تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۴۰۱ - ۱۱:۴۷

رئیس اتحادیه فروشندگان لبنیات سنتی گفت: در تامین شیر خام تولیدکنندگان به مشکل برخوردیم که این امر نرخ پنیر لیقوان را بالا برد.

به گزارش صدای بورس، علی رجبی‌، رئیس اتحادیه فروشندگان لبنیات سنتی افزود: در بحث تامین شیر خام تولیدکنندگان در تبریز با چالش‌های جدی مواجه شده‌اند و در نتیجه میزان تولید این محصول کاهش چشم‌گیری پیدا کرده است از این‌رو شاهد افزایش نرخ پنیر لیقوان در بازار هستیم.

رجبی‌ با اشاره به تامین محصولات لبنی در ماه رمضان، گفت: قیمت لبنیات در سال جاری تغییر محسوسی نکرده‌ است؛ تنها محصول لبنی که در ماه رمضان افزایش نرخ را تجربه کرده پنیر لیقوان است.

وی درباره دلایل افزایش نرخ پنیر لیقوان، گفت: در بحث تامین شیر خام تولیدکنندگان در تبریز با چالش‌های جدی مواجه شده‌اند و در نتیجه میزان تولید این محصول کاهش چشم‌گیری پیدا کرده است از این‌رو شاهد افزایش نرخ پنیر لیقوان در بازار هستیم.

رئیس اتحادیه فروشندگان لبنیات سنتی ادامه داد: قیمت یک حلب پنیر لیقوان ۱۲.۵ کیلویی که سال گذشته یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان بود در حال حاضر ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان شده است.

به گفته این فعال صنفی؛ میزان مصرف پنیر لیقوان در ماه رمضان نسبت به سایر محصولات لبنی افزایش پیدا می‌کند. اما افزایش نرخ این محصول در سال جاری در میزان فروش خرده‌فروشی‌ها نیز تاثیر گذاشته و میزان فروش روند کاهشی به خود گرفته است.

بیشتر بخوانید:

قیمت انواع پنیر برای سفره افطار

رجبی با بیان اینکه امکان تولید پنیر لیقوان در تهران وجود ندارد، خاطر نشان کرد: پنیر لیقوان، در روستای لیقوان تبریز تولید و در تهران توزیع می‌شود.

وی در پاسخ به این پرسش که مصرف‌کنندگان چگونه سلامت و اصالت یک محصول لبنی به خصوص پنیر لیقوان را تشخیص بدهند؟ گفت: اتحادیه فروشندگان محصولات لبنی با نظارت وزارت بهداشت به زودی از طرحی رونمایی می‌کند که امیدواریم با اجرایی کردن آن بسیاری از معضلات و مشکلات خریداران محصولات لبنی از جمله چگونگی تشخیص تقلب‌ در محصولات لبنی رفع شود.

رجبی تصریح کرد: اتحادیه با همکاری وزارت بهداشت اپلیکیشنی طراحی کرده است که مطابق با آن بر محصولات لبنی کد QR درج می‌شود که مشتریان می‌تواند از طریق این اپلیکیشن اصالت کالا و چگونگی نظارت بر واحد صنفی را رصد کند. چند سالی است که اتحادیه تلاش دارند که این موضوع را به نتیجه برساند اما با شیوع بیماری کرونا و تغییر اولویت‌های وزارت بهداشت این طرح مسکوت ماند.

به گزارش ایلنا، وی با اشاره به افزایش تقاضا برای خرید لبنیات سنتی، گفت: بدون تردید کیفیت و مزه لبنیات سنتی و صنعتی متفاوت است. از سال ۹۲ استقبال مردم از خرید لبنیات سنتی، به‌دلیل طعم و مزه اصیلی که این محصولات دارند رشد فزآینده‌ای به خود گرفت برای اثبات این مدعا می‌توان به افزایش صدور پروانه‌های تاسیس واحدهای فروش لبنیات سنتی استناد کرد. این موضوع به‌خوبی نشان می‌دهد که اقبال مردم به مصرف این محصولات افزایش پیدا کرده است.