به گزارش صدای بورس، خشایار دادمنش گفت: قرارداد آتی نوعی قرارداد در بستر بورس کالا است که خریدار و فروشنده متعهد میشوند که در سر رسید معینی در آینده مقدار مشخصی از کالا را به قیمتی که در زمان عقد قرارداد مشخص میکنند، مبادله کنند.
قرارهای آتی مصالح نوعی از این قرارداد است که هنوز آغاز به کار نکرده و راه اندازی آن یکی از برنامههای مهم بورس کالاست و اگر این قرار داد در آینده نزدیک راهاندازی شود کمک بزرگی به طرح قانون جهش مسکن خواهد کرد. همان طور که از اسم این قرار داد مشخص است خریدار و فروشنده با عقد قراردادی میزان تحویل مصالح در آینده و نرخ آن را در روز قرارداد مشخص میکنند.
او گفت: این قرارداد مزیتهای زیادی را با خود همراه دارد. از مهمترین آن کزیتها مشخص بودن نرخ مصالح است که به سبب آن خریدار این اطمینان را خواهد داشت که برای پروژه ساختمانی خود با قیمت مشخص و شفاف مصالح را برای آینده خریداری کند. از سوی دیگر خریدار میداند که حتی اگر بازار ملتهب و دچار کمبود شد میتواند مصالح خود را دریافت کند. به دلیل ثبات قیمتی که این قرارداد ایجاد خواهد کرد، بهای مسکن نیز کاهش و تا حدودی قدرت خرید مسکن افراد افزایش پیدا خواهد کرد.
بیشتر بخوانید: کرکره بازار مسکن، نیمه باز است
قراردادهای آتی، به دو گروه کالا و مالی تقسیم میشوند. قراردادهای آتی کالا شامل محصولات کشاورزی، فلزات، مواد نفتی و ... میشوند. قراردادهای آتی مالی نیز، ابزارهایی نظیر سهام، اوراق قرضه، ارز و... را در بر میگیرند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، پیش از این معین محمدیپور، رییس اداره مطالعات اقتصادی بورس کالای ایران در خصوص ابزارهای بورس کالای ایران در حوزه املاک به پنج مورداشاره کرده بود. این موارد شامل پنج بخش میشوند؛ عرضه فیزیکی املاک و مستغلات در بورس کالا، صندوق سرمایهگذاری در املاک و مستغلات، صندوق سرمایهگذاری زمین و ساختمان، قراردادهای سلف استاندارد مسکن و قراردادهای آتی بر پایه مصالح ساختمانی از آن جمله هستند.