صدای بورس - مژده ابراهیمی؛ به نظر میآید که حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، چون اقتصاد را به سمت باز و رقابتی شدن پیش میبرد امری خوب باشد؛ اما صنایع بزرگی که با ارز ترجیحی سر و کار دارند با مواجه شدن با رقم بالاتر ارز، بهای تمام شده کالای تولیدی آنها نیز بالاتر خواهد رفت که در نتیجه افزایش قیمت محصولات و تورم را به دنبال دارد.
اشکان چهره نگار – عضو هیات مدیره سبدگردان نوین نگر آسیا در گفت و گو با صدای بورس گفت: اگر بخواهیم تاثیرات یک تصمیم را بسنجیم باید ببینیم این اقدام بر چه مورادی تاثیرگذاری است و چه عواقبی خواهد داشت.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: در اقتصاد همیشه صحبت بر این است که حداکثر مطلوبیت زمانی رخ میدهد که بازار آزاد باشد؛ یعنی در بازار آزاد رقابت کامل همیشه بیشترین مطلوبیت برای عرضهکننده و مصرفکننده به وجود می آورد؛ پس زمانی که ارز ترجیحی تنها به صنایع خاص اختصاص پیدا کند بازار رقابتی را تحت تاثیر قرار می دهد و طبیعتا با این موضوع مطلوبیت کاهش می یابد.
- بیشتر بخوانید:
تبعات حذف ارز ترجیحی / سفره مردم کوچکتر میشود؟
عضو هیات مدیره سبدگردان نوین نگر آسیا اظهار کرد: پس حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، چون اقتصاد را به سمت باز و رقابتی شدن پیش میبرد امری خوب است، اما نکته حائز اهمیت این است که وقتی صنایع بزرگ با ارز ترجیحی سرو کار دارند با مواجه شدن رقم بالاتر ارز، بهای تمام شده کالای تولیدشان هم بالاتر خواهد رفت؛ در نتیجه افزایش قیمت محصولات را شاهد خواهیم بود که باعث ایجاد تورم میشود.
وی افزود: در این میان مذاکرات برجام بسیار با ارزش است چون باید دید در صورت توافق برجام چه حجم پولی وارد کشور میشود و آیا میتواند تورم را مهار کند یا خیر؟ در نتیجه هر تصمیمی تبعاتی دارد که قبل از اتخاذ آن باید مورد تفکر قرار بگیرد؛ تبعات حذف ارز ترجیحی هم رشد تورم را به دنبال دارد که باید دید دولت برای مهار رشد تورم چه برنامهای مد نظر دارد.
چهره نگار بیان کرد: صنایع خوراکی، غذایی، دامپروری، زراعتی و دارویی از جمله صنایعی هستند که بیشترین تاثیر از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی خواهند گرفت.