مژده ابراهیمی - صدای بورس؛ تنشهای مجامع بیانگر این است که سهامدار به حق خود واقف است و میداند که هیات مدیره باید پاسخگو باشد و از طرفی به سهامدار اجازه صحبت کردن داده نمیشود. همچنین کاهش ارزش سهم شرکتها مزید بر علت شده تا سهامداران در احقاق حق خود کمی جدیتر باشند؛ بنابراین تا زمانی که شرکتهای سهامی عام به این نتیجه نرسند که مدیران باید پاسخگوی سهامدار باشند، شاهد چنین روندی خواهیم بود.
مریم محبی – کارشناس بازارسرمایه در گفت و گو با صدای بورس گفت: از منظر حاکمیت شرکتی باید ببینیم جایگاه سهامدار کجاست. در شرکتها هیات مدیره و مدیرعامل به صورت قانونی باید پاسخگوی سهامداران باشند؛ چرا که منابع سهامدار را در اختیار دارند و آن را مدیریت میکنند؛ بنابراین باید منابع را به گونهای مدیریت کنند تا به سود مربوطه برسد.
وی افزود: بسیاری از شرکتهای بورسی در ایران به دلیل رعایت اصل ۴۴ قانون اساسی مجموعههای دولتی بودند که خصوصی شدند؛ اما رویکرد دولتی همچنان در این شرکتها مشاهده میشود. زمانی که مجامع شرکتها برگزار میشود با گرفتن وکالتنامه و یا شیوههای غیراخلاقی و غیرقانونی حد نصاب حضور سهامداران را به میزان قانونی می رسانند و مجمع را برگزار میکنند و مدیران خودشان بدون اینکه صدای سهامدار را بشنوند به توافق میرسند.
- بیشتر بخوانید:
پیشنهاد جدید درباره عیدی کارمندان
محبی بیان کرد: در شرکتهای سهامی عام که سهامداران خرد بسیار دارد، هر یک از آنها با داشتن تنها یک برگ سهم در تمامی موارد شرکت شریکاند و این حق را دارد که از عملکرد شرکت سوال بپرسد؛ اما امروز شاهد آن هستیم که در مجامع شرکتها، مطالبهگریها به خشونت کشیده است.
این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: تنشهای مجامع بیانگر این است که سهامدار به حق خود واقف است و میداند که هیات مدیره باید پاسخگو باشد ولی به سهامدار اجازه صحبت کردن داده نمیشود و در نتیجه جو ملتهب میشود. همچنین کاهش ارزش سهم شرکتها مزید بر علت شد تا سهامداران در احقاق حق خود کمی جدیتر باشند؛ بنابراین در مجموع باید بگوییم تا زمانی که شرکتهای سهامی عام به این نتیجه نرسند که مدیرانشان باید پاسخگوی سهامداران باشند شاهد چنین روندی خواهیم بود.
به گفته وی متاسفانه اعضای هیات مدیره و سایر مدیران خود را پاسخگوی سهامدار نمیدانند و از طرفی سهامدار را ولینعمت شرکت نمیدانند، همین عامل باعث شده تا تنشها و فضای ملتهبی در مجامع شاهد باشیم.