گروه پالایشی و پتروشیمی پس از رشد در هفته های گذشته با افت نسبی نرخ ها در سطح جهانی کار خود را به پایان رساند؛ هرچند برخی از محصولات پتروشیمی می توانند همچنان مورد اقبال قرار گیرند.

صدای بورس - مژده ابراهیمی؛ با به پایان رسیدن تعطیلات، شروع ماه مبارک رمضان و بیم و امیدهای مذاکرات برجامی که نرخ داخلی دلار را در محدوده حمایتی نزدیک به نرخ نیمایی نوسان می‌دهد، پیش‌بینی کلی از بازار سرمایه حاکی از ادامه روندی آرام و نوسانی با رویکردی رشدی تا رسیدن به فصل گزارش‌های سالیانه و مجامع است.

حسن حسین نیا، کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با صدای بورس گفت: بازار سرمایه سال جدید را با روئیدن جوانه‌های سبز و امیدواری شروع کرد و قدم‌های اولیه را محکم برداشت تا بارقه‌های امید در قرن جدید بتواند فضای دل مرده سهامداران را نسبت به رونق در روزهای آینده متقاعد سازد.

وی افزود: عملا رشد نرخ‌های جهانی به ویژه کامودیتی‌ها و مفروضات جدید با تحلیل حساسیت سود برای سال جدید به رشد ارزش معاملات خرد دامن زد، با این وجود توصیه می‌شود سهامداران با دقت بیشتر و به دور از هیجانات غیرمعمول نسبت به ارزش‌گذاری و تشخیص شرکت‌های مناسب به سرمایه‌گذاری بپردازند.

حسین نیا عنوان کرد: گروه‌های بزرگ بازار که متاثر از شرایط بازارهای جهانی و شرایط سیاسی و همچنین تصمیمات مهم مدیریتی و اقتصادی دولت هستند، در هفته اول مورد توجه بازار قرار گرفتند و به نظر می‌رسد بتوانند در هفته جدید نیز الگوهای رفتاری متفاوت از خود نشان دهند.

این فعال بازارسرمایه بیان کرد: گروه پالایشی و پتروشیمی پس از رشد در هفته‌های گذشته، با افت نسبی نرخ‌ها در سطح جهانی کار خود را به پایان رساندند؛ هر چند برخی از محصولات پتروشیمی می‌توانند همچنان مورد اقبال قرار گیرند، اما پیش‌بینی می‌شود در بازار داخلی از هیجانات خرید این گروه نیز مقداری کاسته شود.

  • بیشتر بخوانید:

«تجارت» در مستطیل سبز

به گفته وی گروه معدنی و فلزات اساسی نیز تا حدودی شاهد افت ارزش در بازارهای جهانی بودند و به جز دو محصول روی و آلومینیوم که به دلایل تنش‌های شرق اروپا، انرژی بر بودن و رشد بهای تمام شده صعود کردند، بقیه محصولات گروه به تعادل نسبی نزدیک شدند. پس در داخل کشور نیز انتظار توجه به دو صنعت روی و آلومینیم دور از انتظار نخواهد بود.

این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: گروه دیگری که در هفته‌های گذشته اخبار زیادی را یدک کشید، خودرویی‌ها بود که با تاثیرپذیری از گفته‌های مسئولان از جمله وزیر صمت مبنی بر واگذاری واقعی این صنعت به بخش خصوصی، در کانون توجه جامعه سهامداری قرار گرفت. برای روزهای آینده نیز پیش‌بینی می‌شود این صنعت می‌تواند با شکست مقاومت‌های پیش روی منتظر گزارش‌های ارزشگذاری کارشناسان رسمی دادگستری بمانند.

حسین نیا بیان داشت: در سوی دیگر بازار بانکی‌ها، صنایع غذایی و کاشی و سرامیکی‌ها نه به صورت یکپارچه، بلکه با توجه به اخبار و بررسی صورت‌های مالی می‌تواند شاهد رشد ارزش معاملات باشد.

وی افزود: پیش‌بینی کلی بازارسرمایه با توجه به پایان تعطیلات عید و شروع ماه مبارک رمضان در کنار بیم و امیدهای مذاکرات برجامی که نرخ داخلی دلار را در محدوده حمایتی نزدیک به نرخ نیمایی نوسان می دهد، حاکی از ادامه روندی آرام و نوسانی با رویکرد رشدی تا رسیدن به فصل گزارش‌های سالیانه و مجامع است.