به گزارش صدای بورس، در شرایطی که متغیرهای اقتصادی کشور از جمله نرخ تورم، نرخ بیکاری، رشد اقتصادی و سرمایهگذاری در وضعیت نامناسبی قرار دارد، چند سالی است شاهد گره خوردن اقتصاد کشور به نتایج برجام هستیم؛ به طوری که هر گاه با انتشار اخبار مثبت از نتایج مذاکرات، نرخ ارز و قیمتها در بازار کاهش مییابد و در مقابل با انتشار اخبار منفی از مذاکرات، بازار پول و سرمایه کشور به سرعت به آن واکنش منفی نشان میدهد.
با این وجود، در حال حاضر این سوال مطرح است که احیای برجام و توافق وین تا چه اندازه موجب گشایش اقتصادی خواهد شد؟ در همین خصوص، علی شریعتی، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران گفت: همه میدانیم هر روزی که از تحریم گذشت، ما هر راهی که رفتیم را بستند و کار مدام سختتر شد. فقط مانده تونل بزنیم که تحریمها را دور بزنیم. این کار، تجاری و پاک است و مستحق این همه عذاب نیستیم، ولی چارهای برایمان نمانده است.
بیشتر بخوانید: در بودجه سال آینده چه میزان تورم محاسبه شده است؟
وی افزود: به نظر میرسد طناب ما به قدری پوسیده شده که توانی برای دور زدن تحریم نداریم. تهاتر نمیتوانیم کنیم و فقط از پولهای ذخیره شده ما طلب حق انبارداری نکردند که احتمالا میکنند.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران عنوان کرد: قبلا یک شرکتی در کشورهای دیگر میزدند و تحریمها را دور میزدند. به چشم دیدم در ارمنستان نمایندگان پمپئو در سفارت آمریکا مینشستند و شرکتها را یکی یکی احضار میکردند و بررسی میکردند.
شریعتی تصریح کرد: یادمان هست چقدر در داخل، برجام را به سخره میگرفتند. اینها دیگر مهم نیست. مهم این است همه به این نتیجه رسیدند باید با دنیا آشتی کنیم. این که چقدر برجام میتواند موجب رونق شود یا خیر، بحث دیگری است. الان باید این بیمار را نجات دهیم و بعد ببینیم چطور حالش را بهتر کنیم.
وی متذکر شد: در حال حاضر مذاکرهکنندههای ما چین و روسیه هستند. باید اینها را هم بازی داد که بحث دیپلماتیک است. الان نگاهی که فقط با اروپا کار کنیم، دیگر نیست. احتمال تحقق برجام زیاد است و چارهای هم نداریم. امیدوارم برجام امضا شود و مردم از تنگنا خارج شوند.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران به خبرآنلاین گفت: یک کلیدواژه وجود دارد که به آن بیدقت هستیم. تحریمکنندگان داخلی و کاسبان داخلی را ببینید. کاسبان تحریم سر سفرهای نشستند که ته ندارد. اینها دارند کاسبی میکنند و از سر این سفره بلند نمیشوند. این را دقت نمیکنیم.
شریعتی درباره اینکه گشایش اقتصادی پس از توافق وین تا چه اندازه خواهد بود، یادآور شد: کم کم حال این ماشین که ته دره افتاده خوب میشود، ولی زمان میبرد. امیدوارم از این شرایط نجات پیدا کنیم.
وی با بیان اینکه دستیابی به توافق موجب گشایش میشود، ولی نه نگاه هیجانی که فردا همه چیز خوب شود، با یک شیب ملایم همه چیز در مسیر خوب قرار میگیرد؛ البته باید افراد توانمند داشته باشیم.