علی صالح آبادی با اشاره به قدیمی بودن قانون بانک مرکزی ایران، بر ضرورت تغییر و به روزرسانی قانون بانکداری کشور تاکید کرد.

صدای بورس- رئیس کل بانک مرکزی گفت: در خصوص طرح تحول نظام بانکی، قانون بانک مرکزی و قانون بانکداری ما بسیار قدیمی است. نیاز به تغییر و بازنگری قانون بانک مرکزی و قانون بانکداری داریم. اکنون طرحی در این خصوص در مجلس در دست بررسی است و قرار است با تعامل با دولت و مجلس نظرات جمع آوری شود و به هم نزدیک شود تا اصلاح قانون بانکی و قانون نظام پولی بانکی صورت گیرد.

وی افزود: مساله بانکداری اسلامی بسیار مهم است و نظر دولت و مراجع نیز حرکت به این سمت مورد تاکید است. هم باید بانکداری اسلامی را پیاده کنیم و هم عقود اسلامی را در بانک مرکزی ایجاد کنیم. در برنامه ششم یک شورای فقهی در ساختار بانک مرکزی وجود دارد که این شورا را اکنون فعال تر کرده ایم.

صالح آبادی ادامه داد: مصوبات شورای فقهی قرار است در بانک ها نظارت و کنترل شود. یکی از برنامه های جدی ما پیاده سازی و آموزش سیستم بانکی در زمینه بانکداری اسلامی است تا مواردی همچون بهره مرکب از قراردادها حذف شود. در این زمینه قرار است نرم افزارهای بانک ها را مورد بازبینی قرار دهیم تا خارج از مصوبات شورای فقهی رفتار نشود. البته بانک ها باید یک نسخه از قرارداد را در اختیار مشتریان قرار دهند تا بتوانند حق و حقوق خود را بررسی کنند.

رئیس کل بانک مرکزی درباره صادرات نفت خام گفت: در حال حاضر حجم و نرخ فروش نفت و فرآوردهای نفتی خوب است؛ البته میزان فروش نفت در بودجه پایین تر است. برنامه ریزی های صورت گرفته به نحوی است که سال آینده آرامش در بازارها و به خصوص بازار ارز را حفظ کنیم.

صالح آبادی در ادامه تاکید کرد: در بحث ساماندهی کارتخوان ها با سازمان امور مالیاتی هماهنگ هستیم؛ همه صاحبان کارتخوان ها باید پرونده مالیاتی تشکیل دهند و اگر در زمان مقرر یعنی تا پایان دی ماه این کار را انجام ندهند، کارتخوان آنها قطع می شود. اکنون ۷۰ درصد کارتخوان ها تعیین تکلیف شده اند. البته قانون سامانه های فروشگاهی نیز قرار است به مرحله اجرا دربیاید و به ساماندهی شبکه فروش کشور کمک کند.