صدای بورس - حسین حریریان؛ بعد از ریزش تاسف بار ساختمان متروپل در آبادان و پس از گذشت ۶ سال از ضایعه پلاسکو انتشار لیست ۱۲۹ ساختمان ناایمن در سطح شهر ما را بر آن داشت این لیست را زیر ذره بین ببریم. در این لیست نام شمار زیادی از کارخانجات و شرکت های بورسی و متاسفانه بیمارستان و برخی از واحدهای مسکونی نیز به چشم میخورد که در ادامه این گزارش به بررسی آن میپردازیم.
کدام نمادهای بورسی در آستانه ریزشاند؟
شرکت صافولا بهشهر از زیرمجموعه های توسعه صنایع بهشهر با نماد وبشهر در غرب به شرق کیلومتر ۸ فتح، شرکت پاکسان با نماد شپاکسا در کیلومتر ۸ اتوبان فتح، پالایشگاه نفت پارس با نماد شنفت در کیلومتر ۲۲ جاده مخصوص، شرکت بستنی پاک با نماد غپاک در بزرگراه فتح جنب شرکت ساسان و شرکت مینو با نماد غمینو در کیلومتر ۱۰ جاده مخصوص قرار دارند. همانطور که در این لیست مشخص شده بیشتر شرکت ها و کارخانجات در مناطق ۱۸ تا ۲۱ شهرداری قرار دارند.
در این مجتمع ها خانه نخرید!
مجتمع مسکونی ارم در دولت آباد، مجتمع مسکونی خاتم الانبیا در شمال خیابان رجائی، مجتمع مسکونی گلستان در جاده ورامین خیابان امام زاده ابوالحسن، مجتمع مسکونی تجاری امین شهرری سه راه ورامین، مجتمع مسکونی بهار شهرری خیابان دستواره، مجتمع ارکیده دولت آباد خیابان پروین اعتصامی، مجتمع مسکونی ۲۲ بهمن خانیآباد، مجتمع مسکونی اما رضا در خیابان ناصری خاوران، مجتمع مسکونی بهار واقع در خیابان شیراز، مجتمع تجاری و مسکونی ولیعصر حکیمیه در ابتدای خیابان سازمان آب و مجتمع اداری-تجاری-مسکونی خلیج واقع در ولنجک نبش خیابان ۱۴ از ساختمان های ناایمن هستند که در لیست ۱۲۹ ساختمان پرخطر آمده است.
ساختمان های پر رفت و آمدی که باید از آن حذر
بیمارستان شهدای یافت آباد در میدان الغدیر، بیمارستان غیاثی در خیابان ولیعصر شهرک والفجر، بیمارستان ضیائیان در خیابان ابوذر، بیمارستان فجر خیابان پیروزی، بیمارستان بوعلی میدان اما حسین خیابان دماوند، بیمارستان طرفه واقع در میدان بهارستان خیابان ابن سینا علاوه بر این چند بیمارستان اداره ثبت اسناد و املاک پیروزی، اداره مالیات غرب تهران و سازمان امور مالیاتی شرق تهران از ساختمان های ناایمن این لیست است. همچنین نام پاساژهای میری، قائم، توچال، ناهید، فجر، آلومنیوم، کمپانی، رضوی، امین، علمی، یکتا ۱و۲ نیز در این لیست به چشم میخورد. در این بین نام برج افرا و بم به عنوان ساختمان های بلند مرتب ذکر شده است.
صبح شنبه بود که لیست ۱۲۹ ساختمان پرخطر تهران به دست انصاف نیوز رسید که آن را در زیر میبینید.
این گزارشی است که شورای شهر پنجم از آتش نشانی میگیرد و شهرداری وقت را ملزم میکند که آن را در سامانهی شفافیت منتشر کند . همزمان با انتشار این لیست برای اولین بار، با رئیس شورای سابق شهر و همینطور یک عضو فعلی شورا دربارهی این لیست گفتوگو کرده است.
محسن هاشمی، رئیس شورای شهر سابق دربارهی این لیست که مربوط به سال ۹۹ است، گفت که «مسئولان امنیتی با انتشار لیست ساختمانهای پرخطر تهران موافق نبودند». ناصر امانی، عضو فعلی شورا نیز گفت که «شنبه شب دادستان کل کشور اعلام کرد که با آزادی انتشار اطلاعاتی که وجود دارد منعی برای انتشار لیست ساختمانهای پرخطر تهران وجود ندارد».
بیشتر بخوانید: شرط وزیر اقتصاد برای گران کردن کالاها
آخرین روز ۳۰ دی ۱۳۹۵، روزی که ساختمان #پلاسکو بر سر تهران و آتشنشانانش آوار شد هرگز از تاریخ تهران و اذهان ایرانیان پاک نمیشود. در همان روزهای بحرانی شهرداری تهران از وجود ساختمانهای ناایمن پرخطر در #پایتخت خبر داد.
اما در ۱۰ تیر ۱۳۹۹ و با انفجار کلینیک سینا دوباره وجود ساختمانهای ناایمن در تهران برسر زبانها افتاد. اینبار اما مدیران شهری از شناسایی بیش از ۳۳ هزار ساختمان ناایمن و تهیه لیست ۱۲۹ ساختمان بحرانی در پایتخت خبر دادند. متروپل باردیگر ساختمانهای ناایمن در شهر تهران را به صدر خبرها بازگرداند و مطالبه انتشار این لیست بیش از پیش مطرح شد.
وزیر کشور هم در بخشنامهای خطاب به استانداران سراسر کشور، بر لزوم رعایت مقررات ملی ساختمان، ضوابط شهرسازی، ایمنی و اصول فنی و کنترل ساخت و سازها تاکید کرده و از آنها خواست با استفاده از ظرفیتهای قانونی، ضمن برخورد با تخلفات ساختمانی، از بهرهبرداری ساختمانهای ناایمن جلوگیری کنند. احمد وحیدی در این بخشنامه از استانداران خواسته است پیرو دستور موکد رئیس جمهوری، «با استفاده از تمامی ظرفیتهای موجود از جمله سازمانهای نظام مهندسی، شهرداریها، دهیاریها، بخشداریها، اتحادیههای صنفی، ادارات کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی، دادگستری و سایر دستگاههای ذیربط» نسبت به پیشگیری از حوادث مشابه اقدام کنند.