به گزارش صدای بورس، داریوش ابوحمزه در مورد آخرین وضعیت ثبت اعتراض مردم در سامانه حمایتی وزارت تعاون، اظهار داشت: از زمان ثبت اعتراضات مردم تاکنون در قالب دو فهرست سه میلیون نفری و یک میلیون نفری که در مجموع بیش از چهار میلیون نفر میشوند، به سازمان هدفمندسازی یارانهها برای بررسی وضعیت خانوار معرفی شدهاند.
وی این نکته را هم گفت: کلیه کسانی که متقاضی رسیدگی به وضعیت دهکبندی خانوار خود بودهاند با دستور رئیس جمهور یارانه معیشتی اردیبهشتماه را دریافت کردهاند، اما هنوز قابل برداشت نیست تا وضعیت بعد خانوار و دهکبندی آنها مشخص شود.
ابوحمزه همچنین عنوان کرد: کسانی که به سازمان هدفمندی یارانهها معرفی شدهاند، میتوانند از طریق دفاتر پلیس +۱۰ ساختار خانواده خود را تفکیک کنند و بعد از آن اطلاعات جدید خانوار از طریق سازمان هدفمندی به وزارت رفاه اعلام میشود که در آن صورت دهکبندی جدید را مشخص میکنیم و اگر خانوارهای جدید و همچنین خانوارهایی که تاکنون یارانه دریافت نکردهاند و متقاضی دریافت یارانه از طریق سازمان هدفمندی یارانهها شدهاند، چنانچه در ۹ دهک پایین درآمدی قرار گیرند، مشمول یارانه معیشتی میشوند و اگر جزو دهک پردرآمد دهم باشند مشمول نخواهند شد.
وی افزود: سازمان هدفمندی یارانهها هنوز در این مرحله اطلاعات خانوارهای جدید را برای ما ارسال نکرده است.
- بیشتربخوانید:
سه پیشنهاد به دولت برای نجات از پرداخت یارانهها
معاون رفاهی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: براساس اطلاعات به دست آمده ۷.۵ میلیون نفر در کشور از قبل یارانه دریافت نمیکردند که یا این افراد از اول مشمول یارانه نبودهاند یا به دلایلی از سال ۸۹ عدهای انصراف دادهاند، اما اکنون که مبلغ یارانه معیشتی بالا رفته متقاضی دریافت آن شدهاند. در نتیجه اطلاعات خود را در سامانه سازمان هدفمندی به ثبت رساندهاند، اما هنوز این سازمان اطلاعاتی به ما اعلام نکرده است که دهکبندی آنها را شروع کنیم.
به گفته ابوحمزه هنوز سامانه حمایتی وزارت کار باز است و ثبت اعتراض مردم برای یارانه معیشتی و دهکبندی انجام میشود و این رسیدگی به دهکبندی دائمی خواهد بود و هر چند یک بار احتمالاً سالی یک یا دو بار انجام خواهد شد، بنابراین عدهای از این دهکبندی بالا و یا پایین خواهند رفت و ساختار درآمدی خانوار تغییر پیدا خواهد کرد
وی گفت: سیستم دهکبندی خانوار احتمالاً هر شش ماه یکبار دوباره بررسی میشود و ممکن است عدهای از دهکهای ۹گانه خارج شوند و یا برعکس عدهای از دهک دهم به دهکهای ۹گانه منتقل شوند.
معاون رفاهی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مورد اینکه آیا دهک دهم پردرآمدی به معنای ۱۰ درصد کل جامعه است، عنوان کرد: دهکبندی براساس جمعیت و درآمد است. یعنی اگر جمعیت کشور ۸۵ میلیون نفر باشد در هر دهک حدود ۸.۵ میلیون نفر قرار دارد و دهک دهم که مجموع درآمد و دارایی خانوار آنها بیش از ۹ دهک دیگر جامعه باشد جزو دهک دهم و یا پردرآمد به شمار میرود. با این حساب ۸.۵ میلیون نفر در کشور خواهند بود که میانگین درآمد و دارایی خانوار آنها از میانگین ۹ دهک دیگر جامعه بیشتر است که همان افراد دهک دهم به شمار میروند و نباید یارانه معیشتی دریافت کنند.
به گزارش فارس، به افزود: در سامانه رفاه ایرانیان اطلاعات مالی خانوار برای دهکبندی سالی یک یا دو بار بررسی میشود و ممکن است عدهای از خانوارها در دهکهای درآمدی بالا یا پایین منتقل شوند.