سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱ مجلس شورای اسلامی از مصوبات این کمیسیون برای حمایت از بازار سرمایه خبر داد.

صدای بورس- رحیم زارع با اشاره به مصوبات امروز کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱ گفت: در کمیسیون تلفیق به منظور تشویق سرمایه‌گذاری شرکت‌های پذیرفته شده در بورس و فرابورس و ترغیب آنها به عدم تقسیم بخش بیشتری از سود اکتسابی و استفاده از منابع حاصل برای افزایش سرمایه و در نتیجه توسعه بخش‌های تولیدی و ایجاد فرصت‌های جدید شغلی، مقرر شد در سال ۱۴۰۱ مالیات بر درآمد آن بخشی از سود تقسیم نشده شرکت‌های مزبور که به حساب سرمایه انتقال می‌یابد، مشمول نرخ صفر مالیاتی باشد.

وی افزود: همچنین در این جلسه، اعضای کمیسیون تلفیق به منظور جلوگیری از مالیات مضاعف و پرداخت مالیات توسط تحویل گیرنده کالایی با الحاق یک بند به تبصره ۷ لایحه بودجه سال آینده موافقت کردند. بر این اساس به منظور حمایت از توسعه ابزارهای مالی و همچنین تسهیل معاملات ابزارهای مبتنی بر کالا، مالیات بر ارزش افزوده کلیه کالاهایی که در قالب گواهی سپرده کالایی در بورس‌های کالایی کشور پذیرش می‌شوند، مادامی که در هر یک از بورس‌های کالایی مورد مبادله قرار می‌گیرند، مشمول مالیات با نرخ صفر هستند.

زارع در ادامه بیان کرد: در همین حال به منظور حمایت از تولید و کسب‌وکارهای آسیب دیده از کرونا و اصناف، تا مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان این قشر از پرداخت مالیات معاف می‌شوند. در واقع، سهم پرداخت مالیات آنها نسبت به مالیات‌های مستقیم که ۲۵ درصد است،‌ ۵ درصد کمتر شده و ۲۰ درصد محاسبه می‌شود.

به گزارش ایسنا، از دیگر مصوبات کمیسیون تلفیق می‌توان به این مورد اشاره کرد که در سال ۱۴۰۱ مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی مشابه سرزمین اصلی مشمول پرداخت مالیات بر ارزش افزوده خواهند بود. همچنین معافیت مالیاتی صادرکنندگانی که مشمول معافیت‌های مالیاتی بودند، در صورتی ادامه پیدا می‌کند که ارز حاصل از صادرات بازگردد.

سخنگوی کمیسیون تلفیق گفت: مددجویان کمیته امداد و بهزیستی از پرداخت هزینه‌های صدور پروانه‌های ساختمانی، عوارض ‌دهیاری و شهرداری و هزینه‌های انشعاب آب، فاضلاب، برق و گاز برای واحدهای مسکونی اختصاص یافته بر اساس الگوی مصرف فقط برای یک بار معاف هستند.

وی همچنین گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف شد تا نسبت به واگذاری مجوزهای معادن تعطیل در اختیار خود در قالب شرکت‌های سهامی عام طرح از طریق بازار سرمایه اقدام کند. همچنین وزارت صنعت چهار ماه پس از اجرای این قانون مجوز کلیه معادن تعطیل که بیش از یکسال از تعطیلی آنها می‌گذرد را به صورت خودکار لغو می‌کند. گزارش آن باید حداکثر تا ۶ ماه به کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی ارائه شود. آیین نامه اجرایی این بند نیز ظرف یک ماه با پیشنهاد وزارت صنعت، معدن و تجارت و تایید شورای عالی بورس باید تدوین و اجرایی شود.