴۴ هزار سهم رنج مثبت حقوقی بودیم،جزئیات معاملات حقیقی و حقوقی زاگرس در روز شنبه برابر است با:
در محدوده مثبت
خرید حقیقی: ۱۸۴ هزار سهم
سرانه: ۱۰ میلیون تومان
فروش حقیقی: ۱۴۲ هزار سهم
سرانه: ۱۱ میلیون تومان
خرید حقوقی: ۱۰۷ هزار سهم
فروش حقوقی: ۱۴۹ هزار سهم
حال تاریخچه سرانه و حجم معاملات زاگرس در ۱۰ روز گذشته را بررسی می کنیم:
۱۴۰۰-۰۹-۲۰
️️ حجم معاملات: ۲۹۰ هزار سهم - ۰.۵ برابر میانگین ماه
سرانه (خرید: ۱۰)(فروش: ۱۰.۹)
نسبت سرانه خرید به فروش : ۰.۹
ورود نقدینگی: ۱ میلیارد تومان
حقوقی به حقیقی: ۱۵%
حقوقی به حقوقی: ۳۷%
آخرین معامله: ۲۵۰۵۲۴ (+۰.۷۲%)
قیمت پایانی: ۲۵۰۵۴۲ (+۰.۷۲%)
۱۴۰۰-۰۹-۱۷
️️ حجم معاملات: ۳۳۸ هزار سهم - ۰.۵ برابر میانگین ماه
سرانه (خرید: ۱۲.۷)(فروش: ۱۵.۱)
نسبت سرانه خرید به فروش : ۰.۸
حقیقی به حقوقی: ۶%
حقوقی به حقوقی: ۳۸%
آخرین معامله: ۲۵۲۷۰۰ (+۳.۴۸%)
قیمت پایانی: ۲۴۸۷۲۶ (+۱.۸۵%)
۱۴۰۰-۰۹-۱۶
️️ حجم معاملات: ۲۲۳ هزار سهم - ۰.۳ برابر میانگین ماه
سرانه (خرید: ۸.۴)(فروش: ۱۶)
نسبت سرانه خرید به فروش : ۰.۵
خروج نقدینگی: ۲ میلیارد تومان
حقیقی به حقوقی: ۴۴%
آخرین معامله: ۲۴۷۹۳۸ (+۱.۱۶%)
قیمت پایانی: ۲۴۴۱۹۴ (۰.۳۶-%)
۱۴۰۰-۰۹-۱۵
️️ حجم معاملات: ۲۳۶ هزار سهم - ۰.۳ برابر میانگین ماه
سرانه (خرید: ۸.۲)(فروش: ۲۰.۵)
نسبت سرانه خرید به فروش : ۰.۴
خروج نقدینگی: ۱ میلیارد تومان
حقیقی به حقوقی: ۲۲%
برآیند معاملات بزرگ: ۱.۶- میلیارد تومان معادل ۲۸ % ارزش کل معاملات
آخرین معامله: ۲۴۲۸۹۰ (۱.۶۹-%)
قیمت پایانی: ۲۴۵۰۸۳ (۰.۸-%)
۱۴۰۰-۰۹-۱۴
️️ حجم معاملات: ۲۰۲ هزار سهم - ۰.۲ برابر میانگین ماه
سرانه (خرید: ۱۰.۶)(فروش: ۱۴.۷)
نسبت سرانه خرید به فروش : ۰.۷
ورود نقدینگی: ۱ میلیارد تومان
حقوقی به حقیقی: ۲۴%
آخرین معامله: ۲۴۷۹۸۰ (+۱.۲۵%)
قیمت پایانی: ۲۴۷۰۳۱ (+۰.۸۶%)
۱۴۰۰-۰۹-۱۳
️️حجم معاملات: ۳۴۵ هزار سهم - ۰.۴ برابر میانگین ماه
سرانه (خرید: ۱۰.۷)(فروش: ۱۵)
نسبت سرانه خرید به فروش : ۰.۷
خروج نقدینگی: ۳ میلیارد تومان
حقیقی به حقوقی: ۳۶%
برآیند معاملات بزرگ: ۱.۵- میلیارد تومان معادل ۱۸ % ارزش کل معاملات
آخرین معامله: ۲۴۷۵۰۰ (+۲.۴۱%)
قیمت پایانی: ۲۴۴۹۱۵ (+۱.۳۴%)
۱۴۰۰-۰۹-۱۰
️️ حجم معاملات: ۹۲۸ هزار سهم - ۱.۱ برابر میانگین ماه
سرانه (خرید: ۸.۵)(فروش: ۳۸.۲)
نسبت سرانه خرید به فروش : ۰.۲
خروج نقدینگی: ۱۳ میلیارد تومان
حقیقی به حقوقی: ۵۶%
