صدای بورس/نگین عظیمی_ محقق شدن و یا نشدن برجام از عواملی است که تاثیر بسزایی بر بازار سرمایه و صنایع مختلف دارد.
مهدی رادان، کارشناس بازار سرمایه در رابطه با صنایع برتر در شش ماهه دوم سال گفت: در حال حاضر بازار در حداکثر ابهام نسبت به مسائل کلان اثر گذار قرار دارد. وضعیت اقتصاد جهانی در فضای بین بالا ماندن قیمتها در بازار کالایی ناشی از تبعات کرونا و بازیابی اقتصاد جهانی از سویی و احتمال سقوط قیمتها در اثر تصمیمات بانکهای مرکزی جهت مبارزه با تورم و ایجاد رکود جهانی قرار دارد.
از سوی دیگر احیای توافق هستهای در نقطه حساس تصمیم قرار دارد که مثبت یا منفی شدن نتیجه این تصمیم اثر عمیقی بر اقتصاد کلان و بازار سرمایه به عنوان جزئی از اقتصاد خواهد داشت. در چنین شرایطی آینده را پیش بینی کردن حتما خطا به همراه خواهد داشت.
بر این اساس آنچه به عنوان صنایع برتر در شش ماه دوم سال ذکر میشود با دو فرض تحقق برجام و ثبات در قیمتهای جهانی مورد بررسی قرار گرفتهاند. او افزود: گزارشات عملکردی بانکها در سال مالی گذشته و سه ماه ابتدایی سال جاری نشان از بهبود وضعیت عملیاتی این صنعت دارد. این بهبود عملکرد در صورت تحقق برجام میتواند موقعیت برتری نیز داشته باشد.
اگر چه دخالتهای بانک مرکزی در اداره این شرکتها عمدتا سرمایه گذاران را از دریافت عایدی نقدی محروم کرده است و تا حدی سود آوری بانکها را نیز در معرض تهدید قرار میدهد اما نگارنده بر این باور است که این صنعت در بخشی از ماههای باقیمانده سال میتواند نقش لیدری را در بازار سرمایه داشته باشد.
وی در پایان توضیح داد: از دیگر صنایعی که میتوان انتظار بازدهی مناسبی برای آنها داشت، صنایعی است که در ماههای گذشته فشارهای شدیدی ناشی از قیمت گذاریهای دستوری و بهای تمام شده بالا متحمل شدهاند و انتظار می رود بهبود شرایط اقتصادی ناشی از گشایش های پسا توافق شرایط آنها را بهتر کند. صنایع زراعت، لبنیات، تایر و شوینده را می توان در شمار این صنایع ذکر کرد.