تاثیرات انتقال وجوه در سیستم بانکی منجر به خروج پول از سیستم بانکی نخواهد شد.

صدای بورس- مژده ابراهیمی؛ اگر انتقال وجوه از سپرده‌ها به صندوق‌ها و انواع اوراق رخ دهد، ۳ عامل مهم سرازیر شدن نقدینگی به صندوق‌های درآمد ثابت، نرخ بهره و نرخ بهره بین بانکی می‌تواند تحت تاثیر قرار بگیرد.

مهدی رسولی، تحلیلگر شرکت مشاور سرمایه گذاری فاینتک در گفت‌وگو با صدای بورس گفت: با توجه به مالیات ۲۵ درصدی بر سپرده‌های حقوقی، نرخ بهره موثر سالانه کاهش می‌یابد و با فرض تصمیم عقلایی حقوقی‌ها، مقصد سپرده‌های بلندمدت می‌تواند صندوق‌های با درآمد ثابت و انواع اوراق (مشارکت، صکوک و...) باشد.
وی افزود: همچنین ابهامات در مورد سود سپرده‌های صندوق با درآمد ثابت وجود دارد که با توجه به ماده ۱۴۳ قانون مالیات فرض می‌شود، صندوق‌های با درآمد ثابت مشمول مالیات بر سود سپرده‌ها نمی‌شوند.
رسولی عنوان کرد: به نظر می‌رسد با توجه به مدیریت بهتر وجوه در صندوق‌های با درآمد ثابت، این صندوق‌ها گزینه بهتری برای انتقال وجوه حقوقی‌ها است.
تحلیلگر شرکت مشاور سرمایه گذاری فاینتک تصریح کرد: تاثیرات این انتقال وجوه در سیستم بانکی منجر به خروج پول از سیستم بانکی نخواهد شد، ولی ممکن است تغییر در تراز بانک‌ها به وجود بیاید که در نرخ بهره بین بانکی تاثیرات خواهد داشت و همچنین تاثیرات این انتقال منجر به افزایش منابع در صندوق‌های درآمد ثابت و افزایش تقاضا در اوراق می‌شود که می‌تواند در کوتاه‌مدت نرخ بهره را کاهش دهد و اتفاق مثبت برای بازار سرمایه تلقی شود.
به گفته این فعال بازار سرمایه، اگر انتقال وجوه از سپرده‌ها به صندوق‌ها و انواع اوراق رخ دهد، ۳ عامل مهم سرازیر شدن نقدینگی به صندوق‌های درآمد ثابت، نرخ بهره و نرخ بهره بین بانکی می‌تواند تحت تاثیر قرار بگیرد.