به گزارش صدای بورس، حجت الله عبدالملکی امروز در جمع کارآفرینان در وزارت کار اظهار کرد: بر اساس سامانهای که طراحی شده در حال حاضر ۴۰۰ هزار کارآفرین در کشور شناسایی شدهاند، در حالی که با توجه به محیط کسب و کار ایران ما باید ۲ میلیون کارآفرین حرفهای و شناسنامهدار داشته باشیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: کارآفرین در کشور ما سختی میکشد اما از بین نمیرود، مشکلات شبکه بانکی، مالیات، بیمه و مواد اولیه وجود دارد، اما کارآفرین با آن میجنگد و ما باید از کارآفرینان حمایت کنیم.
عبدالملکی گفت: نباید چوب لای چرخ کارآفرین بگذاریم، زمانی که برنامه کارآفرینان را در حضور رئیس جمهور ارائه کردیم، گفتند اگر کارآفرینان را اذیت نکنیم، آنها خودشان مسأله بیکاری را حل میکنند.
وی افزود: در سال آینده اعتبارات خوبی در قانون بودجه پیشبینی شده است که از جمله اصلاح رویههای مالیاتی برای کارآفرینان خواهد بود و تلاش میشود که جایگاه سهولت کسب و کار در کشور ما به نحو شایسته ارتقا پیدا کند. همچنین به همه استانداران نامه نوشتم که با کارآفرینان استان خود آشنا شوند و مشکلات آنها را بررسی و در صدد رفع آنها باشند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: رئیس جمهور در سفرهای خارجی تاکید کرده است که باید نمایندگیهای اقتصادی در کشورهای دیگر برای بازاریابی محصولات ایرانی راهاندازی شود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه افزود: چهار کلانپروژه در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با محوریت کار مردم، زندگی مردم، رفاه و اموال مردم پیگیری میشود که در زمینه کار کلان پروژه زیست بوم اشتغال کشور دنبال میشود.
وی ادامه داد: در حوزه زیست بوم اشتغال ترتیباتی فراهم کردیم که با همکاری ۷۰ تشکل مردمی و دستگاههای حاکمیتی و دولتی ۱۹۵ طرح اشتغالزا رونمایی شود و در هفته آینده نیز ۲۲۰ طرح دیگر رونمایی میشود.
بیشتر بخوانید: چرا کاربلدها هیچ وقت بیکار نمی شوند؟
عبدالملکی تصریح کرد: در زمینه بهبود زندگی مردم بحث ساماندهی صندوقهای بیمه اجتماعی و بازنشستگی و تنوع خدمات درمانی و معیشتی و خدمات بازنشستگی دنبال میشود. در زمینه رفاه مردم، کلان پروژه رفع فقر را با همکاری تعدادی از دستگاهها شروع کردهایم، همچنین در زمینه اموال مردم ما امانتدار اموال کارگران، بازنشستگان و مردم در قالب ۶۰۰ شرکت در بخشهای مختلف که زیرمجموعه صندوقهای تأمین اجتماعی و بازنشستگی قرار دارد، هستیم.
عبدالملکی گفت: این شرکتها تابعه صندوقهای بازنشستگی و تأمین اجتماعی هستند که آنها هم زیر نظر سازمان تأمین اجتماعی و زیر نظر هیأت امنای تأمین اجتماعی است که طبق قانون وزیر تعاون، رئیس هیأت امنای آن است. بنابراین ما امانتدار اموال مردم هستیم و اموال این شرکتها متعلق به ۴۴ میلیون بیمهشده تأمین اجتماعی در کشور است. این صندوقها که متعلق به مردم است و قرار نیست با هزاران میلیارد تومان سرمایه، بازدهی دو یا سه درصدی داشته باشد بلکه باید به نحو بهینه اداره شوند. متأسفانه در گذشته گاهی همین وزارتخانه از این صندوقها ارتزاق میکرد که این تخلف بوده و ضمان شرعی دارد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: روزهای اول که به وزارت کار آمدم، یکسری از خودروهای خارج از عرف اداری در اختیار برخی مقامات بود که وقتی پرسیدم گفته شد این خودروها متعلق به شرکتهای تابعه صندوقهای بازنشستگی است و از آنها امانت گرفتهایم. بلافاصله گفتم این متعلق به مردم است، باید برگردانید و این خودروهایی مانند سراتو که متعلق به یک صندوق سرمایهگذاری است مربوط به دو میلیون سهامدار عضو آن صندوق است و بعید میدانم این تعداد افراد راضی باشند که خودروی گرانقیمت با پول آنها برای فلان مقام دولتی خریداری شود. به آنها گفتم اگر نمیتوانید ماشین بخرید، یا از ماشین شخصی و یا از آژانس استفاده کنید و حق ندارید از اموال مردم ارتزاق کنید.
به گزارش مهر، وی در ادامه به موضوع مجوز برای مشاغل خانگی اشاره کرد و گفت: ۵۵۰ شغل خانگی شناسایی شده که از این تعداد ۳۵۰ شغل به صورت اعلاممحور ثبت میشود و فقط ۲۰۰ شغل احتیاج به مجوز دارد که آن هم به گفته کسانی که این مجوزها را ثبت میکنند، دستگاههای مربوطه باید حداکثر سه روزه پاسخ آنها را بدهند، وگرنه به منزله تأیید تلقی میشود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: ظرف ۱۵ روزی که سامانه مشاغل خانگی راهاندازی شده، ۵ هزار مجوز برای مشاغل خانگی صادر شده است.