صدای بورس، میثم فدایی با اشاره به عملکرد پارسال بازارهای فرابورس ایران گفت: عرضه دو باشگاه استقلال و پرسپولیس در کنار تلاشهای این بورس برای افزایش نقدشوندگی بازار سرمایه از جمله اقدامات قابل ذکر فرابورس طی سال گذشته بوده است.
مدیرعامل فرابورس ایران افزود: با توجه به رفع ابهامات بازار سرمایه از جمله موارد مرتبط با بودجه و همچنین ثبات در تصمیمگیری حوزههای مختلف، از ابتدای امسال شاهد ثبات در بازار سرمایه بودیم، به طوری که تاکنون شاخص فرابورس بیش از 12 درصد رشد کرده است و در صورت عدم تغییر متغیرهای مرتبط با بازار سرمایه شاهد تداوم روند فعلی خواهیم بود.
6 درصدی شدن دامنه نوسان بازار اولیها تجربه خوبی بود
وی اذعان داشت: در دیماه سال گذشته جلسات مرتبط با افزایش دامنه نوسان نمادها برگزار و تصمیمگیریهای اولیهای آغاز شد تا به تدریج دامنه نوسان افزایش پیدا کند و البته شرط اصلی اعمال افزایش دامنه نوسان هم رسیدن بازار سرمایه به شرایط متعادل تعیین شد؛ که خوشبختانه با رفع ابهامات بورس و رسیدن به شرایط متعادل در سالجاری، جلسات تخصصی در این زمینه برگزار و در نهایت مقرر شد دامنه نوسان بازارهای اول بورس و فرابورس به 6 درصد افزایش پیدا کند.
فدایی افزود: این در حالی است که چون دامنه نوسان تقریبا دو دهه هست که در بازار اعمال می شود، پیشنهاد شد یک درصد به بازارهای اول بورس و فرابورس افزوده و پس از 3 ماه تجربه و دریافت و بررسی گزارشات کارشناسی در مورد ادامه این روند تصمیمگیری شود.
- بیشتر بخوانید:
رابطهای بین سوددهی سهام سرخابیها با تعداد هوادارانشان وجود دارد؟
زمان بازگشایی نماد سرخابیها فعلا مشخص نیست
فدایی در خصوص زمان بازگشایی نماد سرخابیها در فرابورس اذعان داشت: مراحل افزایش سرمایه استقلال در اداره ثبت شرکتها به پایان رسیده، اما افزایش سرمایه باشگاه پرسپولیس کماکان در جریان است. بر این اساس در خصوص گشایش نماد این دو باشگاه نباید عجله کرد و باید تلاش کنیم شفافیت بیشتری از آنها به بازار سرمایه مخابره کنیم. ضمن این که باید این باشگاهها متقاضی بازگشایی نماد باشند و موضوعاتی چون تامین منابع بازارگردانی آنها اتفاق بیفتد تا مطابق این موارد، نماد دو باشگاه استقلال و پرسپولیس در بازار سرمایه بازگشایی شود.
آخرین خبرها از بازگشایی نماد بانک دی
مدیرعامل فرابورس ایران همچنین اذعان داشت: پیگیریهای زیادی در خصوص بازگشایی نماد دو بانک دی و آینده و سایر نمادهای متوقف در فرابورس داشتیم که در برخی از این نمادها از جمله "وملل" موفق به بازگشایی نماد شدیم. در خصوص بانک دی هم بحث تایید صورتهای مالی این بانک است، که به دلیل اهمیت این موضوع سعی کردیم حداکثر همکاری را برای دریافت صورتهای مالی و بازگشایی این نماد داشتهایم؛ به طوری که در ابتدای همین هفته جلسه ای با معاون نظارت بانک مرکزی داشتیم تا مشکلات بازگشایی نماد بانک دی برطرف شود.
آخرین خبرها از عرضههای اولیه فرابورس
این مقام مسئول با بیان این که عرضههای اولیه باید متناسب با شرایط بازار سرمایه انجام شود، چرا که این عرضهها اثرات و تبعات خاص خود را دارند، گفت: سال 99 بعد از رشد چشمگیر بازار سرمایه، یکی از بحثهای قابل طرح این بود که بازار ثانویه رشد کرده و باید بازار اولیه نیز مورد توجه قرار گیرد. بر این اساس در آن سال انبوهی از شرکتها در بورس و فرابورس پذیرش شدند. البته پس از آن، ریزش شدید بازار را شاهد بودیم که عرضه اولیه این شرکتها با وقفه مواجه شد. در این راستا در دو ماه گذشته به انتهای دوره تمدیدها رسیدهایم و حالا بیشتر مصوبات ما طی دو ماه گذشته به موضوعات مرتبط با تمدید درج و عرضه نمادهای ختم شده است.
به گزارش تسنیم، وی از شرکتهایی همچون حمل و نقل گهر ترابر سیرجان، فروسیلیس خمین و فولاد غدیر ایرانیان به عنوان شرکتهای در صف عرضه اولیه در فرابورس یاد کرد و افزود: از این رو برای مدیریت این موضوع، و به دلیل این که انبوه عرضههای اولیه به بازار سرمایه فشار نیاورد، اکثر این عرضهها قرار است به صندوقها تخصیص یابد.