شرکت کارگزاری بانک رفاه کارگران از آذرماه ۱۳۸۴ فعالیت رسمی خودش را تحت نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار تهران آغاز کرده و در حال حاضر مدیریت سه صندوق سرمایهگذاری را برعهده دارد؛ در ادامه ضمن معرفی این سه صندوق، مروری بر عملکرد آنها خواهیمداشت.
صندوق سرمایهگذاری گنجینه رفاه
نخستین صندوق این مجموعه با نام صندوق سرمایهگذاری گنجینه رفاه، در تیرماه ۱۳۸۹ آغاز به کار کرد. خالص ارزش داراییهای صندوق با افتی ۳۴ درصدی در یکسال گذشته، اکنون به حدود ۴۳۱۰ میلیارد ریال رسیده است. بازار سهام دارای سهم ۹۶ درصدی از پرتفوی صندوق است که در صدر آن، گروههای «محصولات شیمیایی»، «فلزات اساسی» و «استخراج کانههای فلزی» قرار دارند. بازدهی یکسال اخیر صندوق همسو با ریزش سنگین بازار سهام افت محسوسی داشته اما در افقی بلندمدت موفق به خلق بیش از ۵۵۸۲ درصد بازدهی مرکب شده است.
صندوق سرمایهگذاری توسعه تعاون
اردیبهشت ۱۳۹۱ دومین صندوق این کارگزاری با نام صندوق سرمایهگذاری توسعه تعاون، باز هم در گروه صندوقهای سهامی، فعالیت خود را آغاز کرد. خالص ارزش داراییهای این صندوق در یکسال گذشته بیش از ۵۲ درصد کاهش داشته و امروز در مرز ۲۰۸۹ میلیارد ریال قرار دارد. بازار سهام دارای سهم ۹۶ درصدی از پرتفوی صندوق است که در صدر آن گروههای «فلزات اساسی»، «محصولات شیمیایی» و «بانکها و موسسات اعتباری» بیشترین جذابیت را نزد مدیران صندوق داشتهاند. این صندوق سهامی نیز طی حدود ۹ سال فعالیتش بازدهی مرکبی ۳۹۴۹ درصدی داشته است.
صندوق سرمایهگذاری نگین رفاه
کارگزاری بانک رفاه، در شهریورماه سال ۱۳۹۱ و در راستای جذب سرمایهگذاران ریسکگریز، صندوق با درآمد ثابت نگین رفاه را تأسیس کرد. خالص ارزش داراییهای این صندوق، اکنون از مرز ۴۶ هزار میلیارد ریال نیز فراتر رفته است. متناسب با نوع صندوق، بازار سهام سهم اندکی در پرتفوی آن داشته و بیشترین سرمایه صندوق با ۲۸ و ۶۰ درصد، به ترتیب به بازار بدهی و سپرده بانکی اختصاص یافته است. صندوق نگین رفاه در یکسال اخیر، حدود ۱۸ درصد بازدهی کسب کرده که این رقم معادل سود سپرده بانکی، بوده است.
تمرکز بر بهینه سازی پرتفوی
نوشین ناصری - مدیر سرمایهگذاری صندوق نگین رفاه: شرکت کارگزاری بانک رفاه کارگران که از آذرماه ۱۳۸۴ فعالیت رسمی خود را تحت نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار تهران آغاز کرده است، در حال حاضر مدیریت سه صندوق سرمایهگذاری را برعهده دارد. کارگزاری بانک رفاه کارگران با راهاندازی سه صندوق «گنجینه رفاه»، «سرمایهگذاری توسعه تعاون» و «درآمد ثابت نگین رفاه» همواره بر کسب بازدهی مناسب تمرکز داشته است که دو صندوق اول جزو صندوقهای سرمایهگذاری در سهام هستند که به ترتیب ۵۵۸۲ درصد و ۳۹۴۹ درصد بازدهی مرکب داشتند و صندوق نگین رفاه، صندوق سرمایهگذاری در اوراق با درآمد ثابت است و در یکسال اخیر، حدود ۱۸ درصد بازدهی کسب کرده که این رقم معادل سود سپرده بانکی بوده است. از جمله استراتژیهای این سه صندوق میتوان به بهینه سازی پرتفوی در راستای سیاست سرمایهگذاری به صورت Long-Term یعنی سرمایهگذاری در شرکتها با قابلیت رشد سودآوری، کاهش ریسک با لحاظ کردن ایجاد تنوع در پرتفوی و عدم ورود به سرمایهگذاری در داراییهای پر ریسک، افزایش رضایت سرمایهگذاران و بهبود در پاسخگویی، بکارگیری نیروهای متخصص، حرفهای و مجرب و برندسازی و گسترش نام رفاه اشاره کرد.