صدای بورس - محبوبه قرمزچشمه؛ احداث واحد احیا مستقیم اقلید با ظرفیت یک میلیون و ۲۰۰ هزار تنی آهن اسفنجی یکی از ۴۸ پروژه بزرگ صنعتی دولت سیزدهم به شمار میرود.
ظهر امروز برای احداث این واحد، قرادادی بین شرکت فولاد اقلید و شرکت بینالمللی مهندسی ایران (ایریتک) با حضور نماینده اقلید در مجلس شورای اسلامی، مدیرعامل فولاد اقلید، مدیرعامل ایریتک منعقد شد.
مسلم صالحی نماینده مردم اقلید در مجلس شورای اسلامی در مراسم عقد قرارداد احداث واحد احیا مستقیم فولاد اقلید گفت: این پروژه با ظرفیت یک میلیون تن آغاز خواهد شد و در فازهای بعدی توسعه خواهد یافت و به طور قطع یک ابر پروژه خواهد بود.
وی بیان کرد: نیاز مالی این پروژه ۶ هزار میلیارد تومان است که از سهامداران عمده درخواست حمایت داریم. زمان در نظر گرفته برای اتمام پروژه احداث واحد احیا مستقیم فولاد اقلید ۲۴ ماه است. ۹۰ درصد اقتصاد اقلید وابسته به کشاورزی است، اجرایی شدن این پروژه میتواند تحولی برای مردم این شهرستان باشند.
نیاز مالی این پروژه ۶ هزار میلیارد تومان است که از سهامداران عمده درخواست حمایت داریم.
حجه الاسلام سید جواد حسینی کیا عضو هیئت رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس در مراسم عقد قرارداد احداث واحد احیا مستقیم فولاد اقلید به ظرفیت یک میلیون و ۲۰۰ تن گفت: تولید اولین شاخصه این پروژه است و ایجاد اشتغال با جذب ۶ هزار میلیارد تومان، کار جهادی است که باید دست مدیران و کارگران آن را بوسید.
وی بیان کرد: سهامداران اصلی پروژه احداث واحد احیا مستقیم فولاد اقلید باید سعی کنند منابع مالی را به شکل مستمر تامین کنند.
بابک اشجع مدیرعامل شرکت ایریتک نیز گفت: مشکل تامین سنگ آهن داریم، اکتشاف در عمق راه حل دراز مدت و راه حل کوتاهمدت خرید سنگ آهن از کشورهای دیگر است.
وی بیان کرد: در ۴۰ سال گذشته در خرید سنگ آهن غفلت کردیم. نمایندگان مجلس به ما کمک کنند تا با سنگ آهن وارداتی و مزیت گاز کشور، میزان تولید را افزایش دهیم.
رضا شریفی مدیرعامل شرکت فولاد اقلید پارس با اشاره به اهمیت این پروژه بیان کرد: بزرگترین سرمایهگذار پروژه احداث واحد احیا مستقیم فولاد اقلید «ومعادن» است. مواد اولیه پروژه تولید یک میلیون و ۲۰۰ تن فولاد اسفنجی از شرکت معدنی و صنعتی چادرملو (کچاد) تامین خواهد شد.
وی در ارتباط با جزئیات این طرح گفت: محصول تولیدی این شرکت آهن اسفنجی بهصورت بریکت گرم خواهد بود که تا ۳۳ ماه آینده به بهره برداری خواهد رسید.
بیشتر بخوانید:
بازدید مدیرعامل «ومعادن» از روند پیشرفت پروژه های فولاد سرمد ابرکوه
مدیرعامل شرکت فولاد اقلید در ارتباط با پرسش که آیا به دنبال بورسی شدن شرکت فولاد اقلید پارس هستید، به خبرنگار صدای بورس گفت: به طور قطع بورسی شدن یکی از مهمترین اهداف ما در این شرکت است و امیدواریم با اجرایی شدن این پروژه بتوانیم سهمی در تولید کشور و اشتغال زایی داشته باشیم.
وی در ارتباط با انرژی مورد نیاز این واحد احیا گفت: با شرکت دانش بنیان در زمینه تامین انرژی برق مذاکراتی انجام شده است و قرار است بخش بزرگی از برق این واحد از طریق انرژی پاک (نیروگاه بادی خورشیدی) تامین شود.
شریفی با اشاره به چالش کمبود آب گفت: به هیچ وجه از منابع آبی زیرزمینی برای تامین آب این پروژه استفاده نخواهد شد و تصفیه پساب فاضلاب شهری شهرستان اقلید منبع آب تولیدات این شرکت خواهد بود.