در شرایط فعلی در صنایع غذایی، زراعی، خودرویی امکان تحرکات مثبت بیشتر از صنایع دیگر وجود دارد.

مژده ابراهیمی صدای بورس؛ درحال حاضر سهامداران باید نگاه بلندمدت به بازار داشته باشند تا در گذر زمان زیان ها جبران و به سود مورد نظر خواهند رسید و همچنان فشار عرضه در بازار زیاد است. در این شرایط از هرگونه رفتار هیجانی پرهیز شود؛ زیرا اشتباه در بورس سبب افت شاخص کل می شود.

سهیلا نقی پور– مدیر معاملات بر خط کارگزاری بانک صادرات در گفت و گو با صدای بورس گفت امروز شاخص کل بورس با افت بیش از 3 هزار واحد در کانال یک میلیون و 291 قرار گرفت. شانزده روز متوالی خروج پول حقیقی رو شاهد هستیم. 444 میلیارد تومان خالص خروج پول حقیقی و 471 نماد منفی در طی روز گذشته بود.
وی افزود: همچنان بی اعتمادی در بازار وجود دارد و سهامداران به دنبال خروج سرمایه هستند از آغاز هفته تاکنون بازار روند ریزشی در پیش گرفته و سهامداران را به شدت تحت تاثیر و اعتراض نسبت به وزیر اقتصاد و تجمع در مقابل سازمان بورس و اوراق بهادار را شاهد بودیم و همچنان سهامداران به دنبال خروج از این بازار هستند. ارزش معاملات همچنان کاهشی است.
به گفته مدیر معاملات بر خط کارگزاری بانک صادرات نمادهای تاثیرگذار در شاخص خودرو، وغدیر و فولاد بودند و تحرکات مثبت در صنعت شیمیایی ها دیده می شد. همچنین باتوجه به قیمت های ارزنده ای که در صنعت خودرویی وجود دارد، همچنان در صنعت خودرویی شاهد عرضه هستیم.
این کارشناس بازارسرمایه تصریح کرد: از طرفی دیگر، ابهام در مذاکرات برجام در روزهای گذشته باعث کاهش ارزش معاملات شده و بازار سرمایه را با نوسانات بسیار همراه کرد. اگر مذاکرات به نتیجه‌ای نرسد؛ شاهد اتفاقات ناخوشایند برای این دولت خواهیم بود و تنها در صورت خبرهای امیدوارکننده‌ای که توسط تیم مذاکره کننده مخابره شود، بورس هم جانی دوباره خواهد گرفت.

نقی پور اظهار داشت: شش هزار میلیارد تومان برای صندوق تثبیت بازار در لایحه بودجه پیش بینی شده که عدد بسیار کمی است و تاثیر چندانی در بازار نخواهد داشت. پیش بینی می‌شود چند روز اثر تکانه‌های منفی بر بازار همچنان وجود داشته باشد تا کمی روند معاملات بهبود یابد.
وی عنوان کرد: همان طور که شاهد بودیم دستکاری‌هایی که رئیس قوه قضائیه نیز به آن اشاره کرد وجود و همچنان باقی است؛ در صورت حمایت دولت بازار رشد خواهد کرد. چون سهامدار عمده اکثر شرکت‌ها دولت است، اما فعلا نشانه‌ای از حمایت و رشد در بازار دیده نمی‌شود. همچنین تا حمایت از بازار، مشخص شدن آینده برجام و ثبات اقتصادی و سیاسی شکل نگیرد وضعیت بازارسرمایه رشد نخواهد کرد؛ البته با توجه به خروج شاخص از مرزهای مقاومتی، احتمال دارد بازار باز هم در همان نقطه انتهایی کانال ۱.۲ میلیون واحد مقاومت کند و اجازه ریزش بیشتر را ندهد.

به گفته وی در این روزهای پرنوسان شاهد نوسان گیری در نمادهای تسهیلات مسکن هستیم به دلیل افزایش قیمت اوراق تسهیلات مسکن که به 103 هزار تومان هم رسیده؛ در صورتی که در چندین ماه گذشته به رقم 63 هزار تومان معامله می شد.
نقی پور بیان داشت: در حالی که افرادی هستند که برای دریافت وام نیازمند این اوراق هستند اما افراد سود جو با نوسان در این سهم باعث افزایش قیمت ان در بازار سرمایه شدند در حال حاضر برای دریافت وام 480 میلیون تومان باید 100 میلیون تومان اوراق تسه خریداری شود.

مدیر معاملات بر خط کارگزاری بانک صادرات عنوان کرد: درحال حاضر سهامداران باید نگاه بلندمدت به بازار داشته باشند تا در گذر زمان زیان ها جبران و به سود مورد نظر خواهند رسید و همچنان فشار عرضه در بازار زیاد است. در این شرایط از هرگونه رفتار هیجانی پرهیز شود؛ زیرا اشتباه در بورس سبب افت شاخص کل می شود. همچنین در شرایط فعلی در صنایع غذایی، زراعی، خودرویی امکان تحرکات مثبت بیشتر از صنایع دیگر وجود دارد.