به گزارش صدای بورس، سید جواد ساداتی نژاد در همایشی که به مناسبت روز جهانی سلامت غذا برگزار شد با اشاره به اهمیت سازمان حفظ نباتات در تامین سلامت غذای کشور و امنیت غذایی گفت: ما هر چقدر در سازمان حفظ نباتات سرمایه گذاری کنیم هزینههای درمان کمتری خواهیم داشت و مردم سالمتر و با نشاط تر خواهند بود. همچنین از لحاظ اقتصادی نیز میتواند موثر باشد.
وی ادامه داد: در ابتدای این دوره برگشت برخی محصولات کشاورزی را از روسیه داشتیم که بسیار این موضوع سخت بود اما در هر تهدید و اتفاقی فرصتی است که ما آن را به فال نیک گرفتیم و شاید اگر این اتفاق در انتهای دوره می افتاد اقدامی برای رفع آن انجام نمی شد. در ابتدای کار سازوکاری برای آن مهیا کردیم تا دیگر چنین اتفاقی برای محصولات کشاورزی ما نیفتد.
وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: بنابراین از آنجا رسماً حوزه سلامت غذا به سازمان حفظ نباتات محول شد. با ایجاد یک معاونت و ساز و کاری که بتواند متولی این بخش باشد. اکنون سازمانی که در حوزه وزارت جهاد کشاورزی در بخش سلامت غذا پاسخگوست سازمان حفظ نباتات کشور است.
ساداتی نژاد تصریح کرد: به طور قطع هر چه جلوتر برویم آینده بهتر خواهد بود. مسائل و مشکلات نیروی انسانی و اعتبارات به تدریج تامین خواهد شد و این سازمان تسلط خود را بر حوزه سلامت غذا خواهد داشت.
وی در ادامه گفت: امیدوارم به جایی برسیم که هر محصول غذایی که در کشور دارای شناسنامه باشد و مردم به راحتی بتوانند به اطلاعات محصول دست پیدا کنند. علاوه بر مردم کشورمان محصولات صادراتی ایران نیز برای دنیا اطمینان خاطر ایجاد کند تا دنیا بداند که محصول ما تحت کنترل است و دیگر محصول ما برگشت نمی خورد. البته برگشت محصول در دنیا امری رایج است که برای همه کشورها اتفاق میفتد.
بیشتر بخوانید: بحران مواد غذایی با اقتصاد جهان چه میکند؟
وی با اشاره به اینکه تولید کود و سم باید طبق استاندارد انجام شود، گفت:ما با مشکل سموم تقلبی در کشور مواجه هستیم که باید این موضوع به طور کامل در کشور حل شود. ما باید خطا و تقلب را به صفر برسانیم.
ساداتی نژاد در ادامه گفت: آگاهی رسانی به کشاورزان نیز از اهمیت بسیاری برخوردار است. یعنی اینکه کشاورز سم استاندارد را به چه میزان، چقدر و در چه طول دورهای استفاده کند و چه زمانی پس از استفاده از سم بتواند محصول را برداشت کند.
وی اضافه کرد: درخواست مطالبات پست قرنطینه و موضوعات و دغدغه های ایجاد شده بسیار مهم است که باید آن را برای کشور حفظ کنیم و کشاورزی باید مورد صیانت قرار گیرد. حتماً باید پست قرنطینه از لحاظ نیروی انسانی و تامین مالی تقویت شود.
وزیر جهاد کشاورزی عنوان کرد: سموم تولید شده باید استاندارد باشد و این جزو وظایف سازمان حفظ نباتات است که به کشاورزان آگاهی داده شود. همچنین در حوزه مکانیزاسیون نیز نیازمند دستگاه های سمپاشی استاندارد هستیم. نیاز است از شرکت های دانش بنیان این کمک را بگیریم که هم در تولید سموم و هم در مکانیزاسیون همراه بخش کشاورزی باشند.
به گفته وی در قرارگاه امنیت غذایی ستاد سلامت غذا داریم که میتواند سلامت غذایی محصولات کشاورزی را رصد و پایش کند.
وی با بیان اینکه ما با بخش خصوصی رقابتی نداریم افزود: وزارت جهاد کشاورزی رقیب بخش خصوصی نیست، اگر بخش خصوصی صادقانه با قدرت و قوت وظایف خود را انجام دهد و اعتماد سازی کند به طور حتم میتوانیم با یکدیگر همکاری داشته باشیم.
به گزارش ایسنا، وی در پایان گفت: وزارت جهاد کشاورزی به شدت علاقه دارد از بازار کنار رفته و نقش نظارتی داشته باشد.