با توجه به طرح‌های توسعه، شرکت‌های صنعت دامپروری در بورس پتانسیل بالایی برای سرمایه‌گذاری دارند.

به گزارش صدای بورس,فائزه شاهوردی کارشناس بازار سرمایه به بررسی صنعت دامپروری پرداخت و به بورسان گفت: تولید شیر گاوی یکی از بزرگترین بخش‌های کشاورزی است که می‌تواند کاملترین غذای طبیعت را برای مصرف‌کنندگان فراهم کند. تولید شیر گاوی در سال ۲۰۲۱ برابر با ۵۴۴ میلیون تن بوده و طبق آمارهای فائو، آمریکا، هند و برزیل از بزرگترین تولیدکنندگان شیر و کشورهای آلمان، جمهوری چک و انگلیس از بزرگترین صادرکنندگان شیر در جهان هستند.

وی افزود: در صنعت دامپروری، محصول نهایی و اصلی آن مربوط به تولید شیر گاوی است و در کنار آن محصولات زراعی، کود حیوانی، باغی و دام هم از محصولات آن به شمار می‌روند.

به گفته این کارشناس بازار؛ نرخ فروش شیر در صنعت دامپروری از سوی وزارت جهاد کشاورزی تعیین می‌شود به طوری که در سال ۹۷ به نهاده های دامی ارز ۴۲۰۰ تومانی تعلق می‌گرفته اما در سال جاری و با حذف ارز ترجیحی، مجموع نهاده های دامی مورد نیاز این صنعت با نرخ ارز سنا تامین می شود که این امر باعث شد نرخ شیر به یکباره جهش فوق العاده داشته باشد.

شاهوردی یادآور شد؛ با تغییر نرخ ارز جهش در بهای تمام شده تولید هم به ویژه در مواد مصرفی به وجود آمد.

وی با بیان اینکه صنعت دامپروری صنعتی بسیار کوچک، با ارزش بازار بسیار پایین و عمده فروش آن شیر است، اظهار کرد: طبق ۱۰ نماد انتخاب شده که برخی در بورس و برخی هم در فرابورس هستند، P/E شرکت‌ها در این صنعت، ۱۱ است و با توجه به سال مالی شرکت‌ها که مربوط به ۲۹ اسفند ماه است، بیشترین ظرفیت تولید شیر مربوط به شرکت (زفکا) با ظرفیت ۷۲ هزار تن و پس از آن زقیام و زشریف هم در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

به گزارش بازار به نقل از پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا),این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: عمده محصول این صنایع شیر است اما در کنار آن محصولات زراعی، باغی و کود حیوانی هم دارند که سهامدار عمده این شرکت‌ها، شرکت گسترش و کشاورزی، دامپروری فردوس پارس و شرکت سرمایه‌گذاری صنایع عمومی است.

وی بیان کرد: عمده فروش شرکت‌ها داخلی است و محصولات صادراتی ندارند. طبق آخرین مجمعی که شرکت‌ها داشتند، بیشترین تقسیم سود مربوط به شرکت‌های زملارد، زمگسا، زفکا، زگلدشت و بیشترین ارزش بازار مربوط به شرکت‌های تلیسه، زمگسا، زقیام و زدشت بوده است

شاهوردی تصریح کرد: بیشترین حاشیه سود این صنعت در سال ۱۴۰۰ مربوط به شرکت‌های زبینا، زکشت و زدشت بوده و این صنعت حاشیه سودی بین ۲۰ درصد دارد و سعی کرده همیشه این حاشیه سود را ثابت نگه دارد.

به گفته شاهوردی؛ اکثر این شرکت‌ها طرح توسعه دارند که به منظور افزایش ظرفیت تولید و افزایش حجم فعالیت‌های آنها است.

این کارشناس بازار سرمایه قیمت‌گذاری دستوری، خشکسالی و گازهای گلخانه‌ای را از جمله مهمترین چالش‌های صنعت دامپروری دانست و خاطرنشان کرد: بحث مالیات نقطه مثبت این صنعت است زیرا مالیات آنها صفر است.

پیش بینی می‌شود میانگین P/E برای سال سرمایه‌گذاری آینده حدود ۸ باشد و با توجه به طرح‌های توسعه و افزایش ظرفیت، شرکت‌های این صنعت پتانسیل بالایی برای سرمایه‌گذاری دارند.