به گزارش صدای بورس، با آغاز ماه مبارک رمضان تأمین مایحتاج مردم در این ماه امری ضروری به شمار می آید که در این مسیر دولت قرار بود ضمن تأمین نیاز بازار مدیریت مناسب را در قیمت انواع کالاها در بازار داشته باشد.اما با وجود تمام تأکیدات بر مدیریت قیمت ها بازار کالاهای اساسی مردم همچنان با نوسانات قیمتی روبروست.
عمده فروشانی که در بخش کالاهای اساسی فعالیت می کنند از نبود ساماندهی مناسب در قیمتگذاریها گلهمند هستند و می گویند شرکتها به صورت سلیقهای افزایش قیمت را در کالاهای خود به بهانه درج قیمت تولیدکننده اعمال می کنند.
در برخی از کالاها از جمله حبوبات بازار در فروردین ماه امسال همچنان روند افزایشی قیمتها را شاهد است، به نحوی که مشاهدات نشان می دهد طی دو هفته روز اخیر قیمت حبوبات ۱۵ درصد افزایش پیدا کرده است به عنوان نمونه در عمده فروشیها عدس از ۳۷ هزار تومان به ۴۶ و بعضاً به ۴۷ هزار تومان رسیده است لوبیا چیتی نیز در عمده فروشیها از ۳۸ هزار تومان به ۴۷ هزار تومان رسیده است.
بیشتر بخوانید: قزاقستان صادرات غلات را متوقف خواهد کرد
علاوه براین خرما نیز طی دو هفته اخیر رشد قیمت را تجربه کرده است به نحوی که هر کیلو خرما در اسفند ماه ۱۴۰۰ با قیمت ۴۰ هزار تومان به فروش می رسید اما در حال حاضر این کالا در عمده فروشی ها با کیلویی ۵۰ هزار تومان به فروش می رسد. بررسی ها نشان می دهد خرما تا به دست مصرف کننده برسد به قیمت ۶۵ هزار تومان در هر کیلو می رسد.
همچنین در بخش نوشیدنی نیز بازار شاهد رشد ۲۰ درصدی قیمتهاست که هنوز شرکتها دلایل افزایش قیمتها را اعمال نکردهاند اما به نظر میرسد افزایش قیمتها متوجه مواد اولیه در بخش پتروشیمی باشد چرا که فروشندگان ظروف یک بار مصرف نیز تمایلی به فروش کالاهای خود ندارند چرا که می گویند امسال افزایش قابل توجهی در این ظروف به وجود آمده و نگرانیم اگر کالاهای خود را به بفروشیم آیا می توانیم جایگزینی برای آنها در مغازه داشته باشیم یا خیر.
به گزارش تسنیم، با توجه به تغییرات قیمتی کالاها در بازار به نظر میرسد دولت باید نظارت جدی در این موضوع داشته باشد چرا که در ماه مبارک رمضان نیاز مردم برای خرید مواد غذایی افزایش یافته است و آنها نباید در خرید کالا با قیمتهای بالا و حتی کمبود روبرو باشند.