صدای بورس- غصینو یا همان گروه صنعتی مینو است، در صورتمالی ۹ ماه درآمدهای عملیاتی مینو با افزایش ۱۰۱ درصدی به ۱۲۱۷ میلیارد تومان رسیده است. هزینه های عملیاتی نیز با افزایش ۹۱ درصدی به ۸۱۲ میلیارد تومان رسیده است.
حاشیه سود ناخالص این نماد در ۹ ماهه سال جاری به ۳۳ درصد رسیده که افزایش ۳ درصدی را نشان می دهد، اما حاشیه سودخالص این نماد از ۸۵ درصد به ۲۰ درصد کاهش یافته است، حاشیه سودخالص ۸۵ درصدی سال گذشته غصینو به علت درآمد غیرعملیاتی و سرمایه گذاری بوده به طوری که در سال قبل ۳۹۸ میلیارد تومان توانسته بود درآمدغیرعملیاتی را کسب کند که قابل توجه بود که این درآمد با کاهش قابل توجه به ۶ میلیارد تومان رسیده است.
اگر درآمدغیرعملیاتی غصینو را در سال گذشته لحاظ نکنیم، حاشیه سودناخالص درآمدهای عملیاتی این نماد افزایش ۳ درصدی داشته و به ۳۳ درصد رسیده که این میزان خوب است، اما چرا به یک باره حاشیه سود خالص به ۲۰ درصد رسیده است؟، دو عامل در این کاهش سودسازی نقش به سزایی داشته ، ابتدا هزینه های مالی و دوم مالیات بردرآمد.
متاسفانه در تمام صورتمالی شرکت های بورسی افزایش خیره کننده مالیات را شاهد هستیم که این افزایش بی محابا به هیچ وجه قابل قبول نیست زیرا این شرکت ها به اندازه کافی درگیر افزایش نرخ تورم مواد اولیه، نرخ ارز و افزایش مزد نیروی کار هستند و نباید اینگونه بار شرکت ها را افزود.
شرکت در گزارش تفسیری آورده است: افزایش نرخ فروش محصولات در سال مالی جاری تابعی از افزایش قیمت مواد اولیه و کشش بازار و محصولات رقبا می باشد.لذا در صورت افزایش نهاده های تولید به تناسب آن قیمت محصولات افزایش پیدا میکند.
انصاف نیست شرکتی که با گرانی مواد داخلی و خارجی و محدودیت منابع ارزی دست و پنجه نرم می کند، شاهد افزایش ۶۳ درصدی مالیات بردرآمد باشد زیرا این شرکت افزایش ۳۸۴ درصدی را در هزینه های مالی داشته و این هزینه ها در صورتمالی سال جاری به ۸۹ میلیارد تومان رسیده است. جمع هزینه های مالی و مالیات بردرآمد ۱۲ درصد از درآمدهای عملیاتی کم کرده، و حال متوجه می شویم چرا سود خالص نسبت ناخالص ۱۳ درصد پایین تر است.
تحلیل قیمت سهام
غصینو در چند روز گذشته معاملاتی توانسته در محدوده پرتقاضا قرار گرفته و وضعیت بهتری را از لحاظ قیمتی شاهد باشد.
غصینو با مقاومت های عدیده روبرو است و باید دید بر این مقاومت ها فائق می آید یا خیر؟