تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۰۰

با توجه به نزدیکی فصل مجامع و تغییر پرتفویی که سرمایه‌گذاران در این فصل برای استفاده از سودهای نقدی دارند نباید فعلا انتظار رشد بازار و شکسته شدن شاخص ۱۶۰۰ هزار واحدی را داشته باشیم.

صدای بورسمیثم قریشی؛ حمزه کریمی، کارشناس بازار سرمایه گفت: وضعیت بازار فعلا به حالت رنج و با حجم معاملات پایین باقی می‌ماند و با توجه به سیاست‌های دولت که برخلاف شعارهای حمایتی سال گذشته است، سهامداران به بازار بی‌اعتماد شده‌اند و پس از گذشت دو سال از سقوط شاخص کل، رشد سایر بازارها در این مدت و عقب ماندن بورس، سرمایه‌گذاران با هر نوسان مثبتی اقدام به فروش سهم خود می‌کنند و از بازار خارج می‌شوند.

وی افزود: از طرف دیگر دولت باعث ورود قشری از مردم به بورس شد که دانشی در این زمینه نداشتند و معلومات خاصی برای انتخاب شرکت خوب کسب نکرده بودند که این موضوع باعث شد پول خود را از دست بدهند. می‌توان گفت در بازار سرمایه نگاه یک تحلیلگر به ارزش سهم است اما مردم عادی قیمت را می‌بینند و کاری به ارزندگی سهام ندارند و همین مسئله است که در بازار آشقتگی ایجاد کرده است.

بیشتر بخوانید: کاهش ۲۰۰۰ تومانی نرخ دلار در ۴ روز

این کارشناس بازار بیان کرد: در بورس ایران اگر قرار به رشد باشد همه صنایع بالا می‌روند؛ از نظر من مقداری پول در بازار است که خیلی هم زیاد نیست و در صنایع مختلف در حال گردش است. باید قبول کرد برای اینکه بازار دچار شوک نشود این مقدار سرمایه اندک باید در بین شرکت‌ها گردش کند و نمی‌تواند کل بازار را با خود بالا ببرد، پس نباید انتظار رشد دست جمعی بازار را داشت. ارزش بازار باید از این عدد بالاتر باشد ولی رویکرد مناسبی از سوی دولت و فعالان بازار وجود ندارد.

کریمی ادامه داد: با توجه به نزدیکی فصل مجامع و تغییر پرتفویی که سرمایه‌گذاران در این فصل برای استفاده از سودهای نقدی دارند نباید فعلا انتظار رشد بازار و شکسته شدن مقاومت ۱۶۰۰ هزار واحدی شاخص را داشته باشیم. با توجه به اینکه بازار متناسب با رشد دلار بالا نرفت و انتظارها را برآورده نکرد، پس از اصلاح دلار و پایین آمدن از ۳۳ هزار تومان، هفته آینده احتمالا شاخص در رنج رو به نزول باقی بماند.