تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۴۰۱ - ۲۰:۴۵

در ۱۹۹۳ آنا شوارتس به عنوان عضو ممتاز انجمن اقتصاد آمریکا و در سال ۲۰۰۷ نیز به عنوان عضو آکادمی هنر و علوم آمریکا برگزیده شد.

در علم اقتصاد، مکتب پول‌گرایی (Monetarism) تفکری در اقتصاد پولی است که بر نقش دولت‌ها در کنترل حجم پول در گردش تاکید می‌کند. تئوری پول‌گرایی تصریح می‌کند که تغییر در عرضه پول، اثری عظیم بر تولید ملی در کوتاه‌مدت و بر سطح قیمت‌ها در بلندمدت دارد. پول‌گرایی به نقش پول به عنوان عامل اصلی درک چگونگی تحولات اقتصاد کلان در طول زمان می‌نگرد. آنا شوارتس از اقتصاددانان مطرح در این حوزه است.
آنا یاکوبسون شوارتس، اقتصاددان آمریکایی در روز ۱۱ نوامبر ۱۹۱۵ در شهر نیویورک به دنیا آمد. در سن ۱۸ سالگی موفق شد تا مدرک «فی بتا کاپا» (قدیمی‌ترین مدرک دانشگاهی آمریکا) را از کالج برنارد دریافت کند. یک سال بعد، او در سن ۱۹ سالگی مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشته اقتصاد از دانشگاه کلمبیا گرفت و در ۲۰ سالگی به عنوان متخصص اقتصاد کار حرفه‌ای خود را شروع کرد. سال‌ها بعد، در ۱۹۶۴ موفق به دریافت درجه دکترای اقتصاد از دانشگاه کلمبیا شد.
در سال ۱۹۳۶ با آیساک شوارتس، کارمند مالی فارغ‌التحصیل دانشگاه کلمبیا ازدواج کرد که حاصل آن، تولد چهار فرزند بود.
پس از یک دوره کوتاه فعالیت در وزارت کشاورزی (۱۹۳۶) و شورای پژوهش‌های اجتماعی دانشگاه کلمبیا (۱۹۳۶ تا ۱۹۴۱)، شوارتس در سال ۱۹۴۱ به موسسه ملی پژوهش‌های اقتصادی آمریکا پیوست و تا پایان عمر در دفتر این سازمان در شهر نیویورک مشغول به فعالیت بود. زمانی که او به موسسه ملی پژوهش‌های اقتصادی پیوست، درگیر مطالعه موضوع چرخه‌های تجاری بود. در سال ۱۹۸۱، نقش آنا شوارتس به عنوان مدیر کارکنان شورای طلای آمریکا موجب شهرت عمومی او شد. حتی پس از سکته مغزی و شکستن لگن خاصره در سال ۲۰۰۹، شوارتس همچنان به عنوان یک پژوهشگر زیرک و دقیق به کار خود ادامه داد.
با اینکه تدریس تنها بخش کوچک و کوتاهی از فعالیت‌های او را تشکیل می‌دهد، اما در همان مدت کوتاه موفق به تربیت محققان جوانی شد. در ۱۹۹۳ آنا شوارتس به عنوان عضو ممتاز انجمن اقتصاد آمریکا و در سال ۲۰۰۷ نیز به عنوان عضو آکادمی هنر و علوم آمریکا برگزیده شد.
آنا شوارتس در همکاری با آرتور گایر و والت ویتمن روستو کتاب ماندگار «رشد و تغییرات در اقتصاد بریتانیا بین سال‌های ۱۷۹۰ تا ۱۸۵۰» را به رشته تحریر درآورد. این کتاب که نگاهی تاریخی، آماری و تئوریک به توسعه اقتصادی بریتانیا دارد، نخستین بار در سال ۱۹۵۳ در دو جلد منتشر شد. وقوع جنگ جهانی دوم موجب شد تا انتشار آن یک دهه به تاخیر بیفتد. با وجود گذشت نزدیک به ۷۰ سال از نگارش، این کتاب هنوز هم ارج و قرب خاصی بین پژوهشگران دارد.
در زمینه نگارش کتاب، آنا شوارتس با اقتصاددان مشهور آمریکا و جهان، میلتون فریدمن نیز همکاری داشته است. همکاری این دو بر نقش پول در چرخه‌های تجاری تمرکز داشت. نخستین کتاب این دو، «تاریخ پولی ایالات متحده از ۱۸۶۷ تا ۱۹۶۰» نام داشت که می‌گفت، تغییرات در سیاست پولی اثرات گسترده‌ای بر اقتصاد داشته است. شوارتس در حوزه‌های دیگر همچون انتقال جهانی تورم و چرخه‌های تجاری، نقش دولت در سیاست پولی، محاسبه بازده بانک‌ها و رفتار نرخ بهره نیز پژوهش‌هایی انجام داده است. او از ۱۹۸۷ تا ۲۰۰۶ تعداد زیادی عنوان افتخاری از دانشگاه‌های مختلف دریافت کرد. آنا شوارتس در ۲۱ ژوئن ۲۰۱۲ به سن ۹۶ سالگی در نیویورک درگذشت.