صدای بورس - وحید بلالی؛ پتروشیمی پردیس یا همان شپدیس یکی از اوره سازان بازار سرمایه است، این شرکت در سبد محصول خود چهار محصول اوره صنعتی، اوره صنعتی داخلی، اوره صنعتی صادراتی و آمونیاک را تولید می کند.
جمع فروش داخلی یک ساله این شرکت در سال ۱۴۰۰ به ۵۳۹۵ میلیارد تومان رسیده در صورتی که فروش ۱۲ ماهه سال ۱۳۹۹ عدد ۲۵۶۰ بوده است، جمع فروش صادراتی این شرکت نیز ۱۰۷۴۱ میلیارد تومان بود، فروش صادراتی سال ۹۹ به میزان ۶۳۱۹ میلیارد تومان بود.
کل فروش این شرکت از محل صادرات و فروش داخل در سال ۱۴۰۰ به عدد ۱۶۱۳۷ میلیارد تومان رسیده که نسبت به سال قبل افزایش ۸۲ درصدی دارد.
نسبت eps این شرکت همانطور که انتظار آن را داشتیم در محدوده ۲۵۰۰۰ ریال و یکی از سودسازترین شرکتهای بازار سرمایه است، این شرکت دارای نسبت pبرe تی تی ام در محدوده ۶.۹۱ و نسبت pبرs د محدوده ۳.۹ است، نسبت pبرs این شرکت قدری بالاست اما نسبت های دیگر سودسازی این شرکت وضعیت خوبی دارند.
تحلیل قیمتی
شپدیس در تایم فریم ماهانه بعد از یک کندل اینگالف سفت و سخت در چهار ماه پیش که خبرهای ناگواری از وضعیت عوارض صادراتی، افزایش نرخ گاز خوراک برای صنایع پیچید این ریزش شدید در شپدیس آغاز شد و این موج ریزشی بیش از ۳۳ درصد ادامه داشت، این ریزش بیشتر به نوسانگیران غیرحرفه ای بازار ضربه زد، زیرا این نوسانگیران خرد حقیقی غیرحرفه ای هستند که وقتی صحبت از سودسازی یک شرکت و بازده خوب نسبت به شاخص کل می شود به سمت یک نماد هجوم می برند بدون آنکه مسائل دیگر را بررسی کنند.
حال به تصویر زیر بنگرید، یک نکته مهم را می خواهم با شما به اشتراک بگذارم:
شپدیس دقیقا در نزدیک ۱۶۱ درصد فیبوناچی اصلاح کرد و بیش از ۳۳ درصد ریزش کرد، این یعنی این نماد به دنبال بهانه برای ریزش بوده زیرا تا قبل از آن بازدهی خوبی را عاید سهامداران کرده بود.
تقاطع فیبوناچی تایم زون و اصلاحی یک نکته مهم را یادآور می کند و آن هم این است که این نماد در آستانه یک تحول قیمتی قرار دارد و این تحول می تواند از نوع ریزش یا صعود باشد، اما نکته ای که وجود دارد ، اندیکاتور مک دی است، این اندیکاتور یک واگرایی منفی ریزی را در تایم فریم ماهانه داده است البته این واگرایی در تایم فریم هفتگی واگرایی مثبت است و باید دید کدام نوع تحول قیمتی در این نماد رخ می دهد.
سهامداران عمده حقوقی: ۸۵% هستند ۶۹ درصد سهام این شرکت متعلق به شرکت گروه گسترش نفت و گاز پارسیان، ۱۳ درصد سهام برای شرکت بازرگانی پتروشیمی، یک و نیم درصد سهام این شرکت متعلق به شرکت سرمایه گذاری سپه و یک درصد سهام دیگر این شرکت که در دست حقوقی ها بوده نیز متعلق به شرکت توسعه و مدیریت سرمایه صبا.