صدای بورس- رشد ثبت شده برای بنگاههای صنعتی هر چند این تصور را به وجود آورده که بخش صنعت روند رو به رشد به خود گرفته، اما ارزیابی عملکرد این بخش نشان میدهد که در این مدت تنها یک محصول توانست رشد بالای ۵۰ درصد را ثبت کند و رشد مابقی محصولات صنعتی زیر۵۰ درصد بوده است.
با این شرایط میتوان گفت هرچند بخش صنعت روند رو به رشد به خود گرفته اما این روند بسیار آرام است. روندی که نشان میدهد تولیدات صنعتی روی لبه تیغ قرار دارد و هر تکانی میتواند روند تولید در این بخش را تغییر دهد؛ این امر را میتوان در گزارش مدیران خرید در مهر ماه ۱۴۰۰ نیز مشاهده کرد. شاخص مدیران خرید بخش صنعت در آّبان ماه عدد ۵۷.۱۱ به دست آمده است که روند نسبت به ماه قبل افزایشی بوده و ۶.۲۸ واحد بهبود یافته است. از سوی دیگر گزارش شامخ نشان از آن دارد که در این ماه بنگاههای تولیدی با کمبود مواد اولیه مورد نیاز تولید بنگاههای تولیدی عنوان دستاندازهای تولید داخلی اشاره کرد.
وضعیت تولیدات صنعتی
دادههای اعلام شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت نشان دهنده آن است که در دوره مذکور ۵ محصول «کامیون، کامیونت و کشنده»، «روغن ساخته شده نباتی »، «ماشین لباسشویی»، «چرم» و «دوده» بیشترین رشد تولید را به خود اختصاص دادند و در مقابل در دوره ۸ ماهه پنج محصول «الیاف اکریلیک»، «سموم آفات نباتی»، «الکتروموتور»، «نخ سیستم پنبهای و ترکیبی الیاف مصنوعی» و «پودرشوینده» افت تولید داشتهاند.
براساس دادههای اعلام شده از سوی وزارت صمت میتوان گفت تولید « کامیون، کامیونت و کشنده» نسبت به مدت مشابه سال قبل بیشترین رشد را داشته، بطوریکه برای این گروه رشد ۷۵.۵ درصدی ثبت شده است. مجموع تولید «کامیون، کامیونت و کشنده» در مدت زمان مورد بررسی برابر با ۶ هزار و ۱۷۷ دستگاه بوده این در حالی که در مدت زمان مشابه سال قبل سه هزار و ۵۲۰ دستگاه کامیون، کامیونت و کشنده در کشور تولید شده بود.
«روغن ساخته شده نباتی» نیز در این مدت رشدی ۴۰.۸ درصدی داشته است. براساس داده های اعلام شده در مدت زمان مورد بررسی در مجموع یک میلیون و ۳۵۲ هزار و ۱۰۰تن روغن ساخته شده نباتی در کشور تولید شده است.
«ماشین لباس شویی» تولیدی در کشور نیز در این مدت برابر با ۹۱۵ هزار و ۹۰۰ دستگاه بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشدی ۲۶.۸درصد داشته است.
«چرم» تولیدی در کشور نیز در این مدت برابر با ۳۱ میلیون و ۳۰۰ هزار فوت مربع بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشدی ۲۴.۳ درصد داشته است.
ارزیابی روند تولید «دوده» نیز از رشد ۲۰.۱ درصدی تولید این گروه حکایت دارد. براساس دادههای اعلام شده در این مدت در مجموع ۱۰۹ هزار و ۳۰۰ تن دوده در کشور تولید شده است.
محصولات صنعتی با بیشترین افت
ازسوی دیگر، با رصد دادههای اعلام شده میتوان گفت در دوره زمانی مورد بررسی بیشترین افت تولید به « الیاف اکریلیک»، «سموم دفع آفات نباتی» ، «الکتروموتور»، «نخ سیستم پنبهای و ترکیبی الیاف مصنوعی» و «پودرشوینده» تعلق داشته است. بطوریکه در این مدت الیاف اکریلیک تولید شده افتی ۶۳.۴ درصدی، سموم دفع آفات نباتی افت ۳۴.۱درصدی، الکتروموتور افت ۱۷.۲درصدی و نخ سیستم پنبه ای و ترکیبی الیاف مصنوعی افت ۱۴.۶درصدی داشته و پودرشوینده نیز افتی ۱۲.۹ داشته است.
منبع:اقتصادنیوز