تاکنون ۴۴ شرکت سود سنواتی سهامداران را پرداخت کرده‌اند.

به گزارش صدای بورس؛ آخرین صورت‌های مالی شرکت‌ها در سامانه کدال نشان می‌دهد بیش از ۲۷ هزار میلیارد تومان سود مجامع سهامداران در سال‌های گذشته در شرکت‌ها رسوب کرده است. با پیگیری سازمان بورس ۴۴ شرکت تاکنون سود سنواتی سهامداران به میزان چهار هزار میلیارد ریال را به بیش از ۳ میلیون سهامدار پرداخت کرده‌اند. یکی از موضوعاتی که می‌تواند به عنوان نکته مثبت در پرونده مجید عشقی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ثبت شود، همین موضوع پیگیری مطالبه مردم در خصوص سودهای رسوب شده است.

پیش از این خیلی از افراد حتی نمی دانستند سودی از این شرکت ها طلب دارند، و یا بعد از بارها مراجعه موفق به دریافت سود از شرکت ها نشده بودند. اما الزام سازمان بورس به پرداخت حق الناس باعث شد تا امروز ۲ میلیون ۹۰۰ هزار نفر به حقشان برسند.

شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه (سمات)، اعلام کرد: از ابتدای سال تا پایان خرداد ۱۴۰۱، سود سنواتی ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار سهامدار به مبلغ بیش از ۴ هزار میلیارد ریال از ۴۴ شرکت دریافت و به حساب مردم واریز شده است.

با روی کار آمدن رئیس سازمان بورس، پرداخت سودهای رسوبی از طریق سجام، با کلید واژه حق الناس در دستور کار قرار گرفت تا علاوه بر واریز صد در صدی سود مجامع شرکت ها در سال ۱۴۰۱ از طریق سجام و بدون نیاز مراجعه سهامداران به بانک، سودهای رسوب شده در سال های گذشته نیز به حسابشان واریز شود.
مجید عشقی در مصاحبه با خبرگزاری ها از این موضوع با عنوان سودی که به مردم پرداخت نمی شود، یاد کرده و وعده داده بود در ۱۴۰۱ تمام ناشران ملزم به پرداخت سود از طریق سجام باشند. وعده ای که محقق شد و همچنان در دستور کار سازمان بورس قرار دارد.

مهدی طغیانی سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتگو با خبرنگار صدای بورس در خصوص واریز سودهای رسوبی سهامداران شرکت‌های بورسی، گفت: سجام امکان پرداخت سودهای سهامداران از سوی شرکت‌ها را فراهم کرده است که این امر باعث می شود، سود سهام مردم که همان حق الناس است در حساب شرکت ها نماند و حقی از آنها تضییع نشود. اینگونه اقدامات از سوی سازمان بورس و اوراق بهادار به تسهیل روابط سهامداران و شرکت ها و همچنین کارآمدی و اعتماد بیشتر به بازار سرمایه کمک می کند.

بیشتر بخوانید

سودهای رسوبی سهامداران به کجا رسید؟

اگرچه از میزان سودهای رسوبی شرکت ها در سنوات گذشته اطلاعات دقیقی در دسترس نیست، اما اطلاعات آخرین صورت‌های مالی شرکت ها در سامانه کدال نشان می دهد بیش از ۲۷ هزار میلیارد تومان سود مجامع سهامداران طی سالهای گذشته در شرکت ها رسوب کرده است که حالا از طریق سامانه سجام بدون نیاز به مراجعه به جایی پرداخت می شود.

سجام بهانه طفره رفتن از پرداخت سود را برداشته است و مراجع ذی صلاح باید با استفاده از ۳ اهرم تعیین ضرب‌العجل، در نظرگرفتن اقدامات تنبیهی برای متخلفان و افشای نام متخلفان، واریز سودهای رسوب شده را تسریع کند.

سامانه سجام چیست؟

سجام یک سامانه زیرساختی برای شناسایی مشتریان جهت ورود به باشگاه بزرگ بازار سرمایه ایران است. تمام فعالان بازار سرمایه در این سامانه، فقط یک‌بار برای همیشه اطلاعات خود را ثبت خواهند کرد و پس از احراز هویت قادر به دریافت خدمات مبتنی بر داده‌های تایید شده خواهند بود. از طریق این سامانه اطلاعات هویتی، شماره‌حساب، شماره موبایل، آدرس الکترونیکی و اقامت دایمی فرد ثبت می‌شود و از آن به بعد هیچ نهاد مالی نیازی به دریافت مجدد اطلاعات آن سهامدار ندارد. سهامداران می‌توانند با مراجعه به سایت www.sejam.ir ثبت‌نام و احراز هویت سجام را به‌صورت الکترونیکی انجام دهند.