تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۲۴

نارگیل میوه نخل نارگیل (Cocos nucifera) است که معمولاً از آب، شیر، روغن و گوشت خوش طعم آن استفاده می‌شود. درختان نارگیل به طور طبیعی گسترده‌ترین نوع درخت میوه در این سیاره در نظر گرفته می‌شود و بومی آسیای جنوب شرقی و جزایر بین اقیانوس هند و اقیانوس آرام هستند.

صدای بورس - مهراز حبیبی ؛ امروزه نارگیل در سرتاسر جهان کشت می‌شود و به دلیل طعم، کاربردهای آشپزی و بسیاری از فواید سلامتی بالقوه به طور فزاینده‌ای محبوب شده است. این مقاله پنج مزیت بالقوه نارگیل را به همراه چند راه ساده برای افزودن آن به رژیم غذایی شما بررسی خواهد کرد.

انواع محصولات نارگیل

به گوشت سفید خام داخل نارگیل، مغز گفته می‌شود. دارای بافت سفت و طعم لذیذ و کمی شیرین است. اگر نارگیل کامل دارید، می‌توانید گوشت خام را از پوسته آن خارج کرده و بخورید. در شکل فرآوری شده آن، معمولاً آن را برش داده، تراشیده یا رنده شده خواهید یافت.

شیر نارگیل و خامه با فشار دادن گوشت خام و رنده شده ساخته می‌شود. گوشت نارگیل خشک را معمولاً رنده یا ریش کرده و در پخت و پز یا پخت استفاده می‌کنند. می‌توان آن را بیشتر پردازش کرد و به آرد تبدیل کرد. روغن نارگیل نیز از گوشت استخراج می‌شود و می‌تواند به جای روغن‌های گیاهی دیگر برای پخت و پز استفاده شود.

خلاصه : گوشت نارگیل خوشمزه و کمی شیرین است و می‌توان آن را به صورت خام یا خشک میل کرد. بسیاری از محصولات مرتبط از آن از جمله شیر نارگیل، خامه و روغن تولید می‌شود.

بیشتر بخوانید: خواص بی‌نظیر بادام !

بسیار مغذی

برخلاف بسیاری از میوه‌های دیگر که سرشار از کربوهیدرات است، نارگیل عمدتاً چربی تولید می‌کند. نارگیل همچنین حاوی پروتئین، چندین ماده معدنی مهم و مقادیر کمی ویتامین B است با این حال، منبع مهمی برای اکثر ویتامین‌های دیگر نیست.

مواد معدنی موجود در نارگیل در بسیاری از عملکردها در بدن شما نقش دارد. نارگیل به خصوص سرشار از منگنز است که برای سلامت استخوان ها و متابولیسم کربوهیدرات ها، پروتئین ها و کلسترول ضروری است . همچنین سرشار از مس و آهن است که به تشکیل گلبول‌های قرمز خون کمک می‌کند و همچنین سلنیوم، یک آنتی اکسیدان مهم که از سلول‌های شما محافظت می‌کند. بیشتر چربی موجود در نارگیل به شکل تری گلیسیریدهای زنجیره متوسط (MCTs) است، بدن شما MCT ها را متفاوت از سایر انواع چربی ها متابولیزه می‌کند، آنها را مستقیماً از روده کوچک شما جذب و به سرعت از آنها برای انرژی استفاده می‌کند.

یک بررسی در مورد مزایای MCT در افراد چاق نشان داد که این چربی‌ها ممکن است باعث کاهش چربی بدن شوند که به جای چربی‌های اشباع با زنجیره بلند از غذاهای حیوانی مصرف شود. با این حال، تحقیقات بیشتری برای ارزیابی اینکه آیا مزایای بالقوه مرتبط با MCT ها در مورد روغن نارگیل نیز اعمال می‌شود مورد نیاز است .

خلاصه : اگرچه گوشت نارگیل دارای چربی بالایی است، اما حاوی MCT ها نیز است که متفاوت از سایر انواع چربی متابولیزه می‌شود. گوشت همچنین کربوهیدرات و پروتئین را همراه با بسیاری از مواد معدنی ضروری مانند منگنز، مس، آهن و سلنیوم فراهم می‌کند.

اثرات ضد باکتریایی

اگرچه تحقیقات بیشتری در مورد انسان مورد نیاز است اما مطالعات نشان داده‌ که روغن نارگیل می‌تواند به جلوگیری از رشد گونه‌های باکتریایی خاص کمک کند. به عنوان مثال، یک مطالعه آزمایشگاهی نشان داد که روغن نارگیل بکر می‌تواند از رشد استافیلوکوکوس اورئوس، نوعی باکتری که باعث عفونت استاف می‌شود، جلوگیری کند.

