به گزارش صدای بورس، فیروز قاسمزاده درباره مذاکرات با ترکیه در خصوص حوضه ارس اظهار داشت: توافق شد تا کمیته مشترکی بین دو کشور ایران و ترکیه تشکیل شود و مسائل آبی مشترک در این کمیته بحث و بررسی شود و جلسهای نیز در آبان ماه برگزار خواهد شد.
وی افزود: در حال حاضر روی چارچوبهای همکاری مذاکره میشود، هنوز به مباحث فنی و مدیریت منابع آب ورود نکردهایم، خواست ما از ترکیه این بود که حتما مباحث بینالمللی در رودخانه دیده شود، یعنی اینگونه نباشد که سیاستهایشان منافع و یا حقوق کشورهای پاییندست و از جمله ایران را تحتالشعاع قرار دهد، به همین خاطر کمیته و کارگروه دائمی تشکیل شد که هدف آن مذاکرات برای تنظیم سندهای همکاری است که در آنجا تضمین خواهد شد که ما در بحث آب چقدر حقوق داریم و این حقوق به چه نحوی باید تامین شود.
سخنگوی صنعت آب تصریح کرد: در بحث آلایندگی ارس هم کشورهای بالادست این حوضه زیاد هستند، دستگاه متولی در حوزه آلایندگی در عرصه بینالملل؛ وزارت امور خارجه، در بخش محیط زیست؛ سازمان حفاظت محیط زیست است و وزارت نیرو به عنوان همکار با دستگاههای دیگر کار میکند، ما به خاطر مسئولیتی که در تامین آب داریم در تمام نشستها حضور داریم و تمام اطلاعات مورد نیاز در اختیار مراجع قرار داده شده، طبق رایزنیهایی که در گذشته اتفاق افتاده وزارت نیرو به عنوان یک مطلع موضوعات را منعکس میکند.
بیشتر بخوانید: ایجاد منطقه انرژی خزر بدون اجازه روسها امکانپذیر نیست
وی ادامه داد: طبق مذاکراتی که قبلا صورت گرفته کشورها و بویژه ارمنستان را پایبند کرده که مواد آلاینده به رودخانه وارد نکنند در حال حاضر هم مباحث جدی به لحاظ آلایندگی وجود ندارد، در هر حال اطلاعات در اختیار سازمان حفاظت محیط زیست قرار گرفته که در نشستها از آنها استفاده کرده و موضوع را دنبال میکند.
قاسمزاده درباره تاثیر اجرای پروژه دالان زنگزور بر حقابه ایران بیان داشت: طرحهای توسعهای که کشورها دنبال میکنند ممکن است حقابه ما را تحتالشعاع قرار دهد، اما در همین معاهدات و مذاکرات این موضوع را تضمین میکنیم، وقتی مباحث مطرح شده در مذاکرات تبدیل به سند شد هر طرح توسعهای باید با رضایت طرفین اتفاق بیفتد و روی حقوق پاییندست تاثیری نگذارد.
به گزارش ایلنا، وی درباره استفاده از منابع آبی خارج از کشور برای احیای دریاچه ارومیه نیز گفت: فعلا هیچ برنامهای در این خصوص نداریم.