به گزارش صدای بورس- محمد مرادی زیارانی، مدیرعامل اتحادیه مرکزی مرغداران میهن امروز در نشست خبری در ارتباط با وضعیت تولید صنعت طیور بعد از اصلاح فرآیند تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی نهادههای دامی، اظهار داشت: دولت برای سفره مردم تمهیداتی درنظر گرفته است اما در مجموع چالشهایی برای این دوره پیشبینی میشود که دولت قول داده از تولید حمایت کند.
وی افزود: افزایش قیمت تخم مرغ در روزهای اخیر بابت اخبار منتشر شده درباره ارز ۴۲۰۰ تومانی از دی ماه بود که اکنون دوباره قیمت این محصول در خرده فروشیها و مرغداریها کاهش یافته است.
مدیرعامل اتحادیه مرغ تخم گذار کشور تاکید کرد: هر شانه تخم مرغ ۳۰ عددی در حال حاضر برای مصرف کننده ۴۳ هزار تومان است و درب مرغداری ۱۸۳۰۰ تومان برای هرکیلوگرم خریداری میشود.
مرادی در واکنش به اینکه چرا مرغداران عرضه تخم مرغ را کاهش دادند، گفت: عرضه تخم مرغ کم نشده است و این محصول هم اینک به قیمت مصوب عرضه میشود.
وی با اشاره به مشکلات تامین نقدینگی بعد از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی گفت: در سیستم بانکی کشور ارتباط با بدنه تولید قطع شده است و اکنون مرغداران نمیتوانند تسهیلات مالی برای خرید نهادههای دامی دریافت کنند.
مدیرعامل اتحادیه مرغ تخم گذار کشور افزود: باید تسهیلات مالی درحجم بیشتر تامین شود تا تولید با چالش مواجه نشود.
مرادی ادامه داد: بانک کشاورزی درحال حاضر تسهیلات مرغداران را تمدید نکرده است که این امر اکنون ما را با مشکل تامین نقدینگی مواجه کرده است و از طرفی نمیدانیم بعد از حذف ۴۲۰۰ تومانی چه تسهیلاتی و با چه نرخی قرار میگیرد.
وی یادآور شد: توان صادراتی مرغداران کاهش مییابد و برای تداوم صادرات تولید مازاد لازم است که دولت مشوقهای صادراتی در اختیار مرغداران قرار دهد.
مدیرعامل اتحادیه مرغ تخم گذار کشور در پاسخ به اینکه آیا نهاده دی ماه مرغداران واریز شده است یا خیر، گفت: دولت قول داده که این هفته نهاده مورد نیاز مرغداران را در بازارگاه شارژ کند.
سال آینده با تولید مازاد تخم مرغ مواجه هستیم
مرادی در پاسخ سوالی مبنی براینکه آیا تخم مرغ نیز شامل مالیات بر ارزش افزوده ۹ درصدی که دولت اخیرا از کالاهای مختلف دریافت میکند، میشود یا خیر، گفت: درباره دریافت مالیات بر ارزش افزوده چیزی به ما نگفتهاند و براساس شواهد موجود این مالیات از کالاهای اساسی دریافت نخواهد شد.
وی گفت: در سال آینده تولید تخم مرغ کاهش نمییابد زیرا در سال ۹۹ گلههای اجداد زیاد به طور همزمان به کشور وارد شد که این موضوع جوجه ریزی و تولید تخم مرغ را در کشور افزایش داده است.