برآیند معاملات بزرگ: ۱۱.۳- میلیارد تومان معادل ۵۰ % ارزش کل معاملات
آخرین معامله: ۲۴۱۶۱۰ (۴.۹۶-%)
قیمت پایانی: ۲۴۱۶۶۰ (۴.۹۵-%)
۱۴۰۰-۰۹-۰۹
️️ حجم معاملات: ۲۶۷ هزار سهم - ۰.۳ برابر میانگین ماه
سرانه (خرید: ۱۱)(فروش: ۱۸.۹)
نسبت سرانه خرید به فروش : ۰.۶
خروج نقدینگی: ۳ میلیارد تومان
حقیقی به حقوقی: ۴۳%
آخرین معامله: ۲۵۳۸۷۱ (۰.۱-%)
قیمت پایانی: ۲۵۴۲۴۶ (+۰.۰۴%)
در ۱۰ روز گذشته حقوقی سعی داشته سهم های بیشتری از حقیقی جمع کند تا در فرصت مناسب بتواند این سهم را به سمت بالا پرتاب کند.
تحلیل تکنیکال
زاگرس از معدود نمادهایی بوده که توانسته حتی در روزهای بد بازار نیز پرسود باشد، این نماد بر خلاف ۹۰ درصد سهم های بازار سرمایه نه تنها از سقف تاریخی خود عبور کرده بلکه یک روند بلند مدت صعودی را نیز حفظ کرده است.
زاگرس طبق تصویر زیر در تایم فریم ماهانه از انتهای سال ۹۸ تا به امروز یک روند صعودی را در حال طی کردن بوده و توانسته خط روند صعودی بلند مدت خود را حفظ کند.
زاگرس بعد از اصلاح سه ماهه و ریزش شاخص پول هوشمند به حداقل به کف کانال صعودی برخورد کرده و در معاملات این هفته صعودی شده است، RSI زاگرس نیز در تایم فریم ماهانه محدوده پرتقاضا ۷۰ را حفظ کرده و بر روی در حال حرکت است، تنها نگرانی چارت ماهانه زاگرس وضعیت MACD بوده که به سقف خود نزدیک شده و می تواند در تایم فریم ماهانه یک واگرایی منفی بدهد، البته واگرایی منفی MACD هنوز تایید نشده است اما باید به دقت و در تایم فریم ماهانه آن را رصد کرد.
طبق نمودار فوق در تایم فریم هفتگی، واگرایی MACD دیده شده و باید دید باز هم زاگرس در همین محدوده درجا می زند یا بعد از اندکی اصلاح دوباره باز هم صعودی می شود، البته حجم در تایم فریم هفتگی به شدت کم شده و این نشانه خوبی برای پایان روند نزولی هفتگی است که بیش از ۸ هفته زاگرس را درگیر کرده است.
طبق نمودار فوق نیز هشدار برای خالی کردن زاگرس هر چند کوتاه مدت دیده شده و باید دید این یک حقه حقوقی است یا نماد زاگرس واقعا در این محدوده ریزشی می شود؟
در صورت ریزش زاگرس و از دست دادن حمایت قوی ۲۲۲۰۰ تومانی دو سناریو در دسترس است، ۱.شکستن کانال و تروبک به سمت بالا، ۲. شکستن روند صعودی بلند مدت و درگیر اصلاح قیمتی شدن
باید دید که حقوقی زاگرس چه در سر دارد، اما اگر در هفتههای آتی کف حمایتی حفظ شده و زاگرس بتواند مقاومت ۲۷۲۰۰ تومان را بشکند نگرانی از این جهت وجود نخواهد داشت.