به گزارش صدای بورس، علی صالحآبادی رئیسکل بانک مرکزی در یک گفتوگوی تلویزیونی درباره اشکالات سیاست ارز ۴۲۰۰ تومانی گفت: ارز پیش از این به حلقه اول پرداخت میشد و به دلیل آنکه به واردکننده داده شده بود به جای اینکه مردم و مصرفکننده برسد و انحرافهایی داشته است.
زمانی که به واردکننده ارز ۴۲۰۰ داده میشد اولاً تفاوت نرخ ارز و سامانه نیما قابل توجه بود و واردات بیش از نیاز کشور بود. ارز ارزان بود واردات بیشتر بود که به قاچاق منجر میشد به تولید هم آسیب جدی وارد شد.
وی افزود: شکل پرداخت یارانه اصلاح شده است و مردم اصلاح این یارانه را میبینند و این شکل جدید بسیار مناسب شده نسبت به قبل چراکه پیش از این به واردات اختصاص یافته بود و سر سفره مردم نبوده است. اصلاح قیمت نیاز به توضیح دارد. ورود به این موضوع جسارت و جرات میخواهد و دولت سیزدهم هم باید برای مردم توضیح دهد.
- بیشتر بخوانید:
مشکلی در تأمین ارز کالاهای اساسی نداریم
صالحآبادی درباره تأمین ارز از سوی بانک مرکزی برای کالا و مواد اولیه هم عنوان کرد: ارز مورد نیاز اکنون تأمین با نرخ نیما است که راحتتر تأمین میشود در گذشته چون نرخ ترجیحی بود صرفاً بانک مرکزی تأمین میکرد، اما وقتی ارز نیمایی میشود، بخش خصوصی صادرات غیرنفتی برای کالای اساسی ارز را تأمین میکند بنابراین ارز بهتر تأمین میشود. هیچ مشکلی در تأمین ارز کالاهای اساسی نداریم و خوشبختانه درآمد ارزی به دلیل افزایش قیمت نفت و رشد ظرفیت تولید نفت بیشتر هم شده است بنابراین هیچ مشکلی در این بخش نداریم.
صالحآبادی درباره میزان تورم ناشی از یارانهها هم گفت: تورمها محاسبه شده، همه اعداد و ارقام نشان میدهد که کسری بودجه امسال جبران میشود و کمتر از ۱۰ درصد آثار تورمی این طرح را شاهد خواهیم بود.
به گزارش ایرنا، رئیسکل بانک مرکزی درباره زیرساختهای کالابرگ الکترونیکی هم گفت: این موضوع در زمینه نانواییها، به صورت آزمایشی در یکی از استانها در حال انجام است و در صورتی که موفقیتآمیز باشد، میتواند به کالاهای دیگر هم تعلق پیدا کند و شاید در این بستر، بتوان یارانه را پرداخت کرد. در زمان خرید، یک بخشی از قیمت کالا توسط افراد و مابهالتفاوت آن، از محل سازمان هدفمندسازی یارانهها پرداخت خواهد شد که زیرساختهای فنی جدید لازم دارد.