در صورت رفع محدودیتهای برقی در کشور، پتروشیمی لردگان میتواند ظرفیت اسمی ۱۰۰ درصدی تولید را محقق کند. محسن محمودی، مدیرعامل شرکت پتروشیمی لردگان در گفتوگویی باهفته نامه اطلاعات بورس با بیان این موضوع به بررسی ظرفیت تولیدات، تبعات افزایش هزینه گاز، سود دهی و طرحهای توسعهای این شرکت پرداخت.
* با توجه به اخبار منتشر شده در چند ماه گذشته، پتروشیمی لردگان در مدار تولید قرار گرفته است. هماکنون ظرفیت تولیدات این شرکت چقدر است و برای شش ماهه اول امسال چه برنامهریزیهایی داشتهاید؟
همانطور که گفتید، این مجتمع در مدار تولید قرار گرفته و تولید پیوسته و ادامهدار آن نیز در حال انجام است. در سه ماهه اول امسال پتروشیمی لردگان با رشد تولید ۵۱۸ درصدی نسبت به سال گذشته رو به رو بوده و بالای ۱۸۰ هزار تن در سه ماهه اول تولید کرده است. اگر تولید با همین روند ادامه پیدا کند، رکوردهای بهتری را هم ثبت خواهیم کرد. در حال حاضر پتروشیمی لردگان از ظرفیت ۷۵ درصد عبور کرده است و به ظرفیت ۸۰ درصد در واحد اوره رسیده است. تقریبا ۱۰ روزی است که با ظرفیت ۸۰ درصد در مدار تولید قرار گرفتهایم و محصولات ما در حال انتقال به بنادر جهت صادرات و مصارف داخل جهاد کشاورزی و تعاونی روستایی قرار گرفتهاند. همچنین در شش ماهه اول امسال که در اصل سه ماه زمان است، برنامه داریم که به ظرفیت ۱۰۰ درصدی برسیم.
* برای تحقق اهداف مورد نظر و دستیابی به ظرفیت اسمی ۱۰۰ درصدی با چه مشکلاتی روبرو هستید؟
در مسیر دستیابی به ظرفیت اسمی ۱۰۰ درصدی مشکلاتی وجود دارد که در حال تهیه ساختار و سپس اقدام اصلاحی هستیم. در صورت رفع محدودیتهای برقی، با همین روند میتوانیم در سرویس مدار قرار گرفته و با ۸۰ درصد ظرفیت به فعالیت خود ادامه دهیم. اما با تحمیل قطعی برق دچار مشکلاتی خواهیم شد. با وجود اینها برنامهریزیهای لازم برای ایجاد تغییراتی در واحد پتروشیمی لردگان در نظر گرفته شده که با اصلاح و انجام آنها خبرهای خوبی را اعلام خواهیم کرد.
* افزایش هزینه گاز در سالگذشته چه تبعاتی را متوجه شرکت شما کرد و برای رفع آن چه اقداماتی انجام شد؟
در واحد پتروشیمی لردگان نسبت سوخت به خوراک حدودا ۹/۰ بوده که یکی از واحدهای خوب اوره آمونیاک است. در حال حاضر با توجه به اینکه در سال اول تولید پیوسته هستیم به نسبت یک به یک رسیده و با تغییراتی که انجام خواهیم داد به همین نسبت خواهیم رسید. علاوه بر این آخرین قیمت برای گاز ابلاغ شده برای خوراک ۵ هزار و ۸۷ تومان و برای سوخت یک هزار و ۵۲۶ تومان به ازای هر استاندارد مترمکعب است. با افزایش قیمت گاز در سال گذشته به ۵ هزار تومان، هزینه زیادی به ما تحمیل و متضرر شدیم اما با افزایش قیمت اوره این نسبت تقریبا نزدیک شد و تلاش داریم برای رسیدن به ظرفیتهای ۱۰۰ درصد سود دهی خود را افزایش دهیم.
* واحد پتروشیمی لردگان چه زمانی به سود دهی میرسد؟
با روندی که تولید در حال انجام است خبر سود دهی ما به زودی اعلام خواهد شد اما میتوان گفت شرکت بدهیهای قبلی زیادی داشته که در حال تسویه آنها هستیم و این بدهیها و نرخ تسعیر ارز آنها روی سیستم تاثیرگذار است و با همین روند خبرهای خوب ما درمورد سود دهی هم منتشر خواهد شد.
* به وضعیت تسویه بدهیها بپردازیم.
در این مورد میتوان این اطمینان را به سهامداران داد که با توجه به تولید نرمال و پیوستهای که مجتمع در حال انجام است، بدهیها در حال تسویه بوده و در حال حاضر بدهیهای بزرگ شرکت که سایناشور و فاینانسال و با عاملیت بانک سپه در حال انجام است و در این باره مشکلی وجود ندارد. بدهیهای بانک تجارت و بانک اقتصاد نوین هم بهروز بوده و با این بانکها در حال همکاری هستیم.
* ارزیابی شما از وضعیت فروش پتروشیمی لردگان چیست؟
با توجه اینکه فروش پتروشیمی لردگان در اختیار تجارت و صنعت هلدینگ خلیج فارس قرار دارد و فروش در حال انجام است، تقریبا ۹۰ هزار تن موجودی در بنادر داریم که در هفته گذشته فروشی معادل ۸۰ هزار تن محقق شد. بنابراین به محض دریافت وجه پول توسط تجارت و صنعت حتما اطلاع رسانی و در کدال اعلام خواهد شد که مقدار مبلغ فروش چقدر است.
* چه طرحهای توسعهای مدنظر دارید؟
اولویت طرحهای توسعهای، برنامهها و اهداف هلدینگ خلیج فارس و پترول در راستای اهداف صنایع پایین دستی است. واحد پایین دستی شرکت نیز واحد کریستال ملامین بوده که در حال ساخت است و خبرهای خوبی از واحد کریستال ملامین در آینده خواهیم شنید. علاوه بر این واحدهای پارک اوره و پارک کریستال ملامین هم در برنامه پترول قرار دارد و به زودی کلنگزنی این طرحها آغاز میشود.
- نگین عظیمی - خبرنــگار