صدای بورس- محبوبه قرمزچشمه؛ با وجود عوامل تاثیرگذار بر قیمت اوره از جمله فرمول قیمتگذاری گاز، نرخ دلار، اوره کشاورزی، پیشبینیها از سودآوری صنعت اوره در آینده خبر میدهد.
وی در ارتباط با پیشبینی قیمت اوره گفت: اوره کشاورزی هم که بر اساس کمترین میزان نرخ اوره در بورس کالا در ۶ ماه بوده، نیز رشد خواهد کرد.
پیشبینی سودآوری صنعت اوره
آهو در پاسخ به این پرسش که سودآوری صنعت اوره را چگونه ارزیابی میکنید، گفت: قیمت اوره جهانی به دلیل مشکلات موقتی از جمله مشکلات زنجیره عرضه، افزایش یافته و ممکن است به سرعت خودش را اصلاح کند.
وی افزود: در حال حاضر تحت تاثیر افزایش قیمت گاز اروپا، قیمت اوره نیز به شدت افزایش یافته است و در صورتی که مشکل و نگرانیها رفع شود و محمولههای گاز روسیه به اروپا برسد، در فصل گرما احتمالاً شاهد کاهش نرخ گاز خواهیم بود، در نتیجه کاهش مشکلات زنجیره عرضه باعث میشود، قیمت جهانی مواد غذایی هم کاهش یابد و از این دو میتوان نتیجه گرفت که نرخ جهانی اوره هم کاهش پیدا کند.
وی با بیان مشکلات تحریمی در حوزه صادرات، گفت: تحریمها از جمله موضوعات مهم دیگری است که بر صنعت اوره تاثیرگذار است.
بیشتر بخوانید:
دو صنعت مورد استقبال در روزهای آتی کدامند؟
۳ دلیل مورد توجه بودن اورهایها
آهو افزود: اورهایها در اندازه ارزشهای گزینه یا حتی بیشتر از آن به دلیل P/E مناسب، رشد نرخ اوره جهانی و نرخ دلار معامله میشوند و اگر این اوره جهانی بریزد، احتمال اصلاح آنها وجود دارد. با توجه به اینکه این گروه نتوانست سقف جدیدی بزند و ریزش اساسی هم نداشت و در قیمتگذاری دستوری اوره بخش کشاورزی مد نظر است و طلبهای آنها ۳ سال وصول نشده است.
گفتنی است، عرضه و تقاضای جهانی اوره حدود ۱۸۰ میلیون تن در سال است. چین، هند روسیه، ایالات متحده و اندونزی بزرگترین تولیدکنندگان اوره در جهان هستند. ظرفیت تولید اوره در ایران بالغ بر ۸ میلیون تن است و پتروشیمیهای پردیس، شیراز، کرمانشاه، خراسان و لردگان تولیدکنندگان بورسی و مسجد سلیمان و رازی تولیدکنندگان غیربورسی این محصول هستند.