تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۹:۱۵

شرکت پالایش و پخش صورت‌های معاملات را طوری تنظیم می‌کند که شرکت‌ها نه زیاد سود کنند نه زیاد ضرر؛ در گذشته حتی اگر شرکتی خیلی ضرر می‌کرد، وزارت نفت به شکلی تخفیف‌ها را افزایش می‌داد تا زیان شرکت از بین برود.

واحد اداری و مالی پالایشگاه‌ها هنوز مثل زمانی که دولتی بودند اداره می‌شوند و شرکت‌ها حساب و کتاب خرید و فروش نفت و محصولاتشان را ندارند و اینطور نیست که برای پالایشگاه‌ها فاکتور روزانه صادر شود و پالایشگاه‌ها به صورت نقدی هر روز دریافت و پرداخت داشته باشند.
شرکت پالایش و پخش مسئول تامین خوراک و خرید محصولات فعالان این صنعت است و امور مالی هم به عهده همین شرکت است. این کار پیچیده‌ای نیست و تمام قیمت‌ها باید بر اساس قیمت‌های جهانی تعیین شود و آمار خرید و فروش شرکت‌ها مشخص باشد. شرکت پالایش و پخش صورت‌های معاملات را طوری تنظیم می‌کند که شرکت‌ها نه زیاد سود کنند نه زیاد ضرر؛ در گذشته حتی اگر شرکتی خیلی ضرر می‌کرد، وزارت نفت به شکلی تخفیف‌ها را افزایش می‌داد تا زیان شرکت از بین برود ولی الان که فرمول واحد وجود دارد دیگر دست پالایش و پخش خیلی برای تغییر صورت‌های مالی باز نیست. در دولت گذشته با دستور وزیر نفت قیمت‌ها اصلاح شد و نرخ خرید نفت توسط پالایشگاه‌ها از قیمت‌های جهانی به قیمت صادراتی ایران و فروش محصولات نیز به قیمت‌های جهانی تغییر کرد و این مساله به نفع پالایشگاه‌هایی شد که محصول مرغوب تولید می‌کردند اما الان با افزایش تخفیف نفت، شرکت‌هایی مثل پالایش ‌آبادان نیز سودساز می‌شود و سایر شرکت‌ها اقدام به ساخت محصول بی‌کیفیت می‌کنند.

  • سید حمید حسینی - رئیس هیأت مدیره صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی