صدای بورس - مهراز حبیبی ؛ انار میوه ای گرد و قرمز رنگ است که دارای گوشت داخلی سفیدی است که به طور متراکم با دانههای خوراکی ترد و آبدار بسته بندی شده است. انار ممکن است بیشتر به خاطر دانههای رنگارنگی که اغلب در آن استفاده میشود شناخته شود، اما این میوه منحصر به فرد چیزهای بیشتری برای ارائه دارد.
۱. پر از مواد مغذی
دانههای کوچک صورتی و قرمز رنگ درون انار به نام آریل ها بخش خوراکی میوه هستند. در حالی که حذف آنها از گوشت داخلی میوه میتواند کار سختی باشد، مشخصات غذایی و طعم آنها ارزش سرمایه گذاری را دارد. به طور کلی، انار کالری و چربی کمی دارد اما فیبر، ویتامین و مواد معدنی بالایی دارد و حاوی مقداری پروتئین است. در زیر خواص تغذیهای دانههای قرمز یک میوه انار متوسط (۲۸۲ گرم) آمده است : کالری: ۲۳۴ گرم، پروتئین: ۴.۷ گرم، چربی: ۳.۳ گرم، کربوهیدرات: ۵۲ گرم، شکر: ۳۸.۶ گرم، فیبر: ۱۱.۳ گرم، کلسیم: ۲۸.۲ میلی گرم یا ۲ درصد از ارزش روزانه DV ، آهن: ۰.۸۵ میلی گرم یا ۵ درصد از DV، منیزیم: ۳۳.۸ میلی گرم یا ۸ درصد از DV، فسفر: ۱۰۲ میلی گرم یا ۸ درصد DV، پتاسیم: ۶۶۶ میلی گرم یا ۱۳ درصد از DV، ویتامین C: ۲۸.۸ میلی گرم یا ۳۲ درصد از DV و فولات (ویتامین B۹): ۱۰۷ میکروگرم یا ۲۷ درصد از DV. (ارزش روزانه غذایی (Daily Value) که در جدول ارزش غذایی به اختصار DV نوشته میشود معیاری است که نشان میدهد یک وعده از ماده غذایی مورد نظر چه میزان از نیاز روزانه شما به مواد مغذی، چربی، کربوهیدارت و پروتئین را تامین میکند.)
به طور خلاصه یک وعده ۱/۲ فنجان (۸۷ گرم) دانه قرمز انار، ۷۲ کالری، ۱۶ گرم کربوهیدرات، ۳.۵ گرم فیبر، ۱ گرم چربی و ۱.۵ گرم پروتئین را فراهم میکند . به خاطر داشته باشید که اطلاعات تغذیه ای انار با اطلاعات تغذیه ای آب انار متفاوت است، که فیبر یا ویتامین C زیادی ارائه نمیکند. این به طور کلی در مورد میوهها صدق میکند، خوردن کامل آن فیبر بیشتری را فراهم میکند.
خلاصه : انار به شکل کامل میوه دارای کالری و چربی کم و سرشار از فیبر، ویتامین و مواد معدنی است. آنها حتی حاوی مقداری پروتئین هستند. از فواید تغذیه ای انار با خوردن دانههای داخل آن لذت ببرید.
۲. سرشار از آنتی اکسیدان
آنتی اکسیدانها ترکیباتی هستند که به محافظت از سلولهای بدن شما در برابر آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزاد کمک میکند. رادیکالهای آزاد همیشه در بدن شما وجود دارد، اما وجود بیش از حد آنها میتواند مضر باشد و به تعدادی از بیماری های مزمن کمک کند. انار سرشار از آنتی اکسیدان ها و ترکیبات پلی فنلی است که از این آسیب محافظت میکند. ترکیبات فعال زیستی اصلی با فعالیت آنتی اکسیدانی که در انار یافت میشود، پونیکالاژین ها، آنتوسیانین ها و تاننهای قابل هیدرولیز نامیده میشود. دریافت آنتی اکسیدانها از سبزیجات و میوههایی مانند انار یک راه عالی برای حمایت از سلامت کلی و کمک به پیشگیری از بیماری است.
خلاصه : انار سرشار از مجموعه ای از ترکیبات آنتی اکسیدانی است که به محافظت از سلولهای شما در برابر آسیب رادیکالهای آزاد کمک میکند.
۳. ممکن است به جلوگیری از التهاب کمک کند
التهاب کوتاه مدت یک پاسخ طبیعی بدن به عفونت و آسیب است. با این حال، التهاب مزمن در صورت درمان نشدن میتواند مشکل ساز باشد و امروزه به خصوص در فرهنگ های غربی رایج است. هنگامی که التهاب مورد توجه قرار نگیرد، میتواند به بسیاری از بیماریهای مزمن، از جمله بیماری قلبی، دیابت نوع ۲، سرطان و بیماری آلزایمر کمک کند. خوردن انار ممکن است به پیشگیری از التهاب مزمن مرتبط با افزایش خطر بیماری مزمن کمک کند . برخی از مطالعات انسانی همچنین نشان داده اند که مصرف آب انار میتواند نشانگرهای التهاب را در بدن کاهش دهد. با این حال، تحقیقات بیشتری در مورد اینکه چگونه خوردن دانههای تازه انار بر التهاب در انسان تأثیر می گذارد، مورد نیاز است.