مطالعه دیگری که شامل ۵۰ کودک بود نشان داد که روغن نارگیل بعد از مسواک زدن دندان هایشان به اندازه کلرهگزیدین، یک ضدعفونی کننده رایج، در کاهش رشد استرپتوکوک موتانس موثر است. علاوه بر این، یک مطالعه آزمایشگاهی نشان داد که امولسیون حاوی روغن نارگیل و آب در برابر استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس و اشریشیا کلی، دو سویه باکتری مرتبط با بیماری های ناشی از غذا موثر است.

خلاصه : برخی از مطالعات انجام شده آزمایشگاهی و برخی از مطالعات مربوط به انسان نشان می‌دهد که روغن نارگیل می‌تواند رشد چندین نوع مختلف باکتری را کاهش دهد.

ممکن است باعث کنترل قند خون شود

نارگیل دارای کربوهیدرات کم و فیبر و چربی بالایی است که ممکن است برای کنترل قند خون مفید باشد. حتی یک بررسی پیشنهاد کرد که روغن نارگیل ممکن است به کاهش سطح قند خون کمک کند، که ممکن است به دلیل خواص ضد التهابی و محتوای آنتی اکسیدانی آن باشد . مطالعه دیگری که شامل ۴۸ فرد مبتلا به سندرم متابولیک بود نشان داد که جایگزینی سایر چربی‌ها در رژیم غذایی با روغن نارگیل بکر باعث بهبود سطح تری گلیسیرید و کاهش قند خون ناشتا پس از ۴ هفته در مقایسه با گروه کنترل شد.

محتوای فیبر بالای گوشت نارگیل همچنین می‌تواند به هضم آهسته کمک کند و ممکن است به طور بالقوه مقاومت به انسولین را بهبود بخشد، که می‌تواند به تنظیم سطح قند خون نیز کمک کند . از سوی دیگر، یک بررسی اخیر به این نتیجه رسید که افزودن چربی نارگیل به وعده های غذایی در واقع می‌تواند مقاومت به انسولین را در دراز مدت افزایش دهد، که می‌تواند کنترل قند خون را بدتر کند. بنابراین، تحقیقات بیشتری برای درک بهتر اثر نارگیل بر تنظیم قند خون مورد نیاز است .

خلاصه : اگرچه تحقیقات بیشتری مورد نیاز است، نارگیل کربوهیدرات کمی دارد و سرشار از آنتی اکسیدان ها، چربی‌های سالم و فیبر است که به طور بالقوه می‌تواند از کنترل قند خون حمایت کند.

حاوی آنتی اکسیدان های قوی است

گوشت نارگیل حاوی ترکیبات فنلی است که آنتی اکسیدان هایی هستند که می‌توانند به محافظت از سلول‌ها در برابر آسیب اکسیداتیو کمک کنند. ترکیبات فنلی اصلی شناسایی شده عبارتند از: گالیک اسید، اسید کافئیک، اسید سالیسیلیک و اسید -کوماریک.

آزمایش‌های آزمایشگاهی روی گوشت نارگیل نشان داده است که می‌تواند ترکیبات مضری به نام رادیکال‌های آزاد را که به بیماری‌های مزمن کمک می‌کنند خنثی کند . بر اساس مطالعه دیگری در آزمایشگاه، برخی از آنتی اکسیدان های موجود در نارگیل حتی می‌توانند به محافظت در برابر آسیب DNA کمک کنند . علاوه بر این، برخی مطالعات آزمایشگاهی و برخی حیوانات نیز نشان داده‌اند که آنتی‌اکسیدان‌های موجود در روغن نارگیل ممکن است به محافظت از سلول‌ها در برابر آسیب و مرگ ناشی از استرس اکسیداتیو و شیمی‌درمانی کمک کند.

خلاصه : نارگیل حاوی آنتی اکسیدان‌های پلی فنل است که می‌تواند از سلول‌های شما در برابر آسیب محافظت کند.

به راحتی نارگیل را به رژیم غذایی خود اضافه کنید

نارگیل پوسته پوسته یا تراشیده شده، طعم خوبی به غذاهای خوش طعم می بخشد. بافت و طعم گوشتی آن در کاری، خورش ماهی، غذاهای برنجی یا حتی روی میگوهای نان دار به خوبی کار می‌کند. توجه داشته باشید که برخی از مارک ها حاوی شکر اضافه شده هستند که ممکن است برای غذاهای خوش طعم آن را نخواهید، بنابراین حتما برچسب مواد را به دقت بررسی کنید.

