نایب رئیس هیات مدیره سازمان بورس گفت:‌ سال ۱۴۰۱ و به صورت فصلی و یک درصد یک درصد دامنه نوسان افزایش و به ۱۰ درصد خواهد رسید.

صدای بورس- محبوبه قرمزچشمه؛ بیشتر کشورها از استراتژی دامنه نوسان پویا استفاده می‌کنند و در شرایط خاص، ناظر بازار تصمیم می‌گیرد این دامنه را تغییر دهد. در شرایط بحرانی تا بستن معاملات هم پیش می‌روند این با مفهوم دستکاری بازار متفاوت است.

محسن خدابخش، نایب رئیس هیات مدیره سازمان بورس به ایرنا گفت: براساس تصمیمات اولیه اتخاذ شده قرار بر این است که دامنه نوسان تا ١٠ درصد تغییر کند و زمان اجرای آن از ۱۴۰۱ خواهد بود دامنه نوسان به صورت تدریجی و یک درصد یک درصد اضافه شود. این اتفاق به صورت فصلی انجام خواهد شد.

  • بیشتر بخوانید:

از مبادله رمزارز تا تغییر دامنه نوسان

نظر رئیس سازمان بورس در مورد دامنه نوسان

این سخنان نایب رئیس هیات مدیره سازمان بورس در حالی است که مجید عشقی رئیس سازمان بورس در ارتباط با تغییر دامنه نوسان گفته بود: حذف دامنه نوسان به یک‌باره و در همه شرکت‌های بورسی امکان پذیر نیست و آسیب‌های زیادی به بازار سرمایه وارد می‌کند. حذف دامنه نوسان را در ابتدا از شرکت‌های بزرگ شروع خواهیم کرد.

در تصمیمات خلق الساعه دامنه نوسان تغییراتی را از سر گذرانده است،. در بهمن سال ۱۳۹۹، شورای عالی بورس دامنه نوسان را از منفی پنج تا مثبت پنج درصد به منفی ۲ تا مثبت ۶ درصد تغییر داد.

دامنه نوسان به ضرر بازار

محمد پورتدین، کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با صدای بورس دامنه نوسان را در کنار سایر شاخصه‌هایی همچون حجم مبنا، رفتار سلیقه‌ای ناظران (بورس و فرابورس) و به عنوان عواملی مطرح کرد که اثرگذاری منفی بر بازار سرمایه دارد.

حرکتی برای تکان بازار

حسن حسین نیا، کارشناس بازار سرمایه در ارتباط با عملیاتی شدن افزایش دامنه نوسان در برخی سهم‌ها گفت:‌ وقوع این اتفاق با توجه به روحیه نوسانگیری در برخی اهالی بازار سرمایه که در ماه‌های گذشته برای انتفاع بیشتر خروج کرده‌اند و به بازارهای موازی روی آورده‌اند، می‌تواند تحریک کننده باشد.

افزایش دامنه نوسان نقدینگی را روانه بازار می‌کند

رضا نصیر زاده، کارشناس بازار سرمایه در ارتباط با شرایط کنونی بازار سرمایه به صدای بورس گفت: آنچه از درجه اهمیت بیشتری برای بهبود بازار سرمایه برخوردار است، افزایش دامنه نوسان است. افزایش دامنه نوسان مخصوصا در بازار پایه فرابورس، از جمله سیاست‌هایی خواهد بود که در صورت اجرایی شدن، می‌تواند نقدینگی را به این بازار سرازیر کند.

حل قیمت‌گذاری دستوری واجب‌تر از دامنه نوسان

حمید فاروقی، عضو هیات مدیره سبدگردان ویستا به صدای بورس گفت: حجم دامنه نوسان از جمله اصلاحات ساختاری است،‌ در واقع اصلاح زیرساخت‌های بازار سرمایه راحت است اما اگر بخواهیم کمکی در جهت بهبود وضعیت بازار سرمایه انجام دهیم، اولویت‌های مهمتری وجود دارد.

وی با بیان اینکه ابهامات موجود در شرکت‌ها و صنایع از جمله مهمترین اولویت‌هایی است که باید حل شود، گفت: ابهامات موجود در صنایع از جمله قیمت‌گذاری حامل‌های انرژی، قیمت‌گذاری دستوری محصولات به محلی برای ریسک در بازار سرمایه تبدیل شده و باید حل شود.