به گزارش صدای بورس -بایدن قرار است ماه میلادی جاری به ریاض سفر کند و احتمالا همین پیام ناگوار را خواهد شنید که روی عربستان سعودی برای کمک به جبران افت عرضه روسیه حساب نکنید.
در شرایطی که قیمتهای جهانی بالا مانده و تولید جهانی با محدودیت روبرو شده است، عربستان سعودی که به عنوان بانک مرکزی نفت جهان دیده می شود، واقعا چه میزان می تواند نفت تولید کند. عربستان سعودی که می گوید میتواند ۱۲ میلیون بشکه در روز نفت تولید کند، در گذشته همواره ثابت کرده است افرادی که نسبت به این کشور تردید داشتهاند، در اشتباه بودهاند.
اما با روبرو شدن جهان با یکی از بدترین بحرانهای عرضه انرژی، ناظران صنعت نفت، منابع اوپک و کارشناسان دیگر می پرسند آیا عربستان سعودی با تولید فعلی ۱۰.۵ میلیون بشکه در روز، واقعا میتواند به سرعت ۱.۵ میلیون بشکه در روز دیگر به تولیدش اضافه کند.
عاملی که به این تردیدها درباره ظرفیت مازاد تولید عربستان سعودی افزوده است، تولید این کشور در سطح پایینتر از سهمیه اوپک با وجود قیمتهای بالای نفت است. آمار اوپک نشان می دهد حفاری چاههای جدید در این کشور، سال میلادی گذشته پایینتر از سطح پیش از دوران پاندمی کووید ماند.
یک منبع صنعتی بلندپایه که اخیرا با مدیریت شرکت نفتی دولتی آرامکوی سعودی دیدار کرده است، گفت: به وی گفته شده است این شرکت یک میلیون بشکه در روز ظرفیت مازاد تولید دارد که آماده عرضه است.
یک منبع آگاه گفت: اگر شرایط ایجاب کند تا ظرفیت مازاد تولید مورد بهره برداری قرار گیرد، آرامکو یک میلیون بشکه در روز عرضه اضافی را میتواند فورا روانه بازار کند اما نمی تواند این میزان تولید را به مدت طولانی حفظ کند.
بیشتر بخوانید :دلایل کاهش صادرات طلای سیاه ایران و موانع بازگشت به بازار جهانی چه هستند؟
آرامکو در زمان دیدار این مقام، ۱۰.۵ میلیون بشکه در روز نفت تولید می کرد که به معنای عدم توانایی این شرکت برای تولید بالای ۱۱.۵ میلیون بشکه در روز است.
یک منبع دیگر با اشاره به اطلاعات به دست آمده از مکالمات خصوصی مقامات آرامکو، اظهار کرد: آرامکو نمی تواند بیش از ۱۱ میلیون بشکه در روز نفت را بدون برداشت از ذخایر در داخل و خارج، در کشورهای مصرف کننده ای مانند ژاپن، هلند و مصر، عرضه کند.
آرامکو سطح ذخایر نفت خود را افشا نمی کند اما منابع صنعتی برآورد می کنند این شرکت در مدت ۶۰ تا ۹۰ روز می تواند ۰.۳ تا ۰.۵ میلیون بشکه در روز نفت بیشتری عرضه کند.
به گزارش ایسنا، گری راس، ناظر باسابقه اوپک و عربستان سعودی می گوید: به دلیل نرخ حفاری اندک در سالهای گذشته که نتوانسته است افت ظرفیت تولید فعلی را جبران کند، ظرفیت تولید عربستان ممکن است بیش از ۱۱ میلیون بشکه در روز نباشد.