نارگیل رنده شده برای پخت عالی است و شیرینی و رطوبت طبیعی را به کوکی‌ها، کلوچه‌ها و نان‌ها اضافه می‌کند. پاشیدن نارگیل خام به بلغور جو دوسر بافت و طعمی گرمسیری می بخشد. آن را با پودینگ یا ماست هم بزنید، همچنین برای افرادی که می خواهند وزن اضافه کنند، یک تقویت کننده کالری خوشمزه است.

آرد نارگیل در پخت و پز به عنوان جایگزین آرد گندم استفاده می‌شود. این بدون گلوتن است و یک گزینه محبوب برای هر کسی که کربوهیدرات را می‌شمرد. از آنجایی که آرد بدون غلات است، برای کسانی که رژیم دارند نیز مفید است، زیرا محصولات غلات مانند آرد گندم معمولی را مجاز نمی‌دانند. با این حال، آرد نارگیل بهتر است در دستور العمل های آزمایش شده استفاده شود، زیرا مانند آرد گندم بالا نمی آید و مایع بیشتری را نسبت به سایر انواع آرد جذب می‌کند.

علاوه بر این، روغن نارگیل یک چربی خوشمزه پایدار در برابر حرارت است که می‌تواند به جای روغن های دیگر برای پخت، سرخ کردن یا برشته کردن استفاده شود.

خلاصه : نارگیل در آشپزخانه همه کاره است و هم در غذاهای شیرین و هم در غذاهای شور به خوبی کار می‌کند. این یک انتخاب عالی برای کسانی است که رژیم های کم کربوهیدرات، پالئو، بدون گلوتن یا آجیل دارند.

معایب احتمالی

از آنجایی که نارگیل دارای چربی بسیار بالایی است، کالری بالایی نیز دارد. بسته به نیاز کالری و میزان دریافتی شما، اگر کالری اضافی را در جای دیگری در نظر نگیرید یا در رژیم غذایی خود تغییراتی ایجاد نکنید، ممکن است باعث افزایش وزن شوند. علاوه بر این، برخی تحقیقات نشان می‌دهد که روغن نارگیل می‌تواند سطح کلسترول LDL (بد) را افزایش دهد، که یک عامل خطر برای بیماری قلبی است .

در حالی که مطالعات نشان می‌دهد که مصرف چربی اشباع مستقیماً با خطر بالای بیماری قلبی مرتبط نیست، برخی از سازمان های بهداشتی، از جمله انجمن قلب آمریکا، توصیه می‌کنند مصرف خود را به کمتر از ۵ تا ۶ درصد از کل کالری روزانه محدود کنید . بنابراین، بهتر است از روغن نارگیل به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل، در کنار انواع چربی های سالم دیگر مانند روغن زیتون، در حد اعتدال لذت ببرید. همچنین باید قبل از افزودن نارگیل به رژیم غذایی خود، هر گونه نگرانی را با متخصص مراقبت های بهداشتی خود برطرف کنید، به خصوص اگر سطح کلسترول بالایی دارید یا در معرض خطر ابتلا به بیماری قلبی هستید.

علاوه بر این، برخی از افراد به نارگیل آلرژی دارند، اگرچه این امر نادر است. اگر این را دارید آلرژی، شما باید از مصرف تمام محصولات مشتق شده از نارگیل خودداری کنید.

خلاصه : نارگیل کالری بالایی دارد و حاوی چربی اشباع شده است که ممکن است با افزایش سطح کلسترول مرتبط باشد. اگر کلسترول بسیار بالایی دارید یا در معرض خطر بیماری قلبی هستید، درباره خوردن آن با متخصص مراقبت های بهداشتی خود مشورت کنید.

نارگیل یک میوه پرچرب است که بسیار مغذی است و با طیف وسیعی از فواید سلامتی همراه است. به طور خاص، نارگیل سرشار از آنتی اکسیدان است، خواص ضد باکتریایی قوی دارد و ممکن است از کنترل بهتر قند خون حمایت کند. با این حال، نارگیل دارای چربی و کالری بسیار بالایی است، بنابراین اگر می‌خواهید وزن کم کنید یا باید از رژیم غذایی کم‌چرب پیروی کنید، حتما مصرف خود را تعدیل کنید. گوشت نارگیل خوشمزه، مغذی است و به راحتی در غذاهای شیرین و خوش طعم گنجانده می‌شود.