صدای بورس – ملیکا حمزهئی؛ نیما میرزائی، کارشناس بازار سرمایه درمورد پیش بینی خود از بازار سرمایه در نیمه دوم سال گفت: بهنظر میرسد نه برای دوره شش ماهه بلکه برای بازه بلندمدتتر هم بازارها مخصوصا بازار سرمایه در رکود عمیقی باشند و ممکن است بخشی از تورمی که ماههای اخیر در آنها بهطور خاص در مسکن و خودرو وجود داشت کاهش پیدا کند بنابراین انتظار رشد و ریزش شدید در بورس نداریم.
او ادامه داد: ریزش از این جهت که در حال حاضر قیمتها در بازار سرمایه پایینتر از ارزش ذاتی هستند و احتمال اینکه افت شدید قیمتی داشته باشند، بسیار کم است تنها در شرایطی بازار سرمایه میتواند تغییرات قیمتی داشته باشد که قیمتهای جهانی با ریزش مواجه شوند بنابراین برای شش ماهه دوم امسال بازار کاملا نوسانی و احتمال بازگشت به سقفی که در دو سال گذشته داشته بسیار زیاد است اما بهصورت نوسانی و طبیعتا بعد از صعودهایی که خواهد داشت ریزشهایی هم تجربه میکند.
میرزائی با بیان اینکه در وضعیت فعلی بازار به اخبار و تحولات کوتاه مدت واکنش شدید نشان میدهد، گفت: در حال حاضر بزرگترین مسئله سیاسی و اقتصادی پیش رو برجام است، احیای توافق برجام در کوتاه مدت حال و روز سهام ریالی را بهتر میکند اما در میان مدت و بلند مدت برای کلیت بازار اتفاق خوبی است و هزینههای تولید، بازاریابی و نقل و انتقال پول را برای شرکتها مخصوصا صادراتیها کاهش میدهد همچنین باعث رشد سودآوری شرکتها میشود.
بیشتر بخوانید: پیش بینی بازار سرمایه پس از توافق/برندگان احیای برجام کدام...
این کارشناس بازار سرمایه افزود: احتمالا با خبر برجام افت محدودی که شاخص در هفتههای اخیر داشته تاحدودی ادامهدار خواهد بود البته بهنظر میرسد در میان مدت جای خود را به روند صعودی متعادل و بر مبنای واقعیتها میدهد.
او در پاسخ به این پرسش که کدام صنایع در خطر هستند گفت: گروههای پر تعدادی از بازار با چالش مواجه هستند برخی از آنها مانند دارویی، خودرویی، تاحدودی لاستیکسازی و ... مشکلی مانند قیمتگذاری دستوری و دخالتهای سیستم تصمیمگیر دولتی را دارند که باعث شده سود آنها بهطور معناداری کاهش پیدا کند حتی گاه به زیانهای سنگین هم تبدیل شود.
میرزائی ادامه داد: گروههای دلاری بازار هم به نوعی درگیر مسائلی هستند که شاید شاخصترین آنها نرخ ارز نیمایی باشد هرچند اختلاف خود را با دلارهای بازار و توافقی کم کرده اما بهطور کلی فرصت بزرگ از دست رفته است و پیشبینی اینکه هر سال حدود چندین همت از سود شرکتهای بورسی کم میکند بنابراین به کلیت بازار ضرر وارد کرده است.
این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: درمورد برخی گروههای پتروشیمیها مانند متانول نگرانیهایی وجود دارد درمورد اینکه باتوجه به افتهای جهانی سودهای آنها کم و یا از بین برود؛ موضوعی که میتواند در برخی گروههای دیگر تکرار شود و کاهش مجدد قیمت سوخت میتواند تنها راه حمایت دولت باشد.