از ابتدای سال تا پایان بهمن ماه سال جاری ۴۰ نماد بیش از ۵۰ درصد بازدهی را نصیب سهامداران خود کردهاند. در این بین نماد معاملاتی «غناب» بیشترین میزان بازدهی را با بیش از سه هزار درصد رشد قیمتی به خود اختصاص داده است.
بعد از «غناب» نمادهای معاملاتی «باران» و «کایتا» با بیش از ۴۰۰ درصد بازدهی در مقام دوم و سوم قرار دارند. «کباده» و «توسن» با حدود ۳۰۰ درصد جایگاه چهارم و پنجم را در اختیار دارند. رتبه ششم تا دهم جدول هم از آن نمادهای معاملاتی «وسالت»، «فبستم»، «شرنگی»، «سپید» و «وفتخار» تعلق دارد؛ نمادهای یاد شده نزدیک به ۲۰۰ درصد افزایش قیمت را تجربه کردهاند و در این ۱۱ ماه سپری شده از سال که روزهای خوبی هم برای بازار سرمایه به شمار نرفت، توانستند دل سهامداران خود را شاد کنند و به نوعی «برندگان روزهای سخت» بازار شدند.
ریسکپذیران بیشترین سود را کردند
ده نماد ابتدایی جدول به جز نماد «توسن» که در تابلوی معاملات فرابورس و «سپید» که در تابلوی معاملات بورس تهران معامله میشوند، سایر نمادها در تابلوی معاملاتی بازار پایه درج و معامله میشوند. پس میتوان نتیجه گرفت افرادی که در بازار سرمایه از قدرت ریسکپذیری بالایی برخوردار بودند، بهترین نتیجه را در مقایسه با سایرین حتی سرمایهگذاران بازارهای موازی کسب کردهاند.
- بیشتر بخوانید:
عملکرد بازار سرمایه در هفته گذشته چگونه بود؟ / سایه توافق بر سر بازار
غناب در صدر نشست
از بین ده نمادی که در صدر جدول قرار دارند به ترتیب «غناب» در گروه محصولات غذایی و آشامیدنی به جز قند و شکر، «باران» در گروه بیمه و صندوق بازنشستگی به جز تامین اجتماعی، «کایتا» و «کباده» در گروه سایر محصولات کانی غیرفلزی، «توسن» در گروه رایانه و فعالیتهای وابسته به آن، «وسالت» در گروه بانکها و موسسات اعتباری، «فبستم» در گروه ساخت محصولات فلزی، «شرنگی» در گروه محصولات شیمیایی، «سپید» در گروه زراعت و خدمات وابسته و «وفتخار» در گروه سرمایهگذریها قرار دارند. از میان ۴۰ نمادی که در جدول آورده شده گروه شیمیایی با ۷ نماد بیشترین تعداد برندگان بازار را در ۱۱ ماه گذشته سال جاری به خود اختصاص داده است.
آرمانی پرچمدار بازدهی صندوقها شد
در بین صندوقهای VC، صندوق سرمایهگذاری جسورانه توسعه فناوری آرمانی با نماد «آرمانی»، صندوق سرمایهگذاری جسورانه ایده نوتک آشنا با نماد «آشناتک»، صندوق جسورانه فیروزه با نماد «ونچر»، جسورانه پارتیان با نماد «پارتین»، صندوق سرمایهگذاری طلای سرخ نوویرا با نماد «نهال» و صندوق سرمایهگذاری گروه زعفران سحرخیز با نماد «سحرخیز» هر کدام به ترتیب ۱۲۳۱ درصد، ۵۰۴ درصد، ۲۱۴ درصد، ۱۹۳ درصد، ۶۰ درصد و ۵۷ درصد بازدهی نصیب سهامداران خود کردهاند. لازم به ذکر است که صندوقهای دیگری هم در این بازه زمانی بودند که بازدهی مثبت داشتند اما آنهایی که بیش از ۵۰ درصد رشد قیمتی را تجربه کردند در این گزارش مورد بررسی قرار گرفتند. از بین این صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله، دو نماد «سحرخیز» و «نهال» در بورس کالا و سایر صندوقهای نام برده در فرابورس معامله میشوند.
- زهره فدوی - خبرنگار