مدیرعامل فولاد خراسان گفت: قطعی گاز یک بازی باخت باخت است با قطع گاز، صادرات فولادی‌ها کاهش می‌یابد و بی‌ثباتی در بازار ارز را به دنبال دارد.

صدای بورس- محبوبه‌ قرمزچشمه؛ سمینار تخصصی چالش گاز در زنجیره فولاد با حضور کسری غفوری مدیر عامل فولاد خراسان و مدیران عاملان شرکت‌های فولاد مبارکه اصفهان (فولاد)، فولاد خوزستان (فخوز)، فولاد خراسان (فخاس)، شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات (ومعادن)، مشاور مدیرعامل شرکت ملی گاز و دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران برگزار شد.

کسری غفوری مدیرعامل مدیر عامل فولاد خراسان در سمینار چالش گاز در زنجیره فولاد سخنان خود را با مشکلات گازی فولاد خراسان فولاد خراسان آغاز کرد و گفت: فولاد خراسان مجموعه‌ای است که کل زنجیره فولاد را در خود دارد، قطعی گاز از این شرکت فولادی شروع شد، با سرد شدن هوا، اولین شرکتی که با محدودیت وقطع گاز روبرو شد، فولاد خراسان بود.

دغدغه فولادی‌ها جدی است

وی افزود: باید دغدغه قطعی گاز جدی گرفته شود، همان‌گونه که تامین آب فولادی‌ها به شکل جدی پیگیری و انتقال آب از خلیج‌فارس به فلات مرکزی انجام شد، تامین گاز این صنایع نیز باید پیگیری شود.

بیشتر بخوانید:

نیاز به صرف هزینه برای بهینه سازی مصرف گاز

لزوم سرمایه‌گذاری در تامین گاز

غفوری افزود: با توجه به آنکه امکان استفاده از سوخت دوم و جایگزین نداریم باید شرایط واردات گاز فراهم شود و وزارت نفت باید در این موضوع به فولادی‌ها کمک کند. همچنین فولادی‌ها حاضر به سرمایه‌گذاری در حوزه SNG و LNG هستند.

راه رسیدن به افق تولید ۵۵ میلیون تن فولاد

وی با اشاره به کشورهای تولیدکننده فولاد گفت: یکی از راهکارهای مهم ذخیره‌سازی حامل‌های انرژی است. تصمیم‌گیران صنعت فولاد باید آب،‌ برق و گاز مورد نیاز فولادی‌ها را تامین کنند تا این صنایع بتوانند به افق تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در ۱۴۰۴ برسند.

مدیرعامل فولاد خرسان با اشاره به خسارات جبران ناپذیر قطع گاز صنایع گفت: قطعی گاز یک بازی باخت باخت است با قطع گاز، صادرات فولادی ها کاهش می یابد و بی‌ثباتی در بازار ارز را به دنبال دارد.

وی با اشاره به هدر رفت بیش از ۱۰ میلیارد مکعبی گاز در سال به بهینه‌سازی انرژی اشاره کرد و گفت: باید روند مصرف گاز اصلاح شود همچنین افزایش قیمت گاز خانگی بایک الگو و به شکل پلکانی افزایش یابد و الگوی مصرف گاز اصلاح شود.

محورهای سمینار چالش گاز در زنجیره فولاد

گفتنی است، پشتیبانی و مانع‌زدایی از تولید در زنجیره فولاد با تامین پایدار گاز، چشم‌انداز وضعیت تامین گاز پایدار صنایع انرژی‌بر در ۵ سال آینده (تولید و تقاضا)، تاثیر افزایش نرخ گاز در رقابت‌پذیری زنجیره فولاد ایران از معدن تا محصولات نهایی، میزان تاثیرپذیری صنایع فولاد از محدودیت‌های تامین گاز، ابعاد سرمایه‌گذاری صنایع فولادی و معدنی در صنعت گاز از جمله مهمترین محورهای این سمینار تخصصی بود.