وصیت‌نامه محضری، یکی از انواع وصیت‌نامه است که در دفاتر اسناد رسمی، تنظیم می‌گردد و فرد به موجب آن، برای امور مالی و غیر مالی بعد از فوت خود، تعیین تکلیف می‌نماید. بر اساس نرخ تعرفه حق التحریر دفاتر اسناد رسمی، هزینه وصیت‌نامه محضری ۱۴۰۱، ۱۵۰ هزار تومان می‌باشد و نحوه پرداخت آن، به صورت نقدی یا از طریق دستگاه پوز خواهد بود.

به گزارش صدای بورس -برخی از اشخاص، مایل هستند تا بتوانند در خصوص مدیریت اموال و برخی تعهداتی که بر عهده آن‌ها است، برای زمان بعد از مرگ خود، تعیین تکلیف نمایند. قانون گذار، در قانون مدنی و با توجه به شرع، نهاد حقوقی وصیت را برای این امر، در نظر گرفته است.

وصیت به معنای این بوده که یک فرد، به موجب تنظیم یک وصیت‌نامه، در خصوص برخی امور مالی و غیر مالی خود، برای زمان بعد از مرگش، تصمیماتی را اتخاذ می‌کند. در واقع، وصیت نامه سندی است که می‌توان با استناد به آن، عمل وصیت را انجام داد.

وصیت‌نامه انواع مختلفی دارد که یکی از انواع آن وصیت‌نامه محضری است. این نوع وصیت‌نامه عبارت است از سند رسمی تنظیم شده توسط دفاتر اسناد رسمی که فرد، به موجب آن، برای امور مالی و غیر مالی بعد از فوت خود، تعیین تکلیف می‌نماید و به جهت اعتبار بالای آن، بعد از فوت وصیت کننده، نیاز به اثبات اصالت آن، در محاکم نیست.


بیشتر بخوانید :اجاره سنگین خانه برای تهرانی ها

همچنین در وصیت‌نامه محضری یا رسمی بر خلاف وصیت‌نامه خودنوشت، افراد بی سواد نیز قادر به تنظیم آن هستند زیرا وصیت‌نامه محضری، سند رسمی‌ای بوده که با مراجعه به دفاتر اسناد رسمی و با پرداخت هزینه آن تنظیم می‌شود.

به گزارش اقتصاد آنلاین - در پاسخ به این پرسش که هزینه وصیت‌نامه محضری در سال ۱۴۰۱، بر اساس نرخ تعرفه ۱۴۰۱ حق التحریر دفاتر اسناد رسمی چقدر است باید گفت، وصیت‌نامه محضری، یک سند غیر مالی محسوب می‌گردد و هزینه تنظیم آن، بر اساس نرخ تعرفه ۱۴۰۱، حق التحریر دفاتر اسناد رسمی، مبلغ ۱۵۰ هزار تومان خواهد بود.