روز پنجشنبه ۳۱شهریورماه قرار بود وزارت جهادکشاورزی در پاسخ به درخواست مرغداران برای بازنگری و اصلاح قیمت مصوب مرغ و تخم مرغ، نرخ جدیدی را برای این۲ کالای پروتئینی پرمصرف اعلام کند اما تا آخرین لحظات تنظیم این گزارش هیچ خبری در این زمینه منتشر نشده است.

به گزارش صدای بورس رئیس هیأت مدیره اتحادیه مرغ تخم‌گذار استان تهران روز گذشته درباره این موضوع به همشهری گفت: قرار بود روز پنجشنبه جلسه‌ای در این خصوص با حضور تولیدکنندگان برگزار شود. این جلسه برگزار نشد اما رئیس دفتر محمد مخبر- معاون اول رئیس‌جمهوری و رئیس ستاد تنظیم بازار - در نامه‌ای به وزیر جهادکشاورزی اعلام کرده تصمیم‌گیری درباره اصلاح قیمت مرغ و تخم مرغ با این وزارتخانه است و تکلیف این موضوع باید در خود وزارتخانه روشن شود.

ناصر نبی‌پور، با اشاره به بلاتکلیفی تولیدکنندگان با تأخیر در اعلام قیمت نهایی، درباره زمان احتمالی تصمیم‌گیری در این زمینه افزود: مرغداران منتظر بودند تکلیف این موضوع ۳۱شهریور روشن شود که این اتفاق نیفتاد، اما طی هفته جاری به‌طور قطع باید در این زمینه تصمیم‌گیری شود تا تولیدکنندگان از بلاتکلیفی خارج شوند.

این فعال اقتصادی در پاسخ به این پرسش که آیا تأخیر در بررسی موضوع می‌تواند به‌معنای رد درخواست تولیدکنندگان باشد؟ گفت: این تغییر قیمت حتمی است زیرا مرغداران به‌رغم ضرر و زیان ماه‌های اخیر، با توجه به تعهدی که به دولت داده‌ بودند تا پایان شهریور با نرخ‌های اعلامی تولید کردند، اما ادامه این شرایط به هیچ عنوان برای آنها مقدور نیست.

بیشتر بخوانید: چشم بازار مرغ و تخم مرغ به دولت

چطور ممکن است وقتی قیمت تمام‌شده تولید هر کیلو تخم مرغ ۴۷تا ۴۸هزار تومان است، بتوان آن را با قیمت ۳۶هزار تومان به بازار فرستاد؟ تأخیر در تعیین و اعلام نرخ مصوب مرغ و تخم مرغ درحالی است که قیمت هر شانه ۳۰عددی تخم مرغ با وزن تقریبی ۲کیلوگرم در سوپرمارکت‌ها به ۱۰۰هزار تومان رسیده و هر کیلومرغ گرم نیز دست‌کم ۶۱.۵۰۰تومان به فروش می‌رسد.

اردیبهشت امسال پس از اصلاح نرخ ارز و نظام پرداخت یارانه‌ها و واقعی‌سازی قیمت کالاهای اساسی، دولت قیمت هر کیلوگرم مرغ تازه را ۵۹.۸۰۰تومان و قیمت هر کیلوگرم تخم مرغ را ۳۹.۸۰۰تومان اعلام کرد. این در حالی است که مرغداران قیمت تمام‌شده تولید هر کیلو مرغ را ۵۰ و قیمت تمام‌شده تولید هرکیلو تخم مرغ را ۴۹ هزارتومان اعلام می‌کنند و بارها اعلام کرده‌اند با نرخ‌های کنونی قادر به ادامه تولید نیستند.

بازار کمبودی ندارد

با کاهش جوجه‌ریزی در ماه‌های تیر و مرداد که به‌دنبال کاهش تقاضا و افت قیمت مرغ و تخم مرغ به‌عنوان راهی برای کم کردن از زیان مرغداران دنبال شد، قیمت‌ها در بازار افزایش یافت، اما ‌اکنون به‌گفته رئیس اتحادیه فروشندگان مرغ و ماهی، کمبودی در بازار مشاهده نمی‌شود.

مهدی یوسف‌خانی، در گفت‌وگو با همشهری بر رعایت نرخ‌های مصوب در واحدهای صنفی تأکید کرد و افزود: هنوز قیمت جدیدی ابلاغ نشده است و فروشندگان با همان قیمت‌های قبلی محصولاتشان را به فروش می‌رسانند.

او از کاهش قیمت مرغ منجمد نیز خبر داد و افزود: مرغ منجمد که تا پیش از این با نرخ مصوب ۴۸هزار تومان برای مصرف‌کنندگان توزیع می‌شد با کاهش قیمت ۳هزار تومانی با نرخ ۴۵هزار تومان در خرده‌فروشی‌ها عرضه می‌شود و قیمت مرغ گرم نیز کماکان ۶۰هزار تومان برای هر کیلو است.

همزمان، روز گذشته جبرئیل برادری، سرپرست جهادکشاورزی استان تهران از عرضه گسترده مرغ منجمد در سطح فروشگاه‌های تهران با قیمت ۴۰هزار تومان برای واحدهای صنفی خبر داد.

به گزارش روزنامه همشهری، به‌گفته او، این تصمیم با توجه به روند افزایشی قیمت گوشت مرغ گرم در بازار، اتخاذ شده است. مرغ ۴۰هزار تومانی در تمام مراکز عرضه، اعم از فروشگاه‌های زنجیره‌ای، صنوف منتخب و سازمان میادین توزیع می‌شود.