کارشناس بازار سرمایه گفت: انتظار از قانون‌گذاران، پیگیری یک رویکرد حمایتی از فعالان و مدرسان بازار است، نه فراری دادن افراد شناسنامه‌دار متخصص در این حوزه به سمت تدریس بازارهای موازی.

صدای بورس- محبوبه قرمزچشمه؛ اصلاحیه قانون بازار اوراق بهادار در حال بررسی است. رویکرد مناسب نظام قانون‌گذاری برای رونق بازار سرمایه باید به گونه‌ای باشد که بیشتر مبتنی بر شیوه تشویقی باشد نه یک رویکرد تنبیهی.

محمدرضا اعلمی، کارشناس بازار سرمایه در ارتباط با طرح پیش‌نویس بازار سرمایه به صدای بورس گفت: پیش‌نویس طرح اصلاح قانون بازار سرمایه سبب دلسرد شدن بسیاری از فعالان بازار بورس شده است. رویکرد تنبیهی این پیش‌نویس دارای وزن بسیار زیادی نسبت به نگاه حمایتی (نزدیک به صفر) آن از سهامداران و فعالان بازار سرمایه است، به گونه‌ای که این پیش‌نویش را نمی‌توان قانونی برای توسعه‌ بازار سرمایه در نظر گرفت و نگاه امنیتی حاکم بر آن موجب فرار سرمایه به دیگر بازارهای موازی خواهد شد.

دولتی‌سازی سازمان بورس

وی افزود: از نقاط ضعف این پیش‌نویس می‌توان به دولتی‌سازی سازمان بورس اشاره کرد به گونه‌ای که امضای حکم رئیس سازمان بورس توسط رئیس‌ جمهور صورت گرفته و به نظر می‌رسد که عدم توجه به استقلال سازمان بورس اوراق بهادار در این طرح مشهود است. ارتقاء جایگاهی که بدون افزایش سطح اختیارات ایشان تاثیر چندانی بر نحوه‌ عملکرد بازار نخواهد داشت.

این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: یکی دیگر از نقاط ضعف این پیش‌نویس را می‌توان نبود نقش موثر کانون‌ها در رسیدگی به تخلفات و احراز وقوع تخلف دانست که به نوعی سبب خودرای شدن سازمان در اتخاذ تصمیمات می‌شود.
وی بیان کرد: رویکرد این پیش‌نویس در خصوص انتصابات اعضای شورای عالی بورس، حتی از بخش خصوصی، به گونه‌ای است که نیاز به تاییدیه هیات وزیران دارد و عملا به حذف فعالان خصوصی در فرآیند تصمیم‌گیری بازار می‌انجامد.

وی در ارتباط با موضوع آموزش در اصلاحیه قانون بازار گفت: رویکرد مناسب نظام قانون‌گذاری برای رونق بازار سرمایه باید به گونه‌ای باشد که بیشتر مبتنی بر شیوه تشویقی باشد نه یک رویکرد تنبیهی.

انتظار از قانون‌گذاران، یک رویکرد حمایتی از فعالان و مدرسان بازار است
اعلمی گفت: کسی مخالف ضابطه‌مندشدن آموزش در خصوص بازار سرمایه نیست ولی انتظار از قانون‌گذاران، پیگیری یک رویکرد حمایتی از فعالان و مدرسان بازار است، نه فراری دادن افراد شناسنامه‌دار متخصص در این حوزه به سمت تدریس بازارهای موازی.

وی بیان کرد: تسهیل در اعطای مجوز و عدم برخورد سلیقه‌ای و حمایت‌های لازم از کارشناسان و مدرسان بازار سرمایه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است که امیدواریم در اصلاح‌های بعدی این پیش‌نویس مورد توجه لازم قرار گیرد.

بازار سرمایه محلی برای سودآوری و کمک به تولید ملی و پیشرفت

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اهمیت فضای رسانه‌ای آزاد گفت: ایجاد یک فضای رسانه‌ای آزاد برای آزاداندیشی و ایجاد بستر مناسب برای توسعه فرهنگ سرمایه‌گذاری درست با رویکرد حاکم بر این پیش‌نویس محقق نخواهد شد. کسانی‌که پیش‌نویس طرح را آماده کرده‌اند، مستندات کارشناسی خود را ارائه نمایند و بفرمایند تجربیات دیگر کشورها در خصوص قانون‌گذاری برای بازارهای سرمایه دیگر کشورهایی که توانسته‌اند در این زمینه پیشرفت‌هایی را به دست آورند، چه بوده است؟

اعلمی گفت: همه‌ فعالان و کارشناسان بازار سرمایه از یک کار کارشناسی قوی حمایت می‌کنند، زیرا معتقدند که با یک کار تحقیقاتی درست و مبتنی بر تجربیات صحیح می‌توان آینده‌ بهتری را برای بازار سرمایه متصور بود. بازار سرمایه را می‌توان جایی دانست که با سرمایه‌گذاری در آن، هم می‌توان سود مالی به دست آورد و هم به تولید ملی و پیشرفت کشور کمک کرد. حتما بی‌تدبیری و نگاه سلیقه‌ای در تصویب قوانین، آن‌ هم قوانین بازار سرمایه که از اهمیت بالای اقتصادی- امنیتی برخوردار است، صدمات و لطمات جبران ناپذیری را بر پیکره‌ اقتصاد کشور و تولید ملی وارد می‌کند.