صدای بورس- حبیب علیزاده؛ طلا برای چهارمین هفته پیاپی با کاهش قیمت روبه رو شد. در پایان معاملات هفته گذشته، طلا در مجموع بیش از ۳.۸ درصد کاهش قیمت را ثبت کرد و به ۱۸۱۲ دلار در هر اونس رسید. این میزان افت از میانه ژوئن ۲۰۲۱ بیسابقه است. در چنین شرایطی، خطر بزرگتری بازار طلا را تهدید میکند: این احتمال وجود دارد که رسیدن قیمت به سطح ۱۸۰۰ دلار موج تازهای از فشار فروش و تشدید روند نزولی قیمت را در پی داشته باشد.
قیمت طلا در یک ماه بیش از ۱۶۰ دلار و در یک هفته بیش از ۶۰ دلار کاهش یافته است. تقویت ارزش دلار و احتمال اجرای سیاست انقباضیتر فدرال رزرو به دلیل افزایش بیش از انتظار نرخ تورم در آمریکا از دلایل اصلی افت قیمت طلا به شمار میرود.
به گزارش کیتکو، افزایش نرخ تورم آمریکا به سطح ۸.۳ درصد در ماه آوریل مشکل بزرگی است. انتظار میرفت که این رقم ۸.۱ درصد باشد. این شرایط نشان میدهد که سیاست تهاجمی فدرال رزرو و اجرای سیاست انقباضی متوقف نخواهد شد. به نظر نمیرسد که نرخ تورم در آینده نزدیک کاهشی شود.
در حال حاضر چشمانداز طلا نزولی است و احتمال دارد که رقم ۱۷۹۰ دلار نقطه حمایتی بعدی فلز گرانبها باشد. تحلیلگران میگویند، اگر قیمت طلا به کمتر از ۱۸۰۰ دلار کاهش یابد، خطر سقوط آن تشدید میشود. ریسک سقوط قیمت طلا به کمتر از ۱۸۰۰ دلار بیش از هر زمان دیگری است. اما اگر معاملهگران «رنج» معاملاتی خود را در کوتاهمدت گستردهتر کنند، ممکن است این ریسک خنثی شود و قیمتها دوباره به سطح ۱۹۰۰ دلار بازگردد. پیشبینی میشود «رنج» معاملاتی در هفته آینده بین ۱۸۳۰ دلار تا ۱۷۹۰ دلار باشد.
با وجود کاهش قیمت طلا، قیمت دیگر فلزات ارزشمند صعودی بود. نقره ۴۶ سنت، پلاتین ۳ دلار، پالادیوم ۴۰ دلار و رودیوم ۷۰۰ دلار افزایش قیمت را تجربه کردند. با این حال از نظر تکنیکال، توصیه تحلیلگران به فروش همه فلزات ارزشمند است.
هفته گذشته میلیاردها دلار نقدینگی از بازارهای سهام، رمزارز و طلا خارج شد که به افت قیمتها انجامید.
روند تغییر قیمت طلا هفتگی را در نمودار زیر مشاهده میکنید.