به گزارش صدای بورس - دبیر انجمن فین تگ میگوید: «با وجود این رفتاری که من از رگولاتور میبینم، نه تنها یونیکورن نخواهیم داشت، بلکه سیل مهاجرت نیروهایانسانی استارتاپها در سالهای نه چندان دور راه میافتد. به این معنی که اگر یک فرد بخواهد یک کسبوکار یا استارتاپ راهاندازی کند، درنهایت با این روند رگولاتوری، نتیجه میگیرد که اگر مهاجرت کند و در کشور دیگری آن کسبوکار را راهندازی کند، برایش بهتر است. یعنی درحال حاضر نیرویهای مختصص عطای آن را به لقای آن میبخشند و از ایران میروند.»
او توضیح میدهد:«عملا روند این نوع رگولاتوری در ایجاد مانع و انحصار برای استارتاپها، منجر میشود که افراد به فکر مهاجرت از کشور باشند و جذب کشورهای غربی شوند.در نهایت این مهاجرت منجر میشود که به رشد اقتصاد دیجیتال کشور مقصد کمک کنند.»
نقیپورفر در این باره میافزاید:«از سوی دیگر طبیعتا وقتی در این سالها برای استارتاپها سرمایهگذاری زیادی میشود، انتظارمیرود که کسبوکار به سمت جلو حرکت کند و کسب درآمد بیشتری داشتهباشد. اما نهادهای رگولاتوری با قوانین نامناسب جلوی آن را میگیرد.»
بیشتر بخوانید :ادبیات ارزشگذاری استارتاپها باید تغییر کند
او ادامه میدهد:«به عنوان مثال بسیاری از کسبوکارهای حوزه پرداختیارها، به واسطه رفتار انحصارگرانهای که شاپرک بانک مرکزی ایجادکردهاست، منحل و تعطیل شدهاند.»
دبیر انجمن فینتک با اشاره به رتبه سه، ایران در تربیت نیروی متخصص، بیان میکند:«شاخص و رتبه رگولاتوری ما در دنیا ۱۳۰ است. اینفاجعه است. فاصله رتبه ۱۳۰ تا رتبه سه نیروی انسانی ما بسیار زیاد است. کشور ما پتانسیل خیلی خوبی دارد برای اینکه نیرو در فضای اقتصاد دیجیتال و سنتی فعالیت کند. اما با روند رگولاتوری در انحصار، مانع تراشیها روند توسعهاستارتاپها نیز از بین میرود.»
به گزارش تجارت نیوز - به طور کلی دبیرانجمن فینتکمعتقد است که در بسیاری از مشکلاتی که برای پرداخت یارها و کسبوکارهای فینتکی و به طور کلی استارتاپها، به وجود میآید، مشکل از کمکاری یا افراط شاپرک و بانک مرکزی است. چراکه آنها میتوانند با شناخت بهتر این صنعت و تعامل سازنده با استارتاپها، همکاری کنند تا مسیر برای هر دو طرف تسهیل شود.