تاریخ انتشار: ۸ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۹:۰۰

با توجه به مصوبه مجلس شورای اسلامی در سال جاری(تحویل قیر به بخش عمرانی) حداقل ۱۹ هزار میلیارد تومان از نقدینگی پالایشگاه‌ها کسر می‌شود.

پالایشگاه‌ها با توجه به سرمایه‌گذاری هنگفتی که انجام داده‌اند از حاشیه سود مناسبی برخوردار نیستند، شاید بتوان گفت شرکت‌های حاضر در این حوزه به دلیل تکالیف حاکمیتی که دارند اول باید سوخت مورد نیاز کشور را تامین کنند و در مرحله بعد تامین سوخت صنایع پایین دستی صنعت نفت وظیفه آنهاست.
تاثیرپذیری شرکت های پالایشی از دستورات دولتی بزرگترین چالش این صنعت است. تنها محل درآمد شرکت ها محصولات ویژه ای است که حدود ۲۰ درصد از کل ظرفیت را به خود اختصاص داده‌اند و کلیه هزینه های جاری، تعمیرات اساسی، حقوق و دستمزد، طرح‌های کیفی‌سازی و توسعه ای از محل فروش فرآورده‌های ویژه تأمین می‌شود، با توجه به نزدیک بودن زمان برگزاری مجمع سالانه شرکت‌ها و بستن صورت‌های مالی هنوز بابت تحویل وکیوم‌ باتوم سال ۱۴۰۰ اطلاعی از دولت دریافت و همچنین بابت سایر محصولات باقیمانده تعیین تکلیف نشده است. با توجه به مصوبه مجلس شورای اسلامی در سال جاری(تحویل قیر به بخش عمرانی) حداقل ۱۹ هزار میلیارد تومان از نقدینگی پالایشگاه‌ها کسر می‌شود. بهترین راه حل از بین بردن مشکلات تعامل بیشتر دولت و مجلس شورای اسلامی با بخش خصوصی کشور است.

  • ناصر عاشوری - دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش نفت