خلاصه : اگرچه تحقیقات بیشتری لازم است، انار حاوی ترکیباتی است که ممکن است به جلوگیری از التهاب مزمن مرتبط با افزایش خطر بیماری مزمن کمک کند.
۴. ممکن است خواص ضد سرطانی داشته باشد
برخی از مطالعات نشان داده است که ترکیبات موجود در میوه، آب و عصاره انار میتواند به کشتن سلولهای سرطانی یا کاهش سرعت گسترش آنها در بدن کمک کند . هم مطالعات آزمایشگاهی و هم مطالعات انسانی نشان میدهد که انار ممکن است به مبارزه با التهاب و کند کردن رشد سلول های سرطانی کمک کند. در واقع، این میوه اثر ضد توموری در سرطان های ریه، سینه، پروستات، پوست و روده بزرگ از خود نشان داده است. سایر تحقیقات حیوانی نشان داده است که انار به کند کردن رشد تومور در مراحل اولیه سرطان کبد کمک میکند. همچنین به سرکوب پاسخ های التهابی و استرس اکسیداتیو کمک میکند . طبق یک مطالعه قدیمیتر در لوله آزمایش، عصاره انار ممکن است برای کند کردن رشد یا حتی مرگ سلولهای سرطانی پروستات مفید باشد . آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) نشانگر سرطان پروستات در خون است. اگر سطح PSA در مدت زمان کوتاهی دو برابر شود، نشان دهنده خطر قابل توجهی بالاتر مرگ ناشی از سرطان پروستات است. دو کارآزمایی قدیمی نشان دادند که دادن آب یا عصاره انار به مردان دوره زمانی دوبرابر شدن PSA را به میزان قابل توجهی افزایش میدهد و خطر مرگ ناشی از سرطان پروستات را کاهش میدهد. با این وجود، آزمایشات انسانی بیشتری مورد نیاز است.
خلاصه : مشاهده شده است که انار دارای اثرات ضد سرطانی است. ممکن است رشد و گسترش تومور را کاهش دهد و التهاب را کاهش دهد، اگرچه تحقیقات بیشتری برای یادگیری بیشتر مورد نیاز است.
۵. به سلامت قلب کمک میکند
شواهدی وجود دارد که میوههای غنی از ترکیبات پلی فنلی، مانند انار، ممکن است برای سلامت قلب مفید باشد. مطالعات آزمایشگاهی نشان داده است که عصاره انار ممکن است استرس اکسیداتیو و التهاب در شریانها را کاهش، فشار خون را کاهش دهد و به مبارزه با تصلب شرایین کمک کند - تجمع پلاک در رگ ها که میتواند منجر به حملات قلبی و سکته شود - در یک مطالعه انسانی، به افراد مبتلا به بیماری قلبی روزانه ۱ فنجان (۲۲۰ میلی لیتر) آب انار به مدت ۵ روز داده شد. این آبمیوه به طور قابل توجهی دفعات و شدت درد قفسه سینه و همچنین نشانگرهای زیستی خاصی را در خون کاهش داد که نشانگر اثر محافظتی بر سلامت قلب است . با این حال، تحقیقات با کیفیت بالا در مورد انار و سلامت قلب در انسان وجود ندارد.
خلاصه : ترکیبات موجود در انار ممکن است فشار خون و التهاب در رگها را کاهش دهد، به مبارزه با تجمع پلاک که میتواند منجر به حملات قلبی و سکته شود، کمک کند و درد قفسه سینه مربوط به قلب را کاهش دهد.
۶. حمایت از سلامت ادرار
مطالعات آزمایشگاهی و انسانی نشان داده که عصاره انار ممکن است به کاهش تشکیل سنگ کلیه کمک کند، مزیتی که عمدتاً به فعالیت آنتی اکسیدانی آن نسبت داده میشود. در یک مطالعه، به بزرگسالان ۱۸ تا ۷۰ ساله که سنگ کلیه مکرر را تجربه می کردند، ۱۰۰۰ میلی گرم عصاره انار به مدت ۹۰ روز داده شد. مشخص شد که این به مهار مکانیسم تشکیل سنگ در بدن کمک میکند. علاوه بر این، مطالعات حیوانی نشان دادهاند که عصاره انار میتواند به تنظیم غلظت اگزالات، کلسیم و فسفاتها در خون، که اجزای رایج سنگهای کلیه هستند، کمک کند .
خلاصه : ترکیبات موجود در انار ممکن است به کاهش سنگ کلیه کمک کند، احتمالاً به دلیل خواص آنتی اکسیدانی آن.
۷. ممکن است خاصیت ضد میکروبی داشته باشد
ترکیبات انار ممکن است به مبارزه با میکروارگانیسمهای مضر مانند انواع خاصی از باکتریها، قارچها و مخمرها کمک کند.برای مثال، هم مطالعات قدیمیتر و هم جدیدتر نشان میدهند که ممکن است با هدف قرار دادن میکروبهای دهانی ناخواسته که در صورت رشد بیش از حد مشکلساز میشوند، از سلامت دهان شما محافظت کنند (مانند میکروبهایی که باعث بوی بد دهان میشوند و باعث پوسیدگی دندان میشوند.) . یک مطالعه لوله آزمایشی نشان داد که ترکیبات انار همچنین دارای اثرات ضد باکتریایی علیه لیستریا مونوسیتوژنز است، باکتری موجود در محیطهای مرطوب که در صورت مصرف میتواند باعث بیماری شدید شود .
خلاصه : انار حاوی ترکیباتی است که به مبارزه با باکتری ها، قارچ ها و مخمرهای بالقوه مضر کمک میکند - به ویژه میکروب های موجود در دهان که می توانند باعث بوی بد دهان و پوسیدگی دندان شوند.
۸. ممکن است استقامت ورزشی را بهبود بخشد
پلی فنول های موجود در انار ممکن است استقامت ورزش را افزایش دهند، یعنی مدت زمانی که می توانید قبل از خستگی در یک فعالیت بدنی شرکت کنید. یک مطالعه انسانی نشان داد که مصرف تنها ۱ گرم عصاره انار ۳۰ دقیقه قبل از دویدن، زمان خستگی را تا ۱۲ درصد افزایش میدهد . سایر تحقیقات انسانی نشان داده است که مکمل های انار پتانسیل بهبود استقامت ورزش و ریکاوری عضلات را دارند. با این حال، تحقیقات با استفاده از آب انار هیچ فایده ای برای ریکاوری عضلات پس از ورزش که خم کننده های آرنج را هدف قرار میدهد، پیدا نکرده است، که نشان میدهد مطالعات بیشتری در مورد موضوع انار و عملکرد ورزشی و ریکاوری مورد نیاز است .
خلاصه : انار حاوی ترکیباتی است که ممکن است استقامت و ریکاوری ورزش را بهبود بخشد.
۹. برای مغز شما مفید است
انار حاوی ترکیباتی به نام الاژیتانین است که به عنوان آنتی اکسیدان عمل میکند و التهاب را در بدن کاهش میدهد. به این ترتیب، آنها همچنین مزایای محافظتی برای مغز شما در برابر شرایطی که تحت تأثیر التهاب و استرس اکسیداتیو هستند، ارائه میدهند. برخی از مطالعات نشان داده اند که الاژیتانین ممکن است به محافظت از مغز در برابر ابتلا به آلزایمر کمک کند بیماری و پارکینسون با کاهش آسیب اکسیداتیو و افزایش بقای سلول های مغزی . آنها همچنین ممکن است از بهبود آسیب مغزی هیپوکسیک-ایسکمیک پشتیبانی کنند . اعتقاد بر این است که الاژیتانین موجود در انار به تولید ترکیبی در روده کمک میکند که به دلیل توانایی آن در کاهش التهاب در مغز و به تاخیر انداختن شروع بیماری های شناختی مورد مطالعه قرار گرفته است. با این وجود، مطالعات بیشتری برای درک بهتر ارتباط بالقوه بین انار و سلامت مغز مورد نیاز است.
خلاصه : ترکیبات موجود در انار ممکن است به محافظت از سلامت مغز کمک کند، به خصوص در مورد بیماری آلزایمر، بیماری پارکینسون، و بهبودی پس از آسیب مغزی.
۱۰. از سلامت دستگاه گوارش حمایت میکند
تحقیقات قدیمیتر و جدیدتر نشان میدهد که سلامت دستگاه گوارش، که عمدتاً توسط باکتریهای روده تعیین میشود، به شدت با سلامت کلی مرتبط است. به این ترتیب، حمایت از سلامت دستگاه گوارش شما مهم است، و انار میتواند بخشی از این تلاش باشد . برخی از مطالعات حیوانی قدیمی و جدیدتر نشان داده اند که انار دارای اثرات ضد التهابی و ضد سرطانی است که به فعالیت در روده نیاز دارد و تا حد زیادی حاوی اسید الاژیک آن است . مطالعات لوله آزمایش همچنین نشان داده است که انار میتواند سطوح باکتری های مفید روده، از جمله بیفیدوباکتریوم و لاکتوباسیلوس را افزایش دهد، که نشان میدهد ممکن است اثرات پری بیوتیکی داشته باشد . پری بیوتیک ها ترکیباتی هستند، به طور کلی فیبر، که به عنوان سوخت برای باکتری های خوب یا پروبیوتیک ها در دستگاه گوارش شما عمل میکنند. پری بیوتیک ها به این باکتری ها اجازه رشد میدهند و از میکروبیوم روده سالم تری حمایت میکنند . علاوه بر این، انار غنی از فیبر است و حدود ۳.۵ گرم در هر وعده ۱/۲ فنجان (۸۷ گرم) را ارائه میدهد . فیبر برای سلامت دستگاه گوارش ضروری است و ممکن است در برابر برخی از بیماریهای گوارشی مانند یبوست، هموروئید، سرطان روده بزرگ و بیماری ریفلاکس معده محافظت کند.