به گزارش صدای بورس، غلامعلی رخشانی مهر در حاشیه برنامه اقدام فراگیر صنعت برق با عنوان تعمیرات و بهینه سازی شبکه توزیع در سراسر کشور به منظور رفع نقاط خطر آفرین و بهبود ایمنی در شبکه های توزیع برق در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سوال ایسنا در خصوص آخرین وضعیت سرقت تجهیزات صنعت برق و میزان خسارت آن، گفت: متاسفانه شبکههای سیمی هوایی در معرض سرقت تعدادی سودجو است که فکر میکنند یک صدمه اقتصادی ساده را به شبکه و صنعت برق تحمیل میکنند در صورتی که این چنین نیست.
وی افزود: در پی این مساله تعداد زیادی از وسایل شهروندان دچار سوختگی و آسیب می شود، معمولا این کار در شب انجام و ساعتهای متمادی هم وطنان دچار بی برقی میشوند، البته در سال های گذشته اقداماتی برای مقابله با این مساله انجام شده، طی دو سال اخیر بالغ بر ۳۰ هزار کیلومتر کابل خودنگهدار را جایگزین شبکههای سیمی و فرسوده کردیم، طبیعتا ظرفیت تولید کشور نیز در زمینه کابلهای خود نگهدار و منابع در اختیار محدود است اما این ۳۰ هزار کیلومتر ۱۰ درصد شبکههای توزیع را در برگرفته که انجام شده است.
معاون هماهنگی توزیع توانیر تاکید کرد: خواهش من این است اگر در مکانی هم وطنان شاهد تعرض افراد سودجو به شبکه برق بودند حتما به واحدهای ۱۲۱ گزارش دهند و یا در سامانه برق من بارگذاری کنند، بلافاصله نیروهای ما وارد عمل خواهند شد.
رخشانی مهر با بیان اینکه امروز یک حرکت هماهنگ برای رفع کانالهای خطر در شرکتهای توزیع به راه افتاده است و بالغ بر ۵۰۰۰ نیرو مشغول انجام این عملیات هستند، از قبل عیب یابیها صورت گرفته است و اکنون در حال رفع مشکل هستیم، اظهار کرد: منظور از کانالهای خطر این است که اصولا در مکان هایی که درب تابلوها به سرقت می رود و یا باز می ماند، حوادث رانندگی موجب ایجاد خسارت شده و یا تجهیزات به سرقت می روند مورد ارزیابی قرار گرفته اند تا مشکلات آن ها برطرف شود.
بیشتر بخوانید: صدور اولین قبض برق با تعرفههای جدید
وی افزود: هدف از اجرای این طرح جلوگیری از وقوع حادثه است، معمولا شهروندان این موارد را اطلاع می دهند، امروز این اقدام فراگیر و هدفمند انجام می شود، از پنج صبح آغاز شده و امیدواریم تا آخر وقت امروز بتوانیم بخش عمده ای از عیب ها را مرتفع کنیم. خواهش ما از شهروندان این است که در صورت مشاهده چنین مواردی آن را در سامانه برق من ثبت کنند.
معاون هماهنگی توزیع توانیر با اشاره به اعمال خاموشی ها در معابر شهری گفت: خاموشی چراغ ها به صورت یک در میان ادامه دارد و تعدیل میکنیم یعنی روشنایی خیابان ها به شکل فعلی باقی می ماند.
وی در خصوص احتمال وقوع خاموشی ها در تابستان، گفت: تمام برنامه ریزی های وزارت نیرو در بخش های مختلف تولید، انتقال و توزیع به گونه ای انجام گرفته تا شاهد خاموشیهای گسترده نباشیم، اما شرط اصلی این کار این است که مشترکان برق الگوها را رعایت کنند و باتوجه به اینکه قبوض جدید نیز با محاسبه دیگری لحاظ می شود لازم است تا مشترکان مدیریت مصرف را در دستور کار خود قرار دهند.
به گزارش ایسنا، رخشانی مهر ادامه داد: مشترکان پر مصرف بخش عمدهای از مصرف برق را به خود اختصاص می دهند که لازم است به موضوع مدیریت مصرف توجه ویژه ای داشته باشند اگر این اتفاق بیفتد قطعا خاموشی نخواهیم داشت.
وی با اشاره به برنامه دولت برای افزایش تعرفهای برق در سال آینده، اظهار کرد: برای سال آتی پیشنهاد ویژهای تاکنون برای افزایش تعرفه ها اعلام نشده و شرایط مانند گذشته است.
معاون هماهنگی توزیع توانیر با بیان اینکه اکنون پروژه نصب کنتورهای هوشمند در حال نصب اجرا است و مبالغ نیز به صورت اقساطی اخذ می شود اما دستور ویژه وزیر نیرو این بوده که قسط بندی برای کنتورهای هوشمند برای بخش خانگی و تجاری به مهر ماه موکول شود، گفت: تاکنون تعداد کنتورهای هوشمند به یک میلیون رسیده و برنامه وزارت نیرو این است که بتواند تا پیک سال آینده بالغ بر چهار میلیون و ۵۰۰ هزار کنتور را برای بخش های خانگی، تجاری، صنعتی، عمومی و اداری نصب کند.