مدیرعامل سبدگردان داریک پارس عنوان کرد: تا پایان سال و در بلندمدت برجام مسیر مشخصی را پیدا خواهد کرد و این موضوع بعنوان مهمترین عامل باقی عوامل را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد.وضعیت این روزهای بازارسرمایه تحت تاثیر عوامل مختلفی است که در راس آن موضوع توافق برجام و یا عدم توافق برجام وجود دارد که در بلندمدت و با فرض توافق صنایع مختلفی همچون خودرویی‌ها با رشد مواجه می‌شوند.

صدای بورس مرضیه حیدری: ابوالفضل شهرآبادی، مدیرعامل سبدگردان داریک پارس گفت: به نظر می‌رسد تا پایان سال بازار متاثر از برخی موضوعات است که اتفاق افتادن و یا اتفاق نیفتادن آن‌ها اثرگذاری زیادی خواهد داشت، اولین آن بحث برجام است که توافق و یا عدم توافق آن بازار را به شدت تحت تاثیر قرار می‌دهد.

وی ادامه داد: به نظر در کوتاه‌مدت نتیجه‌ای حاصل نمی‌شود اما تا پایان سال و در بلندمدت برجام مسیر مشخصی را پیدا خواهد کرد و این موضوع بعنوان مهمترین عامل باقی عوامل را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد چرا که بر عملکرد برخی صنایع و شرکت‌ها اثر زیادی دارد، کارکرد خود شرکت‌ها از نظر سودآوری هم تحت تاثیر این عامل است.
مدیرعامل سبدگردان داریک پارس عنوان کرد: قائدتا صنایع ریالی تاثیر مثبتی از برجام خواهند گرفت به طور مثال صنعت بانکداری که به واسطه گشایشی که در بحث سوییفت و درآمد ناشی از خدمات بانک‌ها اتفاق می‌افتد تاثیر مثبتی از برجام می‌گیرد، صنایع خودرویی، خودروسازها و قطعات آن‌ها تاثیر مستقیم و مثبت از برجام خواهند گرفت و باقی صنایع دلاری شاید در ابتدای کار مقداری با شوک منفی هم مواجه شوند اما بعد به سمت حالت بی‌تاثیری می روند اما با تاخیر کم‌کم صنایع دلاری که عمدتا پتروپالایش‌ها هستند هم از برجام تاثیر مثبت خواهند پذیرفت اما پیشرو صنایع پس از توافق برجام قطعا این صنایع هستند.

بیشتر بخوانید: محتمل‌ترین سناریوی هسته‌ای: توافق گام‌به‌گام


شهرآبادی با بیان اینکه بازارگردانی به صورت کلی امری خوب و مثبت است، اظهارداشت: در بورس‌های پیشرفته تمام دنیا این اقدام انجام می‌شود اما از نظر سازوکار به نظر می‌رسد در کشور ما به‌درستی انجام نشده است، این اقدام بر روی منابع مالی سهامدار عمده است که منابع مالی در شرایط یکی دوسال اخیر محدود بوده و محدودتر نیز شده است بنابراین باید دست بازارگردان ها برای ارائه وظایفشان با اعمال روش‌هایی بازتر شود و برای آن‌ها از طریق روش‌های موجود در بازار سرمایه تامین‌مالی انجام شود به طوری که دسترسی آن‌ها به این منابع بیشتر شود و اثرگذاری بسیار بهتری را داشته باشد.
وی ادامه داد: سازوکاری که تاکنون به کار رفته را به نوعی می توان گفت سازوکار ناقصی بوده است اما این بدین معنی نیست که غلط بوده تنها ناقص بوده است و نقصشان این بوده که بازارگردانان به منابع مالی لازم در این سازوکار دسترسی نداشته اند.
در حال حاضر روش‌هایی وجود دارد که برای شرکت‌های مختلف بورسی و غیربورسی تامین مالی انجام دهیم از جمله استفاده از صکوک، انتشار اوراق بدهی، بحث‌های افزایش سرمایه و مواردی مانند اوراق گام و مواردی که امروزه در حال انجام است.
همچنین از یکسری از این روش‌ها باید برای تامین مالی سهامدار عمده که پشتوانه مالی بازارگردان است استفاده کرد و یا همچنین تامین مالی خود بازارگردان که قابل انجام است تا نهادها را تامین مالی کند.