به گزارش صدای بورس، میرتاج الدینی، رئیس کمیته هدفمندی یارانههای کمیسیون تلفیق بودجه سال ۱۴۰۱ در برنامه دستخط در خصوص وضعیت ارز ۴۲۰۰ تومانی گفت: دولت این ارز را در لایحه حذف کرده و در مقابل آن یارانه را در نظر گرفته است.
وی با اشاره به اینکه حذف ارز ترجیحی به معنای حذف یارانه نیست، گفت: ارز ترجیحی یک یارانه پنهان است و به کالاهای اساسی، دارو و گندم پرداخت میشود. دولت در مورد دارو و گندم گفته است که یارانه را به صورت ریالی اما برای تمام مردم حفظ خواهد کرد. یارانه کالاهای اساسی و نهادههای دامی نیز دیگر به واردکننده تعلق نمیگیرد و در مقابل آن یارانه به حلقه آخر که همان مردم هستند تعلق خواهد گرفت.
میرتاجالدینی در ادامه گفت: در تبصره ۱۴ نیز برای این موارد ۱۷۶ هزار میلیارد تومان یارانه در نظر گرفته شده است. ما در تلفیق این رقم را افزایش دادیم و به ۲۵۰ هزار میلیارد تومان رساندیم. در واقع اگر مجلس حذف ارز ترجیحی را تصویب کند در مقابل آن ۵۰ هزار میلیارد تومان پول در اختیار دولت قرار خواهد گرفت.
وی افزود: از این رقم ۷۰ هزار میلیارد تومان برای دارو و تجهیزات پزشکی، ۷۱ هزار میلیارد تومان برای گندم و مابقی نیز برای کالاهای اساسی در نظر گرفته شده است. یارانه دارو و گندم برای تمامی دهکها است و بقیه برای جامعه هدف یارانهبگیر است که حداقل ۶۰ میلیون نفر را شامل میشود.
بیشتر بخوانید:
یارانه نقدی ۲۰۰ هزار تومان چه شد؟
یارانه حذف ارز ترجیحی نقدی نخواهد بود
عضو کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه یارانههای جدید بهصورت یارانه نقدی نیست، گفت: بلکه بهصورت کارت اعتباری یارانه کالایی میدهند که بانک مرکزی زیرساختی را برای فروشگاههایی که کارتخوان مخصوص دارند و با کد بانک مرکزی کار میکنند، فراهم خواهد کرد. این پول فقط برای خرید کالا است. درباره کالا هم صحبت این است که فقط کالای اساسی یا انتخاب مردم برای کالاها آزاد باشد و بانک مرکزی میگوید برای همه کالاها تنظیم شده و کالای خاصی نیست.
میرتاج الدینی در خصوص اینکه موضوع حذف یا باقیماندن ارز ۴۲۰۰ در مجلس جمعبندی شده است، گفت: در روزهای جمع بندی قرار داریم. پیشبینی بنده این است که به سمت حذف ارز ترجیحی و یارانه مستقیم خواهیم رفت اما اینکه این حذف از چه زمانی رخ دهد، در اختیار دولت است. احتمالاً سال آینده این کار اجرا خواهد شد. در حقیقت دولت باید تمام مقدمات را آماده کند و تا زمانی که همه مقدمات را آماده نکرده، روند فعلی ادامه خواهد داشت.
به گزارش تسنیم، وی در مورد تضمین اجرای صحیح این اقدام با وجود تجربه مشکلات در هدفمندسازی یارانههای گفت: یکی از بحثهای نمایندگان همین است که دولت آیا همه موارد را کامل مدیریت میکند یا خیر. دولت باید قیمتها را کنترل کند، کالاها را بصورت انبوه در بازار عرضه کند(کمبودی نداشته باشیم) و کارت اعتباری با قابلیت استفاده در روستاها و شهرهای کوچک برای همه جامعه هدف تامین شود. قرار بر این است که این مواردی در برخی از شهرها به صورت آزمایشی اجرا شود تا مجلس هم به آن اطمینان برسد. در واقع برای ما آنچه مهم است و در جلسه غیرعلنی هم آقای قالیباف نیز بر آن تاکید کردند، معیشت مردم است.